DeepCool CC560 kasadan duman çıktı yardım

Daha fazla  
Çok feci panikteyim şu an 2 gündür internet yoktu az önce geldi bilgisayarı açıp oynayayım dedim açtım açmaz olaydım. Düğmeye bastım şifreyi girdim birden simsiyah dumanlar çıkmaya başladı. Bilgisayarı hemen Windows'tan kapattım PSU'yu güç kablosundan çıkarttım anakart kablosunu söktüm hemen. Bütün donanımları çıkarttım bilgisayardan. Duman gerçekten çok pis kokuluydu boğulacak kıvama geldim öksürmekten. PSU'yu sökme aşamasındayım şu an fakat bir warning etiketi var eğer onu söylersem garanti dışı kalacaktır. Ne yapmalıyım sizce? Diğer donanımları zarar gelmemiştir umarım. Duman çıkarken PC hala çalışıyordu fakat ben çok hızlı davrandım umarım kötü bir şey olmamıştır.

O etiketi sökmeden PSU'nun içinin fotoğrafını atacağım az sonra.

PSU'daki kondansatör patlamış, birkaçı da patlamak üzereymiş. Kapatmakla iyi yapmışsınız sistemi dediğime gelmiş. PSU garantiye gitmeli.

DeepCool PF650 büyük ihtimalle kasandaki PSU. Kağıt kadar hafif bir PSU kendisi yani belli kalitesiz olduğu.

Garanti ne yapar ki acaba? Kasayı ilk aldığımda da sorunlu çıkmıştı fanları dönmüyordu. Şimdi 2. vaka olarak ise bu başıma geldi... 2 bin TL bütçe ile bir öneri yapabilir misiniz? Sadece PSU da olur kasayı kullanmaya devam edebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı