Çok açıklayıcı olmuş.Eki Görüntüle 1686568
Hızlı tarama da işe yarar tabiki ama arada bir tam tarama yapmak daha sağlıklı.
Tam tarama çok uzun sürdüğü için ben özel taramayla parça parça tarasam aynı şeye gelir mi?
- Hızlı tarama;
- C:\Windows
- C:\Windows\Temp
- C:\Windows\System32
- C:\ProgramData
- C:\Users\User\AppData
- C:\Users\User\AppData\Roaming
- C:\Users\User\AppData\Local\Temp
- Tam tarama;
- Sistem içinde yer alan tüm diskleri, içeriğini, çalışan programları ve hizmetleri tarar.
Hızlı tarama tüm sürücüleri taramıyor muydu
- Hızlı tarama;
- C:\Windows
- C:\Windows\Temp
- C:\Windows\System32
- C:\ProgramData
- C:\Users\User\AppData
- C:\Users\User\AppData\Roaming
- C:\Users\User\AppData\Local\Temp
- Tam tarama;
- Sistem içinde yer alan tüm diskleri, içeriğini, çalışan programları ve hizmetleri tarar.
Defender'a güvenseydim 2016 LTSB'de de kapatmazdım. Boşuna çalışıyor gibi bence de güvenilmez ama Windows 11'li Monster'da RAM çok olduğu için kapatmıyorum.Defender'in otomatik taraması genellikle bilgisayarınızın arka planda çalışırken belirli bir periyot boyunca çalışır ve tüm sürücüleri tarar. Ancak, bu tarama genellikle hızlı bir taramadır ve daha kapsamlı bir tarama yapmak isterseniz manuel olarak yapmanız gerekebilir. Ayrıca PDF dosyalarının içinde virüs veya kötü amaçlı yazılım olması mümkündür, bu nedenle herhangi bir dosya indirdiğinizde ilk önce VirusTotal'de taratmanız tavsiyem. Son olarak önerim Kaspersky veya Malwarebytes kullanmanız, çünkü Defender o kadar sağlıklı bir yazılım değil.
Anladım. Belki bir ara yine denerim. Durdurup diskleri soğutup devam etmem için vakit verebilseydi keşke. Durdurup sonra devam edememek kötü.Özel tarama her şeyi dahil etmez. Sizin seçtiğiniz yeri tarar sadece. Tam tarama içinde ekstra modüller var. Hizmetler, çalışan program vb. gibi ekstra tarıyor.