DeepSeek vs ChatGPT

Darkcloud 007

Decapat
Daha fazla  
Bazı alanlarda projeler üretmek, fikir almak ve fikir üretmek; bunları insancıl bir bakış açısıyla ele almak istiyorum. Ayrıca, bir siyaset bilimci gibi düşünebilmeyi ve bu doğrultuda bana tavsiyeler ve sistemler sunacak bir yaklaşım belirlemeyi hedefliyorum. Bu amaçla hangi yapay zeka modeli benim için daha uygun olur?

DeepSeek daha önce kullanmadım ama GPT'yi bayağı kullandım. GPT'ye bir soru sorduğumda hepsini yanlış biliyordu yanlış yaptın deyince başka bir şıkkı seçiyordu ve o da yanlış çıkıyordu :D Sadece soru değil sistem toplamada da bayağı berbat :D Proje konusunda nasıldır bilemem.
Ben DeepSeek seçerdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
DeepSeek daha önce kullanmadım ama GPT'yi bayağı kullandım. GPT'ye bir soru sorduğumda hepsini yanlış biliyordu yanlış yaptın deyince başka bir şıkkı seçiyordu ve oda yanlış çıkıyordu :D sadece soru değil sistem toplamada da bayağı berbat :D
Ben DeepSeek seçerdim.

Evet fakat amacım soru çözdürmek değil fikir üretmek ama bakacağım.

Her ikisini de kullanmış biri olarak DeepSeek daha mantıklı çözümler sunuyor diyebilirim. Normalde teknik detay sormam ama örneğin so-8 kılıf ve pin yapılandırma detayını içeren komponent önerisi sorduğumda ChatGPT kafasına göre alakasız onlarca öneride bulunurken DeepSeek ise 2 doğru çözüm sunup farklı farklı varyasyonlarda birkaç öneride daha bulunabileceğini belirtiyor özellikle. Bu açıdan benim tavsiyem DeepSeek olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı alanlarda projeler üretmek, fikir almak ve fikir üretmek; bunları insancıl bir bakış açısıyla ele almak istiyorum. Ayrıca, bir siyaset bilimci gibi düşünebilmeyi ve bu doğrultuda bana tavsiyeler ve sistemler sunacak bir yaklaşım belirlemeyi hedefliyorum. Bu amaçla hangi yapay zeka modeli benim için daha uygun olur?
Bazen GPT yeterli oluyor, bilemediği şeyleri DS'ye soruyorum bazen biliyor bazen ikisi de bilememiş oluyor:) Ama genel olarak DS daha iyi gibi.

Deepseek'in en güzel olayı bence açık kaynak olup local'de çalışabilmesi.
Öte yandan senin durumun için başlangıçta ikisini birlikte kullarak sana en uygun yanıtları aldığın tarafı kendin seçmen olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı