Aslinda yaptigini soyledigi 'onlemlere'de gerek yok. Tor aginin ve tarayicisinin kullaniciyi cok guvensiz ya da cok guvenli kilacak bir yapisi yok. Her ne kadar havali gorunse de gozumuzde buyutmemizi gerektiren bir şey kesinlikle yok.
"Tor ağı ya da tarayıcısı, 'aşırı güvenli'ya da 'çok tehlikeli' değildir. Kabaca, anonimlik için yapılandırılmış bir ağ ve bir tarayıcıdır." alinti: Tor Ağı Hakkında Yanlış Bilinenler
Hocam bir de Kali Linux'a Whonix Gateway bağladım. Tor'dan da Java Script'i kapattım. Fakat Kali'ye bağlayınca nedense Tor'a bağlanmıyor, o yüzden Whonix Work Station üzerinden giriyorum. Daha da güvenlik önlemi bulamadım. Hack/Programlama bilgim yok.@Rodok Nişancısı
Böbreğini çalmasalar bile bilgisayarını hackleyebilirler. Gerekli önlemleri alsan bile illaki bir açık olma ihtimali var çünkü anladığım kadarıyla pek fazla güvenlik önlemi almamışsın.
Hocam bir de Kali Linux'a Whonix Gateway bağladım. Tor'dan da JavaScript'i kapattım. Fakat Kali'ye bağlayınca nedense Tor'a bağlanmıyor, o yüzden Whonix Work Station üzerinden giriyorum. Daha da güvenlik önlemi bulamadım. Hack/Programlama bilgim yok.
Ee Hocam ben nasıl bağladım? Tor sorgulattığım zaman Tor'a bağlısınız diyor. Maalesef. Tor kullanmıyorsunuz.Whonix zaten sadece VirtualBox veya Qubes OS ile kullanılması önerilir.- Hatta başka kullanım varsa bile ben bilmiyorum. - Kali Linux hack tool bulunduran bir işletim sistemidir ve gizlilik ile hiçbir alakası yoktur. Kaliye whonix gateway bağlayamazsınız çünkü whonix gateway sadece whonix workstation için yapılandırılmıştır.-
Ee Hocam ben nasıl bağladım? Tor sorgulattığım zaman Tor'a bağlısınız diyor. Maalesef. Tor kullanmıyorsunuz.
Zaten Kali'de Tor Browser'a bağlanamıyor. Sadece Workstation'da bağlanıyor fakat dns veya ipleak yapmadı. Herhangi bir adres/ülke bile gösteremedi. Peki sadece Workstation ile kullansam yapmam gereken başka şeyler de var mı yoksa yeterli olur mu?Demek ki bağlanılabiliyormuş. Emin değilim yazmıştım ama tekrar yazıyorum; Kali ile Tor'a bağlanmanız dnsleak veya ipleak yapar.-Yapmıyorsa da başka ataklara açık olursunuz. - Whonix sizi hiçbir şekilde korumayı hedeflemez. Whonix her zaman gateway ve workstation birlikte kullanılmasını söylemiştir, hatta ikisi birlikte çalıştığında whonix deniyor bile diyebiliriz.
Siz burayı bir okuyun en iyisi;
Zaten Kali'de Tor Browser'a bağlanamıyor. Sadece Workstation'da bağlanıyor fakat DNS veya ipleak yapmadı. Herhangi bir adres/ülke bile gösteremedi. Peki sadece Workstation ile kullansam yapmam gereken başka şeyler de var mı yoksa yeterli olur mu?
Düzenleme: Daha uğraşmamaya karar verdim. Ana bilgisayarıma virüs bulaşmış mıdır?
Zaten ESET Endpoint kullanıyorum. İllegal sitelere girdim fakat güvenilirdi. Gerçek para satan bi' site ve çalıntı kart satan bir siteye girdim. Linkleri Tor'un Wiki'sinden buldum.Emin olmak için birkaç antivirüs ile tarama yap. İllegal sitelere girmediyseniz pek problem olmamıştır ama girdiyseniz ihtimali yüksek.
Zaten ESET Endpoint kullanıyorum. İllegal sitelere girdim fakat güvenilirdi. Gerçek para satan bi' site ve çalıntı kart satan bir siteye girdim. Linkleri Tor'un Wiki'sinden buldum.