Kaslar bu kadar çabuk erimezler. Ramazanda oruç tutacağın için bunu definasyon olarak adlandırıyorsan susuzluk ve genel besin değerleri açısından kaslar sönümlenmeye gider. Definasyonun ardından 1-2 hafta kadar kısa bir sürede güçlü beslenme ve antrenmanla yerine gelirler zaten. Ayrıca profesyonel amaçların yoksa kesinlikle bu kadar düşünme. Tavuk dürümle vücut yapan adamların çoğu kalori hesaplayan arkadaşlar kadar kadar sağlam oluyorlar.
Güzel beslen, hafif de olsa antrenmana devam et. Oruç tutacaksan su alımına sahur ve iftar arası olabildiğince dikkat et. Creatin ve BCAA takviyesi almayı unutma. Definasyonun ve özellikle ramazan gibi günlerin en etkili yardımcılarıdır bu ikisi.
Oruç tutmayıp tercihen definasyona gideceksen de kalori alımını azaltman ve proteini yüksek tutman çok büyük oranda yağdan minimum oranda kastan götüreceği için hacmin küçülebilir ama gücün pek de etkilenmez.
Bulk falan mı yaptın? Yani şu sporda ünlü veya profesyonel değilsen boş işler şahsi görüşümce diyorsan çok yağlıyım güzel bir diyet yapabilirsin söylediklerin gibi ama bulk - definasyon işlerine gerek yok sonuç olarak aynı şeye ulaşacaksın her zaman. Soruna gelirsek 300 500 kalori açığından net bir kas kaybı olmaz ama yağ yaktığından hacimin biraz azalır tabii.
Definasyonda kas kaybedilmiyor eğer yanlış ya da eksik yapmıyorsanız. Kazanılabilir bile. Sadece daha kısıtlı olur. Kalori açığını abartmayıp diğer makroları da tamamlarsanız antrenmanlarda progressive overload görebilirsiniz ki bu da kas gelişiminin en önemli belirtisi zaten.Hocam iftarda 2500 kalori kadar dağıtıp alacağım definasyon yapmak istiyorum çünkü daha önce hiç karın kaslarımı göremedim çok merak ediyorum fakat bu süreçte 2 yıl kadar kazandığım kasları gerçekten kaybetmekden korkuyorum.
Kaslar o kadar kolay kaybolmazlar, kaldı ki kasların %80'i sudur hocam. Uzun süre stres vermediğinizde ya da beslenmediğinizde sönümlenmeye giderler. Eski hareket ve beslenme geri geldiğinde tekrar hacimlenir tabiri caizse şişmeye başlarlar. Bu kadar kafanıza takmayın. Proteinden kesmeyin, BCAA ve kreatin kullanın. Zaten kaloriye de bu kadar dikkat ederseniz emin olun biraz yağ kaybı dışında hiçbir değişiklik fark etmezsiniz.
Definasyonda kas kaybedilmiyor eğer yanlış ya da eksik yapmıyorsanız. Kazanılabilir bile. Sadece daha kısıtlı olur. Kalori açığını abartmayıp diğer makroları da tamamlarsanız antrenmanlarda progressive overload görebilirsiniz ki bu da kas gelişiminin en önemli belirtisi zaten.
Hocam definasyonla kreatinin ne alakası var?