Dedem vefat etti

@ZesuN, şu an acınız taze de zamanla acınız azalıyor.

Değerli arkadaşım,

Yazdıklarını okurken yüreğim burkuldu. Dedeni o hâlde görmek, o çaresizliğin içinde tek başına kalmak, hele ki o görüntüleri zihninden atamamak… Bunlar kolay şeyler değil.

Ama önce şunu bilmeni isterim: Sen bu duyguları yaşarken yalnız değilsin. Allah seninle.

Senin deden, o gece Allah’ın huzuruna çağrıldı. Belki de bir daha uyanmasın diye, rüyadan uyanır gibi huzura alınmıştır. Sen ise orada, o anların şahidi oldun. Ve bu, Allah katında hafife alınmaz. Belki bir kulun son nefesinde yanında bulunmak, büyük bir hizmettir.

Sen o anı yaşamamış olsaydın, belki bu kadar kalpten dua edemezdin deden için. Belki duaların bu kadar derinden çıkmazdı. Şimdi onun ruhuna giden duaların, o yaşadığın sarsıntının içinden doğuyor — ve bu dualar belki de onun için en kıymetli hediyeler.

Bu gözyaşların, kalbinin pasını siliyor. Allah’a olan yakınlığın derinleşiyor. Ağlama; ama her gözyaşını bir duaya, bir helallik niyetine çevir. De ki:

“Allah’ım, dedemi affet. Son anında yanındaydım, elimden geleni yaptım ama kalbim buna dayanamadı. Ona rahmet et, beni de dayanıklı eyle…”

Tuvalete gitmekten korkuyorsun, odana girmek istemiyorsun, bunları çok iyi anlıyorum. O anın izleri zihninde dönüp duruyor. Ama bak, bir süre sonra o görüntüler silikleşecek, yerini hatıralar ve dualar alacak. Şu anın tek reçetesi var: vakit ve dua.

Yavaş yavaş toparlanacaksın. Belki şimdi değil, ama bir süre sonra o geceyi düşündüğünde, gözünde yaş yerine bir hüzün tebessümü olacak…

Şu an çevremde konuşacak kimsem olmadığı için buraya içimi döküyorum. Dedem dün gece saat 3 sularında bir anda evde fenalaştı. İlk fenalaştığını arkadaşımla telefonda konuştuğum için fark edemedim, telefonu kapatıp içeriye geçtikten sonra dedemi yerde yatarken buldum. Bir anda dedemi kendime çevirmemle burnundan kan geldiğini görünce ne yapacağımı şaşırdım. Evde bir tek müdahale edebilecek ben vardım. Kardeşim zaten 13 yaşında olduğu için sadece amcamı çağırabildi. Amcam geldi, kalp masajı falan yaptım ama hiçbir işe yaramadı. Sonrasında ambulans çağırmıştık, geldiklerinde ilk müdahaleyi yapıp hastanede yoğun bakıma kaldırmışlar. Yoğun bakıma girdikten yarım saat sonra vefat ettiği haberini aldım. Dünden beridir dedemin yerdeki kanı, yerdeki yatışı, yüzünün mosmor olduğu görüntüsü aklımdan gitmiyor. O görüntüyü düşünmemek için çıldırıyorum resmen. Tuvalete bile gitmek istemiyorum düşünmemek için. Şunları bile yazarken deli deli ağlıyorum. Öylesine içimi dökmek istedim iyi sosyaller. Sevdiklerinizin kıymetini her zaman çok iyi bilin.
Benimde dede'em vefat etti 9 sene önce.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sizin de başınız sağ olsun. Bende teyzemi kaybetmiştim 2,5 sene önce. İlk başta günlerce ağlıyorsun, acın taze. Zamanla alışıyorsun.

Çok zor bir durum, özellikle babanızın da çok üzülmesi yüreğinizi parçalıyor. Zamanla alışıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı