Dedem vefat etti

Dedeni ne kadar sevdiğin her satırdan belli kardeşim. O zil sesiyle gelişini bile unutmamışsın… ilk maaşla kurban fikrin de çok anlamlı. Mekanı cennet olsun, Allah sabır versin. Yalnız değilsin.

Amin kardeşim desteğin için çok teşekkür ederim.

@ZesuN, şu an acınız taze de zamanla acınız azalıyor.

Değerli arkadaşım,

Yazdıklarını okurken yüreğim burkuldu. Dedeni o hâlde görmek, o çaresizliğin içinde tek başına kalmak, hele ki o görüntüleri zihninden atamamak… Bunlar kolay şeyler değil.

Ama önce şunu bilmeni isterim: Sen bu duyguları yaşarken yalnız değilsin. Allah seninle.

Senin deden, o gece Allah’ın huzuruna çağrıldı. Belki de bir daha uyanmasın diye, rüyadan uyanır gibi huzura alınmıştır. Sen ise orada, o anların şahidi oldun. Ve bu, Allah katında hafife alınmaz. Belki bir kulun son nefesinde yanında bulunmak, büyük bir hizmettir.

Sen o anı yaşamamış olsaydın, belki bu kadar kalpten dua edemezdin deden için. Belki duaların bu kadar derinden çıkmazdı. Şimdi onun ruhuna giden duaların, o yaşadığın sarsıntının içinden doğuyor — ve bu dualar belki de onun için en kıymetli hediyeler.

Bu gözyaşların, kalbinin pasını siliyor. Allah’a olan yakınlığın derinleşiyor. Ağlama; ama her gözyaşını bir duaya, bir helallik niyetine çevir. De ki:

“Allah’ım, dedemi affet. Son anında yanındaydım, elimden geleni yaptım ama kalbim buna dayanamadı. Ona rahmet et, beni de dayanıklı eyle…”

Tuvalete gitmekten korkuyorsun, odana girmek istemiyorsun, bunları çok iyi anlıyorum. O anın izleri zihninde dönüp duruyor. Ama bak, bir süre sonra o görüntüler silikleşecek, yerini hatıralar ve dualar alacak. Şu anın tek reçetesi var: vakit ve dua.

Yavaş yavaş toparlanacaksın. Belki şimdi değil, ama bir süre sonra o geceyi düşündüğünde, gözünde yaş yerine bir hüzün tebessümü olacak…

Benimde dede'em vefat etti 9 sene önce.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sizin de başınız sağ olsun. Bende teyzemi kaybetmiştim 2,5 sene önce. İlk başta günlerce ağlıyorsun, acın taze. Zamanla alışıyorsun.

Çok zor bir durum, özellikle babanızın da çok üzülmesi yüreğinizi parçalıyor. Zamanla alışıyorsunuz.

Başın sağ olsun dostum benim, Allah sabır versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…