Definasyonda kas kaybı ne kadar olur?

Fear69

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Radeon Rx 580
İşlemci: İ3-9100F
Anakart: Asus Prime H310M-K R2.0
SSD: Ritek 2.5 SATA III 512GB
RAM: 16GB
Ramazan geliyor, definasyon yapacağım. Günlük 300-500 kalori düşük alıp 2X protein alacağım bu durumda kas kaybım ne kadar oluyor? 1 yılda kazandığım kasın sadece yarısını mı koruyabiliyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bulk falan mı yaptın? Yani şu sporda ünlü veya profesyonel değilsen boş işler şahsi görüşümce diyorsan çok yağlıyım güzel bir diyet yapabilirsin söylediklerin gibi ama bulk - definasyon işlerine gerek yok sonuç olarak aynı şeye ulaşacaksın her zaman. Soruna gelirsek 300 500 kalori açığından net bir kas kaybı olmaz ama yağ yaktığından hacimin biraz azalır tabi.

Kaslar bu kadar çabuk erimezler. Ramazanda oruç tutacağın için bunu definasyon olarak adlandırıyorsan susuzluk ve genel besin değerleri açısından kaslar sönümlenmeye gider. Definasyonun ardından 1-2 hafta kadar kısa bir sürede güçlü beslenme ve antrenmanla yerine gelirler zaten. Ayrıca profesyonel amaçların yoksa kesinlikle bu kadar düşünme. Tavuk dürümle vücut yapan adamların çoğu kalori hesaplayan arkadaşlar kadar kadar sağlam oluyorlar :D .

Güzel beslen, hafif de olsa antrenmana devam et. Oruç tutacaksan su alımına sahur ve iftar arası olabildiğince dikkat et. Creatin ve BCAA takviyesi almayı unutma. Definasyonun ve özellikle ramazan gibi günlerin en etkili yardımcılarıdır bu ikisi.

Oruç tutmayıp tercihen definasyona gideceksen de kalori alımını azaltman ve proteini yüksek tutman çok büyük oranda yağdan minimum oranda kastan götüreceği için hacmin küçülebilir ama gücün pek de etkilenmez.

Kaslar bu kadar çabuk erimezler. Ramazanda oruç tutacağın için bunu definasyon olarak adlandırıyorsan susuzluk ve genel besin değerleri açısından kaslar sönümlenmeye gider. Definasyonun ardından 1-2 hafta kadar kısa bir sürede güçlü beslenme ve antrenmanla yerine gelirler zaten. Ayrıca profesyonel amaçların yoksa kesinlikle bu kadar düşünme. Tavuk dürümle vücut yapan adamların çoğu kalori hesaplayan arkadaşlar kadar kadar sağlam oluyorlar :D.

Güzel beslen, hafif de olsa antrenmana devam et. Oruç tutacaksan su alımına sahur ve iftar arası olabildiğince dikkat et. Creatin ve BCAA takviyesi almayı unutma. Definasyonun ve özellikle ramazan gibi günlerin en etkili yardımcılarıdır bu ikisi.

Oruç tutmayıp tercihen definasyona gideceksen de kalori alımını azaltman ve proteini yüksek tutman çok büyük oranda yağdan minimum oranda kastan götüreceği için hacmin küçülebilir ama gücün pek de etkilenmez.

Hocam iftarda 2500 kalori kadar dağıtıp alacağım definasyon yapmak istiyorum çünkü daha önce hiç karın kaslarımı göremedim çok merak ediyorum fakat bu süreçte 2 yıl kadar kazandığım kasları gerçekten kaybetmekden korkuyorum.

Bulk falan mı yaptın? Yani şu sporda ünlü veya profesyonel değilsen boş işler şahsi görüşümce diyorsan çok yağlıyım güzel bir diyet yapabilirsin söylediklerin gibi ama bulk - definasyon işlerine gerek yok sonuç olarak aynı şeye ulaşacaksın her zaman. Soruna gelirsek 300 500 kalori açığından net bir kas kaybı olmaz ama yağ yaktığından hacimin biraz azalır tabii.

Evet hocam bulk yaptım 80 kiloyum şu anda.

Kaslar o kadar kolay kaybolmazlar, kaldı ki kasların %80'i sudur hocam. Uzun süre stres vermediğinizde ya da beslenmediğinizde sönümlenmeye giderler. Eski hareket ve beslenme geri geldiğinde tekrar hacimlenir tabiri caizse şişmeye başlarlar. Bu kadar kafanıza takmayın. Proteinden kesmeyin, BCAA ve kreatin kullanın. Zaten kaloriye de bu kadar dikkat ederseniz emin olun biraz yağ kaybı dışında hiçbir değişiklik fark etmezsiniz.

Hocam iftarda 2500 kalori kadar dağıtıp alacağım definasyon yapmak istiyorum çünkü daha önce hiç karın kaslarımı göremedim çok merak ediyorum fakat bu süreçte 2 yıl kadar kazandığım kasları gerçekten kaybetmekden korkuyorum.
Definasyonda kas kaybedilmiyor eğer yanlış ya da eksik yapmıyorsanız. Kazanılabilir bile. Sadece daha kısıtlı olur. Kalori açığını abartmayıp diğer makroları da tamamlarsanız antrenmanlarda progressive overload görebilirsiniz ki bu da kas gelişiminin en önemli belirtisi zaten.

Açlık durumunda gh hormonu daha fazla salgılanıyor aslında oruç tutarken daha fazla büyüme yapabilirsiniz ayrıca hocam definasyonla kreatinin ne alakası var BCAA'yı anlarım da. Kreatin konusunda ruh hastası oldum iyice çok merak ediyorum her şeyini 😆

Kaslar o kadar kolay kaybolmazlar, kaldı ki kasların %80'i sudur hocam. Uzun süre stres vermediğinizde ya da beslenmediğinizde sönümlenmeye giderler. Eski hareket ve beslenme geri geldiğinde tekrar hacimlenir tabiri caizse şişmeye başlarlar. Bu kadar kafanıza takmayın. Proteinden kesmeyin, BCAA ve kreatin kullanın. Zaten kaloriye de bu kadar dikkat ederseniz emin olun biraz yağ kaybı dışında hiçbir değişiklik fark etmezsiniz.

Definasyonda enerji olsun diye mi kreatin?

Definasyonda kas kaybedilmiyor eğer yanlış ya da eksik yapmıyorsanız. Kazanılabilir bile. Sadece daha kısıtlı olur. Kalori açığını abartmayıp diğer makroları da tamamlarsanız antrenmanlarda progressive overload görebilirsiniz ki bu da kas gelişiminin en önemli belirtisi zaten.

Bugün tartıldım 77.8 kilo ciktim ayni sekilde yag oranim %20.82 %14-%13 arasi hedefim hocam yaza kadar bu yag oranina ulaşır mıyım?

Şu anki form=

Dosya Ekleri

• IMG-20250221-WA0004.jpg
    IMG-20250221-WA0004.jpg
    204,6 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG-20241209-WA0014.jpg
    IMG-20241209-WA0014.jpg
    102,3 KB · Görüntüleme: 51
Antrenman şiddeti önemli tempoyu ve ağırlıkları düşürmeyeceksin nasıl olsa diyetteyim deyip antrenmana gereken önemi vermez isen dediklerin olur. Beslenme önemli bol su + yeşillik + bolca protein ile kas kaybı yaşamazsın.

Sağlıklı ve kalıcı bir şekilde o yağ oranına ulaşman zor. 15-16'lar mümkün fakat sıkı bir diyet olması şartıyla. Ben bu dönemde yüklenmeyi değil korumayı öneririm. Aynı ağırlıklarla daha çok tekrarlar uygundur ancak ağırlık yükseltmek çok verimli olmayacaktır. Zira ne kadar stres o kadar onarım ancak definasyonda verdiğiniz stres kadar kalori alamayacağınız ortada. Haliyle onarıma gidilemedikçe yerinizde sayarsınız.

Hocam definasyonla kreatinin ne alakası var?

Söylediğim üzere kasların %80'i sudur. Kreatin ise ilk 2-3 kullanımdan itibaren kaslarda yoğun bir su tutumu gerçekleştirir bu da tıpkı yağlı vücutlar gibi dolgun bir görünüm kazandırmaya başlar. Oruç gibi dönemlerde vücut açlıktan çok susuzluk ile savaşır. Kreatin tam bu bağlamda kişiyi daha fazla susatsa da kaslardan kayıp vermeyi en çok engelleyen şeylerden biridir, belki en iyi şeydir.

BCAA ise tamamen kasları besleme odaklı çalışan amino asitlerdir. Definasyon gibi dönemlerde minimum yağ kütlesi ile kas kazandırmaya yardımcı ve kas kaybı önleyici etkiye sahiptir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı