Deep Web yalanı

Erişimin zor olduğu söylenen deepweb zırvası aslında bildiğimiz gerçek sitelerden ibaret. Tor Browser olmadan da tüm sitelere erişebilirsiniz. Tor Browser denilen tarayıcı sadece ilgili url'nin sonuna ".to" eklemektedir. Birde vekil sunucu kullanıyor o kadar. Herhangi bir tarayıcı ile hiçbir eklenti kullanmadan bütün deepweb sitelerinin sonuna .to ekleyerek girebilirsiniz.

Mesela "torch" isimli sözde sadece tor browser ile erişilebilen süper gizli sitenin paylaşılan url'si: " xmh57jrzrnw6insl.onion ". Ama gerçek link aslında sonuna .to olan halidir. Siz bu sözde erişilmez siteye bu eksik linkin sonuna .to ekleyerek herhangi bir tarayıcıdan erişebilirsiniz. O linkte tam olarak şöyle: " TORCH: Tor Search! "

Yani aslında ortada hiçbir gizlilik yok.

Yok FBI bulamıyor bu adamları gibi cümleler zırvadan ibaret. Hatta ben tor sisteminin Amerikan hükumetinin kontrolünde olduğunu ve pedofil sapıkları bu şekilde avladıklarını düşünüyorum. Tor Browser ve vekil sunucularda muhtemelen log kaydı tutuyordur.

Biliyorum. Arama motorlarının bulmadığı her site deep web'e aittir. İçerikler o siteyi yapan arkadaşa göre değişir bazıları karaborsadan mal satarken bazıları kendi arkadaş çevresi için chat sitesi açıyor. FBI yalan ama gidip bir uyuşturucu satın almaya kalkarsan o zaman patlarsın ip gizlenme olayı falan orada işlemiyor eğer tor browser'de alım satım işlemi yapacaksan direkt olarak senin ip'ni açığa veriyor. Yakalanmamak için kendin dahili bir vpn uygulaması kullanman lazım. Bilirsiniz deep web'de olur olmaz içerikler var ve bunlara direkt olarak ulaşamazsınız bunu indirmeniz gerekir indirdiğiniz zaman dosya sizin sizin bilgisayarınıza geldiği için ip açığa çıkıyor siber suçlar şebekesi bunu görürse kapınıza dayana bilir bu o anda görev yapan arkadaşın kişiliğine bağlı eğer sallamazsa yırtarsınız eğer tam tersi olursa acımazlar. FBI basmaz siber suç sebekesi basar. Bilgisayarınızı alırlar silseniz bile kar etmez bulurlar. Eğer yakalandığınızı anlarsanız delil bırakmayın. Dosyaları yok etmek için direkt olarak hard reset çekmeniz gereki HDD'ye bunu söyleyeyim. HDD low level format tavsiyemdir.

Biliyorum. Arama motorlarının bulmadığı her site deep web'e aittir. İçerikler o siteyi yapan arkadaşa göre değişir bazıları karaborsadan mal satarken bazıları kendi arkadaş çevresi için chat sitesi açıyor. FBI yalan ama gidip bir uyuşturucu satın almaya kalkarsan o zaman patlarsın ip gizlenme olayı falan orada işlemiyor eğer tor browser'de alım satım işlemi yapacaksan direkt olarak senin ip'ni açığa veriyor. Yakalanmamak için kendin dahili bir vpn uygulaması kullanman lazım. Bilirsiniz deep web'de olur olmaz içerikler var ve bunlara direkt olarak ulaşamazsınız bunu indirmeniz gerekir indirdiğiniz zaman dosya sizin sizin bilgisayarınıza geldiği için ip açığa çıkıyor siber suçlar şebekesi bunu görürse kapınıza dayana bilir bu o anda görev yapan arkadaşın kişiliğine bağlı eğer sallamazsa yırtarsınız eğer tam tersi olursa acımazlar. FBI basmaz siber suç sebekesi basar. Bilgisayarınızı alırlar silseniz bile kar etmez bulurlar. Eğer yakalandığınızı anlarsanız delil bırakmayın. Dosyaları yok etmek için direkt olarak hard reset çekmeniz gereki HDD'ye bunu söyleyeyim. HDD low level format tavsiyemdir.
Arkadaş deneyimli :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı