Defender'ın bulduğu virüsü Kaspersky ve Malwarebytes'in bulamaması

LugeR1

Decapat
Merhaba arkadaşlar, oyunu satın almadan önce sistemimde test etmek için bir oyunu torrentten indirip kurdum. Kurulum aşamasında Defender ''Virtool win32 Obfuscator.xz'' adında bir virüs tespit etti. 15 dk test yaptıktan sonra silerim diyerek izin verdim. İşim bittikten sonra hem Kaspersky hem Malwarebytes ile tarama yaptım fakat Defender'in bulduğu virusü bulamadılar. Bu virüs false Positive midir yoksa gerçekten zararlı mıdır ?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    81,7 KB · Görüntüleme: 127
  • 2.png
    2.png
    478,6 KB · Görüntüleme: 112
  • 3.png
    3.png
    471,3 KB · Görüntüleme: 124
  • 4.png
    4.png
    461,9 KB · Görüntüleme: 115
Merhaba arkadaşlar, oyunu satın almadan önce sistemimde test etmek için bir oyunu torrentten indirip kurdum. Kurulum aşamasında Defender ''virtool Win32 obfuscator.xz'' adında bir virüs tespit etti. 15 dk test yaptıktan sonra silerim diyerek izin verdim. İşim bittikten sonra hem Kaspersky hem Malwarebytes ile tarama yaptım fakat Defender'in bulduğu virusü bulamadılar. Bu virüs false positive midir yoksa gerçekten zararlı mıdır ?

uplay_r1_loader.dll Uplay oyunları için orijinal olup olmadığı doğrulama uygulama uzantısıdır. İçerisindeki kodları bilemediğimiz için tam bir şey söylemek zor. Kırma kodlarını virüs olarak görüyor olabilir.

Steam oyunlarında ise genel crack steam_api.dll , steam_api_x64.dll veya oyunun .exe dosyası üzerine yapılır.

Defender korsan oyun/program bulmaya görsün, hemen virüs muamelesi yapıp exe'yi silmeye çalışıyor. Defender'ı kapatıp 1 tane antivirüs kullansanız daha iyi olur işlemcinize yazık.
Şimdi bu göreceli bir kavram. Gerçekten virüs olma ihtimali var.

Windows Defender virüs oluşturucu demiş.

uplay_r1_loader.dll Uplay oyunları için orijinal olup olmadığı doğrulama uygulama uzantısıdır. İçerisindeki kodları bilemediğimiz için tam bir şey söylemek zor. Kırma kodlarını virüs olarak görüyor olabilir.

Steam oyunlarında ise genel crack steam_api.dll , steam_api_x64.dll veya oyunun .exe dosyası üzerine yapılır.
Hocam Defender ile tekrardan tam tarama yapıp virüsü sildim. Endişe etmeme gerek var mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı