Benimde dede'em vefat etti 9 sene önce.
Değerli arkadaşım,
Yazdıklarını okurken yüreğim burkuldu. Dedeni o hâlde görmek, o çaresizliğin içinde tek başına kalmak, hele ki o görüntüleri zihninden atamamak… bunlar kolay şeyler değil.
Ama önce şunu bilmeni isterim: sen bu duyguları yaşarken yalnız değilsin. Allah seninle.
Senin deden, o gece Allah'ın huzuruna çağrıldı. Belki de bir daha uyanmasın diye, rüyadan uyanır gibi huzura alınmıştır. Sen ise orada, o anların şahidi oldun. Ve bu, Allah katında hafife alınmaz. belki bir kulun son nefesinde yanında bulunmak, büyük bir hizmettir.
Sen o anı yaşamamış olsaydın, belki bu kadar kalpten dua edemezdin deden için. Belki duaların bu kadar derinden çıkmazdı. Şimdi onun ruhuna giden duaların, o yaşadığın sarsıntının içinden doğuyor — ve bu dualar belki de onun için en kıymetli hediyeler.
Bu gözyaşların, kalbinin pasını siliyor. Allah'a olan yakınlığın derinleşiyor. Ağlama; ama her gözyaşını bir duaya, bir helallik niyetine çevir. De ki:
“allah'ım, dedemi affet. Son anında yanındaydım, elimden geleni yaptım ama kalbim buna dayanamadı. Ona rahmet et, beni de dayanıklı eyle…”
Tuvalete gitmekten korkuyorsun, odana girmek istemiyorsun, bunları çok iyi anlıyorum. O anın izleri zihninde dönüp duruyor. Ama bak, bir süre sonra o görüntüler silikleşecek, yerini hatıralar ve dualar alacak. Şu anın tek reçetesi var: Vakit ve dua.
Yavaş yavaş toparlanacaksın. Belki şimdi değil, ama bir süre sonra o geceyi düşündüğünde, gözünde yaş yerine bir hüzün tebessümü olacak…
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Arkadaşlar arkadaşın dedesi için fatiha okuyalım isterseniz.
Reis senin de basin sag olsun da simdi soylenecek şey mi yani. Ne alaka daha dogrusu.
Basin sag olsun dostum, her insanin yokluguna alismak zor. Buyuk ihtimalle kendini sucluyorsundur ama cidden yasli insanlar icin de zaman geldiginde senin yapabilecegin hiçbir şey kalmiyor. Kendini suclama, her insanin yokluguna maalesef istesek de istemesek de alisiyoruz. Acini yasa, uzul ve istedigin kadar agla tutma kendini ama emin ol hayat kimse icin beklemiyor, zaman akmaya devam ediyor. Tekrardan basin sag olsun.
Başın sağ olsun kardeşim. Allah geride kalan sizlere sabır ve uzun ömürler versin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.