Değişimden gelen Zotac RTX 3070 tekrar coil whine yapıyor

Aynı sorun bende de vardı 650 watt PSU da coil Wine yapan kart 1000 wattda yapmıyordu.
Hocam bende Thermaltake Smart RGB 600W 80+ kullanıyorum. Sırt kartı sıfır aldığım da 3060ti yi onuda sıfır almıştım sistemime.

Sakın iade etme 3070 alırlar eğer stok gelmişse.
Bende onu düşünüyorum. Hatta üstüne para ekliyeyim 3070 in başka kart verin dedim. 3060Ti nin üzerine ekleyebilirsiniz dediler.

Power Supply ı kontrol edin.
Hocam nasıl yapacağım ?

Bir şey göremedim. Oyun oynarken ya da PC'yi kullanırken çok düşünme belli ki takıntı yapmışsın.
Hocam videonun ilk 2 saniyesinde gelen ses son 2 saniye de quit atınca kesiliyor.

Hocam 3060 Ti'dan 3070'e ücretsiz upgradelemişsiniz. Coil whine olmayan kart neredeyse yok. Ses rahatsız etmiyorsa sorun etmeyin zararlı değil. Firma eğer ses rahatsız edici derecedeyse değişim yapıyor.
Evet bir önceki kart ta bir tık daha fazlaydı gibi geliyor. Sanırım 1m den duyulması gerekiyormuş en az.

Coil Whine piyasada sık karşılaşılan bir şey. Özellikle GTX 970'lerde aşırı derecede vardı. Zararı yok diye biliyorum kasanız sizden uzaksa duymazsınız bile.
Hocam kasanın kapağıda açık kullanıyorum. Şuanki kasam Rampage 79 sisteme pek uygun değil.

Satıcı... Nı buldun kıllısını arıyon tepkisi verebilir ses duyulmuyor...
Hocam bendeki sesin Coil Whine odeğilde başka bir şey olabilir mi acaba ? Yüke bindiğinde karttan Coil Whine dışında ses gelir mi ? Kartın fan stop özelliği var.

Bir kaç ay önce 2. el olarak aldığım ASUS ROG STRIX 3070 modeli kartımda da ufak bir Coil Whine mevcut. Genelde yüke girince gerçeşleşiyor bu olay. Kulaklık takılıyken duymuyorum bile. Şahsi fikrim sorun edilecek bir şey olmadığı yönünde.

Bir kaç ay önce 2. el olarak aldığım ASUS ROG STRIX 3070 modeli kartımda da ufak bir Coil Whine mevcut. Genelde yüke girince gerçeşleşiyor bu olay. Kulaklık takılıyken duymuyorum bile. Şahsi fikrim sorun edilecek bir şey olmadığı yönünde.
Anlıyorum hocam, benim videodan az çok bellimi sizce ses ? Videolarda baktığım sesler daha uzaklardan çekilmiş ses daha fazla geliyor gibi. Benimkinde o sesi ney alabilmek için ekran kartına çok yaklaşmak lazım. Fakat biraz uzaklaşamda duyuyorum.

Anlıyorum hocam, benim videodan az çok belli mi sizce ses? Videolarda baktığım sesler daha uzaklardan çekilmiş ses daha fazla geliyor gibi. Benimkinde o sesi net alabilmek için ekran kartına çok yaklaşmak lazım. Fakat biraz uzaklaşsam da duyuyorum.

Videodan biraz belli oluyor gibi evet. Fakat tam anlaşılmıyor da. Eğer sizi çok fazla rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz bence. Bir kaç gün içinde alışırsınız.

Videodan biraz belli oluyor gibi evet. Fakat tam anlaşılmıyor da. Eğer sizi çok fazla rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz bence. Bir kaç gün içinde alışırsınız.
Anlıyorum hocam, şimdi stok vs gelir tekrar 3060 ti verilir vs gibi şeylerle karşılaştırın gibi geliyorda. 3070 varken değiştimeyeyim diye düşünüyorum. Fakat arızalanırsa diye düşünüyorum.

Anlıyorum hocam, şimdi stok vs gelir tekrar 3060 ti verilir vs gibi şeylerle karşılaştırın gibi geliyorda. 3070 varken değiştimeyeyim diye düşünüyorum. Fakat arızalanırsa diye düşünüyorum.

Coil Whine probleminin ses dışında herhangi bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Sosyal'de bu konuyla alakalı bir çok konu mevcut, kafanız karışıksa biraz araştırabilirsiniz.

Coil Whine probleminin ses dışında herhangi bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Sosyal'de bu konuyla alakalı bir çok konu mevcut, kafanız karışıksa biraz araştırabilirsiniz.
Evewt hocam baya bir araştırmıştım. Peki Asus 3070 ten memnunmusunuz ? Performansı nasıl ? Ben değişim sonrası 3060 Ti saymazsak gerçi onuda pek kullanmadım. Üst kart ilk defa kullanıyorum. Sanrım 2080 Tiden daha iyi videolarda.

Evewt hocam baya bir araştırmıştım. Peki Asus 3070 ten memnunmusunuz ? Performansı nasıl ? Ben değişim sonrası 3060 Ti saymazsak gerçi onuda pek kullanmadım. Üst kart ilk defa kullanıyorum. Sanrım 2080 Tiden daha iyi videolarda.

Şu anlık memnunum hocam. Fakat 1080p'de oynadığım için bazen çözünürlükten ötürü FPS oyunlarında darboğazla karşılaşabiliyorum. O yüzden işlemcimi yükseltmeyi planlıyorum. Coil Whine sesini unuttum bile. :) 2080 Ti modelini daha önce kullanmadığım için kıyaslama yapamacağım ne yazık ki. 1660 Ti modelinden geçiş yaptım direkt olarak. Fark tabii ki dağlar kadar. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı