Değer verilen kişiden aynı değeri görememek

Hocam direkt bence bu konuyu ilerlemeden bitirmen gerek çünkü ileri de öz güven sorunu falan bir çok sorun getirebilir. Bir nevi dışlanmak gibi oluyor çünkü.
Sanmam. Ona bana davrandığı ölçütte davranacağım artık. Bana verdiği kadar değer vereceğim. Haddinden fazla vermeyeceğim. Çünkü bugün bana gerçekten değer veren arkadaşım olduğunu gördüm.
 
Duygusal birisiyseniz bu hep karşınıza çıkacak, beklentiyle ilgili duyguna karşı duygu bekliyorsun verdiğin değer senin için çokken aslında karşındaki için sıradan oluyor. Ben bu durumu insanları tanımak için kendimi eğiterek çözdüm. İnanır mısınız bilmem 5-10 dk konuştuğumda insanın neler yapabileceğini, neler yapmayacağını, limitlerini, size verebileceği duyguları anladığımı düşünüyorum ve ona göre arkadaşlık seviyemi belirliyorum.

O duygusuzlar buna etiketlemek diyor istedikleri sizin hep onlara değer vermeniz olduğu için kötülemeye çalışıyor.

Bu şekilde hayat kalitemi çok yükselttim kafam çok rahat 😄
 
Sanmam. Ona bana davrandığı ölçütte davranacağım artık. Bana verdiği kadar değer vereceğim. Haddinden fazla vermeyeceğim. Çünkü bugün bana gerçekten değer veren arkadaşım olduğunu gördüm.
Ben olsam yerin de engeli yemişti. Çünkü hiç bir şey düzelmiyorsa bir ilişki de arkadaşlıkta nasılsa öyle devam ediyor mesala bir kavga bir tartışma ne içinse değer içinse bu yıllar sonra da gündem olabiliyor sıfır üstün de ilerliyorsun. Ben çok yaşadım bu tür şeyleri haddinden fazla. Kararlar senin kendini üzecek bir şey kıracak bir şey yapmamanı dilerim. Gerisinin pek önemi yok.
 
Arkadaş olarak ele alırsak?

İltifatına göre değişir. Ama en yakın arkadaşınıza dahi bir mesafe şeçin. Mümkünse toplu alanda söylemeyin.

Ben şunu yapıyorum: Müslüman'ım ama dini konuları sevmem. Ama Selamün Aleyküm demek istemem.

Merhaba, selam, nasılsın gibi kelimeler daha mantıkiı. Kitap okuyun bir de. Düşünceli biri olmak isterseniz felsefe çok güzel olur.

  • Platon (Eflatun)
  • Aristotales
  • Sokrates
yazarlarını okuyorum ben.
 
Son düzenleme:
İnsanların çoğunun özü, doğalı bu zaten. Yaşamda tecrübe kazandıkça bunun böyle olduğunu öğreniyorsun. Bir yerden sonra çok fazla değer verdiğin insanlar gittikçe kendilerini senden üstün görmeye başlarlar. Kendilerine değer vermeyenler ise daha "çekici" gelmeye başlar. Aslında bu kadar uzatmadan "deveye diken insana ... yaranır" demişler :)
 

Geri
Yukarı