Elektronik DeepCool LT720 360mm 3499TL

Ben 2 yıldır kullanıyorum bu soğutucuyu. Hiçbir sorun yaşamadım gayet yeterlidir. Kendi deneyimim. R5 7600X ve 7800x3D'yi gayet dengede tutan bir soğutucu. Ancak kendi kişisel görüşüm ve güvensizliğim nedeni ile ben şu an Phantom Spirit 120SE kullanıyorum. Oyunlarda arada 4 derece falan LT720 daha iyi sonuç veriyor, yük altında ikisi de zaten 85 derece üstünü görüyor 7800x3D ile. Pompa'nın ne zaman duracağı veya sızdırma olup olmayacağı endişesi beni biraz daha hava soğutma bloğuna ittiği için kutusuna kaldırdım duruyor.

Ama dediğim gibi gayet kaliteli ve yeterli bir soğutucu ancak fanları için aynı şeyi söyleyemen. 6. aydan sonra fanlardan tıkırdama ve ciddi bir uğultu gelmeye başladı bende fanlarını Cooler Master sickle Flow V2 ile değiştirdim. Hem daha sessiz oldu hem RGB kazandı soğutucu.

Çok sağ olun hocam. Şu an şehir dışındayım iş dolayısıyla. Aklım sistemde. Geçtiğimde gönül rahatlığıyla bahsettiğiniz tekniği uygulayacağım. Technopat videosunda eco mode olduğunu gördüm biraz daha sıcaklık oranını düşürüyormuş. Olmazsa onu denerim hocam :)

Technopat'a yüklerken dosya boyutu hatası verdiği için fotoğrafın yarısını kestim. Yeni açılmış bilgisayar 10 dakikalık testte en fazla 86 ortalama 83 sonlara doğru 84 görmeye başladı. Kasanın ve sıvı soğutmanın hızı 80 dereceden sonra %100 ayarlı. İşlemci ayarları stok halde. Kasanın hava akışı fotoğraftaki gibi. Arctic MX4 ve Arctic 2 360mm ile kullanıyorum. 2-3 ay Max olmuştur. İlk aldığımda da bu değerleri alıyordum diye hatırlıyorum.

IMG_1957.jpeg

Desktop Screenshot 2024.09.06 - 15.27.15.58.png

Daha dün açılmış konu 89-90 derece gördüğüyle alakalı.
Konudaki arkadaşta da 7800x3D ve Arctic 2 360mm var. Termal macunu MX5 benimki MX4. Onda 88 derece görmüşken bende Max 86 görmüş. Ben sistemi yeni açtığım için sıvı soğutmam soğuk bir de kasanın hava akışınıda düşünürsek 3-4 derece fark ettirmiş. Yani sizin sistemde anormal bir durum yok. Bir de benim kasanın fanlarını ben kendim Arctic F12 ile değiştirdim. Standart kasa fanları değil. Bunun büyük etkisi var. Kendi kasamın fanları olsaydı 87-88 olurdu rahat. Arada 1-2 derece fark kalıyor bu da çok normal yani birebir aynı olmaz. @yyusufsmsek

IMG_1864.jpeg

Son düzenleme:
Technopat'a yüklerken dosya boyutu hatası verdiği için fotoğrafın yarısını kestim. Yeni açılmış bilgisayar 10 dakikalık testte en fazla 86 ortalama 83 sonlara doğru 84 görmeye başladı. Kasanın ve sıvı soğutmanın hızı 80 dereceden sonra %100 ayarlı. İşlemci ayarları stok halde. Kasanın hava akışı fotoğraftaki gibi. Arctic MX4 ve Arctic 2 360mm ile kullanıyorum. 2-3 ay Max olmuştur. İlk aldığımda da bu değerleri alıyordum diye hatırlıyorum.

Eki Görüntüle 2304316

Eki Görüntüle 2304314

Daha dün açılmış konu 89-90 derece gördüğüyle alakalı.
Konudaki arkadaşta da 7800x3D ve Arctic 2 360mm var. Termal macunu MX5 benimki MX4. Onda 88 derece görmüşken bende Max 86 görmüş. Ben sistemi yeni açtığım için sıvı soğutmam soğuk bir de kasanın hava akışınıda düşünürsek 3-4 derece fark ettirmiş. Yani sizin sistemde anormal bir durum yok. Bir de benim kasanın fanlarını ben kendim Arctic F12 ile değiştirdim. Standart kasa fanları değil. Bunun büyük etkisi var. Kendi kasamın fanları olsaydı 87-88 olurdu rahat. Arada 1-2 derece fark kalıyor bu da çok normal yani birebir aynı olmaz. @yyusufsmsek

Eki Görüntüle 2304324
hocam ilginiz alakanız için teşekkür ederim öncelikle. attığınız peçeteli fotoğrafta soğutucunun radyatörü içeriye doğru mu çekiyor havayı ? yoksa kasanın başka bir yönümü orası ?

Hocam ilginiz alakanız için teşekkür ederim öncelikle. Attığınız peçeteli fotoğrafta soğutucunun radyatörü içeriye doğru mu çekiyor havayı? Yoksa kasanın başka bir yönümü orası?

Radyatör üstte. Kasanın önündeki Arctic F12 fanlar. Ben fanları değiştirdiğim için hava akışı çok iyi o yüzden örnek vermek için fotoğrafı paylaştım. Öndeki fanlar içeriye geçiyor üstteki fanlar dışarıya atıyor. Resimdeki gibi olmalı. Sistemdeki tüm fanlar 80 dereceden sonra %100 olacak şekilde ayarlı. Boştaki sıcaklığınıda paylaşıyorum. İşlemci ayarları default.

Desktop Screenshot 2024.09.06 - 16.31.05.84.png

Desktop Screenshot 2024.09.06 - 15.03.39.48.png

Son düzenleme:
Radyatör üstte. Kasanın önündeki Arctic F12 fanlar. Ben fanları değiştirdiğim için hava akışı çok iyi o yüzden örnek vermek için fotoğrafı paylaştım. Öndeki fanlar içeriye geçiyor üstteki fanlar dışarıya atıyor. Resimdeki gibi olmalı. Sistemdeki tüm fanlar 80 dereceden sonra %100 olacak şekilde ayarlı. Boştaki sıcaklığınıda paylaşıyorum. İşlemci ayarları default.

Eki Görüntüle 2304366

Eki Görüntüle 2304377
psu iade gerçekleşti haftaiçine kadar 850w bir kaliteli psu ile tekrar sistemi test edip sizinle paylaşıcam hocam. kasa fanları attığınız görseldeki gibidir. ekstra olarak aşağıda 3 tane kasanın kendi fanı mevcut onlarda içeriye takviye yapmaktadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı