FimToaster
Picopat
Daha fazla
Temel bir arama dahi yapamıyorsan nasıl bulup atacaksın? 3 kere yaz arat dedim ve üçünde de yazıp aratamadığınızdan internet sorgusu yapamadığınız apaçık belli.Erişim sağlamayı oğrenin mi? Aklina gelmeyen şeyleri bulur atarız istersek konuyla alakalı olarak dokümanları sıralamasız bir okuma bile göstermiyorsun direk tek kaynak. Sen savunduğun kaynağı paylaşıp alıntılarını bile paylaşamıyorsan. GPT kullanmayacaksınız veya benzeri alternatifleri kullanmıyorum diyemezsiniz çünkü 3 kez dedim ve 3'unde de reddetmediniz üstelik apaçık belli.
CM6800UX'in kullandığı "folded-back current limit" koruma mekanizması, güç kaynağını tamamen kapatmaz. Arıza giderilene kadar güç anahtarlamasını (PWM) minimum görev döngüsünde tutar.CM6800UX'de belirttiğiniz built-in SCP de bu devre temeli ve mantığında çalışmaktadır. Zannettiğiniz gibi PSU'yu kapatmaz, PWM sürecinin devamlılığını sağlar.
Yine PWM dizaynı, IC seçimi ve PWM kontrol metodları ile ilgili olarak bilgi almak isterseniz; Marty Brown - Power Supply Cookbook, bölüm 3.7 ve 3.8'e bakabilirsiniz.
Okumak ve öğrenmekten zarar gelmez ve "bilmiyorum" ya da "yanlış biliyormuşum" diyebilmek de bir insana bir şey kaybettirmez, hatta zannımca değerini arttırır.
Bu nedenle, "Zannettiğiniz gibi PSU'yu kapatmaz, PWM sürecinin devamlılığını sağlar" yorumu, Hiccup Mode (Hıçkırık Modu) ve Latch-off'tan farklı olarak, gücü minimumda tutarak sürekli çalışma (kısıtlanmış devamlılık) sağladığı için doğru bir tespittir.

CM6800 Datasheet(PDF)
Part #: CM6800. Download. File Size: 294Kbytes. Page: 18 Pages. Description: LOW START-UP CURRENT PFC/PWM CONTROLLER COMBO. Manufacturer: Champion Microelectronic Corp..
www.alldatasheet.com
#36 mesaj için yanlış kısmının düzeltilmesi için raporladım. "Çok biliyorum" demek çok kaybettirir, adapla anlatmak saygı kazandırır. Gereksiz tavırlara yer yok.
Teknik dökümanda bak bu IC, bak bu kondansatör diye yazıyor mu?Sormama gerek yok. Yapay zeka bilgi edinmek için güvenilir bir kaynak değil, bunu zaten siz de daha önce söylemiştiniz. Datasheet’lere bağlı kalınması gerektiğini savunuyordunuz ama şimdi "AI’a sorun" diyorsunuz.
Ben, size
dediğiniz için dedim ki:Kapasitörler için de datasheet yığabilirim buraya.
Yazdığım mesajı saptırma ve anlamı alakasız yere çekiyorsunuz. Cevabımın, sizin yazdığınıza çıkacak herhangi bir bağlamı yok.Ayrıca CM6800UX, PFC ve PWM kontrolünü birleştiren bir yönetim çipidir. Siz konuyla alakasız kapasitör datasheet'inden bahsediyorsunuz(?) En azından yapay zekaya sorarak hangi bileşenin ne olduğunu sorabilirsiniz. İyi günler dilerim.
En başta bu üslup ile yazsan, ona göre karşılık görürdünüz. Olay bu kadar basit aslında; size göre böyle, bana göre C4. Yine de mesajdaki bilgiler ve araştırma için teşekkürler.PF700 evet, iyi bir güç kaynağı değil; ancak bazı kişilerin “C4” gibi ifadeleriyle söylendiği kadar da kötü değil. Elinizde çok yüksek performanslı bir sistem yoksa ve değiştirme imkânınız bulunmuyorsa, elde varsa sistemi en azından idame ettirebilecek seviyede bir model.