DeepCool PF 700W güvenilir mi?

Hayır, kıyas olarak kullanılabilir olması sebebiyle gösterilebilir ki iki model arasında çok da önemli gibi üzerine basarak ifade ettiğiniz ve sadece giriş tarafta bulunan PFC katı ile ilgili olan verimlilik farkı "aynı" platformlarda ufak parça değişimleri ile mümkündür. Diğer taraftan verimlilik, PSU konusunda en son bakılacak yerlerden biridir.

Buna zaten okuduğunuz (?) bir önceki mesajımda cevap mevcut.

Gereksiz atışmaları bir kenara bırakmayacaksak, konunun pek de takip edilebilir ve cevap verilebilir bir yanı yok. Size hayırlı günler.
Aynı ürün mü? değil. Etiket farkı olsa bile dediğim gibi farklı ürün. Ben zaten bulduğun incelemeye ve anlattığın bilgilere karşı teşekkür etmişken üstten üstten konuşuyorsun. Asıl seni konuşulabilir bir yanın yok. Bunu fark edebilmişssin, gelişme var.
"değişimleri ile mümkündür." Değişim = farklılık. Konu başlığındaki üründen farklı bir ürün. Yeterli olmuştur.
Verimlilik zaten genel anlamda topolojiye bağlı. @Andar Han hocam da yukarıda gayet detaylı şekilde açıklamış zaten. Çok basit bir örnek: Kullanılan MOSFET’lerin Rds(on) değerleri, geçiş (switching) kayıpları, diyotların ters toparlanma süreleri veya genel devre tasarımı özellikle secodnary side'da ki doğrultma yöntemi yani PR , SR, SSR veya PFC katındaki tasarımlar gibi topolojiler verimliliği etkiliyor. Deepcool ile öbür modeldeki temel farkda bu.

Aynı platformu kaynak göstermek bir yönden mümkün; çünkü benzer bileşen seçimi ve topoloji yapısı çoğunlukla benzer şeyler veriyor. Kaldı ki Deepcool’un ana hatlarının benzer olduğu belli zaten. Tam anlamıyla karşılaştırılamayacağını bizde biliyoruz lakin akılda bir fikir oluşturuyor güç kaynağı hakkında.

Konuyla alakasını göremedim bu dediklerinizin. Pek kişisel fikirlere açık bir konu sayılmaz. Konuşmanın başlama yeri güç kaynağına "C4" demenizden kaynaklıydı ve bizde bunun olmadığını anlatıyorduk. Burada kişisel fikir sunmadık.

Ancak kişisel fikir şu şekilde olur: "Yerinizde olsam, o güç kaynağını kısa sürede değiştirirdim veya Ben o sistemi o güç kaynağına emanet etmezdim."

Konuşmanın bundan sonra uzamasının pek mantığı kalmadı açıkçası. Hayırlı akşamlar.
A kişisi C4, B kişisi C4 değil diyebiliyorsa demek ki orada yorum yapılabilir bir nokta vardır. Kişisel olarak birisi C4 diyorsa ve sende ısrarla değil diyebiliyorsan burada kişisel görüşler olabiliyor. Bunu reddetmenin mantığı yok.
İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl seni konuşulabilir bir yanın yok. Bunu fark edebilmişssin, gelişme var.
"değişimleri ile mümkündür." Değişim = farklılık. Konu başlığındaki üründen farklı bir ürün. Yeterli olmuştur.

Hâlâ aynı dile devam ediyorsunuz ve üstten üstten konuşan ben oluyorum. Peki o zaman biraz daha açık anlatayım;

Aynı ürün mü? değil. Etiket farkı olsa bile dediğim gibi farklı ürün.

Sizin "güvenli" olarak baz aldığınız tier list bu konuda "tiering criteria" bölümünde A ve B tier için diyor ki;

"Be based on a platform has already been througly reviewed, and is in a similar configuration."

"Zaten kapsamlı bir şekilde incelenmiş ve benzer yapıya sahip bir platformu temel almalıdır."

Yani, platformları "aynı" ve "benzer" seviyede parçalar kullanılmış modeller sınıflandırmada yakın olabilir.

Hayret, ben de en başından beri aynı şeyi söylüyorum. Tâbii sizin için benim söylediğim kabul edilemez ama baz aldığınız tier listte yazıyorsa belki etkili olabilir.

Bu konuda C ve diğer tierlerde de;

"Must have at least enough information confirm the ODM, platform and major components."

"ODM (üretici), platform ve ana bileşenleri doğrulamak için en azından yeterli bilgiye sahip olunmalıdır."

Yine bu tier liste göre, 1st Player DK Premium 700W ile DeepCool PF 700W modelleri "Helly (üretici) ATX-0600 (platform)" platformuna sahip diye belirtilmiş. Rus inceleme sitelerinden de PF 700'ün Helly olanının major parçalarının bilgisi bulunabiliyor ama listeyi yapan arkadaşlar bulamamış sanırım ve bunu da modelin yanına not olarak düşmüşler.

İlginç şekilde ise biri C-, biri E olarak sınıflandırılmış ve neden olarak da gerekli korumaların olmadığı belirtilmiş ki bunlar da yine tiering criteria bölümünde C tier altında;

"Must claim at least following protections: OPP, OCP(except +12V in single rail units), SCP and OVP."

"En azından takip eden korumalara sahip olmalıdır: OPP, OCP (tek raylı ünitelerde +12V hariç), SCP ve OVP."

Bakıyoruz ki 1st Player modelinde de 5V ve 3.3V kanalları için OCP mevcut değil, e onun da C- olmaması gerekmez mi? Bu durumda, onun C- olması veya DeepCool PF 700'ün aynı platform ve benzer seviyede parçalarla E olmasının sebebi nedir?

Bu arada o modelin f14 Lab dışında, geniş bir Aris incelemesi veya Cybenetics raporu da yok ki listenin güvenilir geniş incelemelerle ilgili kriter maddesinin nereden sağlandığı da soru işareti ya da f14 Lab güvenilir bir inceleme sitesi ki bence (?) güvenilir.

Bunlar ışığında, bahsi geçen listenin bu konudaki tutarsızlığı da meydana çıkmış oldu. Umarım faydası olur.

Son düzenleme:
Hâlâ aynı dile devam ediyorsunuz ve üstten üstten konuşan ben oluyorum. Peki o zaman biraz daha açık anlatayım;

Sizin "güvenli" olarak baz aldığınız tier list bu konuda "tiering criteria" bölümünde A ve B tier için diyor ki;

"Be based on a platform has already been througly reviewed, and is in a similar configuration."

"Zaten kapsamlı bir şekilde incelenmiş ve benzer yapıya sahip bir platformu temel almalıdır."

Yani, platformları "aynı" ve "benzer" seviyede parçalar kullanılmış modeller sınıflandırmada yakın olabilir.

Hayret, ben de en başından beri aynı şeyi söylüyorum. Tâbii sizin için benim söylediğim kabul edilemez ama baz aldığınız tier listte yazıyorsa belki etkili olabilir.

Bu konuda C ve diğer tierlerde de;

"Must have at least enough information confirm the ODM, platform and major components."

"ODM (üretici), platform ve ana bileşenleri doğrulamak için en azından yeterli bilgiye sahip olunmalıdır."

Yine bu tier liste göre, 1st Player DK Premium 700W ile DeepCool PF 700W modelleri "Helly (üretici) ATX-0600 (platform)" platformuna sahip diye belirtilmiş. Rus inceleme sitelerinden de PF 700'ün Helly olanının major parçalarının bilgisi bulunabiliyor ama listeyi yapan arkadaşlar bulamamış sanırım ve bunu da modelin yanına not olarak düşmüşler.

İlginç şekilde ise biri C-, biri E olarak sınıflandırılmış ve neden olarak da gerekli korumaların olmadığı belirtilmiş ki bunlar da yine tiering criteria bölümünde C tier altında;

"Must claim at least following protections: OPP, OCP(except +12V in single rail units), SCP and OVP."

"En azından takip eden korumalara sahip olmalıdır: OPP, OCP (tek raylı ünitelerde +12V hariç), SCP ve OVP."

Bakıyoruz ki 1st Player modelinde de 5V ve 3.3V kanalları için OCP mevcut değil, e onun da C- olmaması gerekmez mi? Bu durumda, onun C- olması veya DeepCool PF 700'ün aynı platform ve benzer seviyede parçalarla E olmasının sebebi nedir?

Bu arada o modelin f14 Lab dışında, geniş bir Aris incelemesi veya Cybenetics raporu da yok ki listenin güvenilir geniş incelemelerle ilgili kriter maddesinin nereden sağlandığı da soru işareti ya da f14 Lab güvenilir bir inceleme sitesi ki bence (?) güvenilir.

Bunlar ışığında, bahsi geçen listenin bu konudaki tutarsızlığı da meydana çıkmış oldu. Umarım faydası olur.
Üzerinde Champion CM6800UX var. Bu entegre PFC ve PWM’i birleştiriyor ama OCP işini primer tarafında global olarak yapıyor. Yani ISENSE pininden geçen akımı izliyor, şönt direnci üzerinden 0.8–1.0 V civarına ulaşınca PWM’i direkt kesiyor. Bu da demek oluyor ki sistemde toplam akıma göre koruma var, ama rail bazlı (5V, 3.3V) OCP yok.

Yani kısaca, bu PSU’da OCP var ama sadece “global OCP/OPP” şeklinde çalışıyor. 5V veya 3.3V hattı fazla akım çekerse, o hat özelinde devre kesilmez; genelde feedback bozulur, regülasyon kaçar, sonra ya PSU komple kapanır ya da SCP devreye girer. Bu yüzden “OCP var” demek teknik olarak yanlış değil ama C tier’ın beklediği rail-bazlı OCP standardı yok.

Zaten liste kesin doğru, değişmez gerçeklerden oluşuyor gibi bir söylemim yok. Aksine kişiye göre değişebilir dedim. Sanki listeyin ölümüne savunmuşum gibi gereksiz cephe aldınız ve tabii karşılığınıda. Burası bir forum ve herkes kendi düşüncelerini paylaşabiliyor. Benim standartım yüksektir ve bana göre C4'tür. Sizin standartlarınıza laf etmedim. Gündelik kullanılamaz, hayır bu saçmalık gibi bir şey demedim. Saldıran taraf sizsiniz. Bu yüzden çok bilmiş ve üstten konuşan üslubun değişmedikçe, karşı tarafın değiştirmesini beklemen gayet gereksiz bir tavır :)

Sonuçta bu listeyi oluşturan insan. Yani listeye eklerken detaylı incelemesini bulamamış olabilir, listeye ekleyen kişinin incelemesine güvendiği yerler farklı olabilir. Listede onlarca model olduğundan gözünden kaçmış olabilir.
Madem bu kadar biliyorsun, bi liste de sen oluşturabilirsin. Yabancı birisinin listesini kullanmak yerini senin listeni baz alırız. Hatta yabancı forumlarda da kullanılsın diye paylaşırız. Şu an yerli-yabancı birçok yerde kullanılan listeye eksik aramak kolay, bende senin yazdıklarında eksik arayabilirim. Böyle gereksiz tavırla yaklaşma, daha iyisini yap seni destekleyelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı