Delire yazdım! Nvidia ekran kartı sorunu

Sorun ne kaynaklı olabilir?

• Oy verenlerin toplamı
    4

Umut Denız

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bende Asus marka k53sv bir laptop var. Ön panel ve ekranı hasar gördü, elimde çalışmayan eski Acer marka laptobum'un panelini taktım. Yetişmeyen ekran kablolarına ek kablolar yaptım, elektirik bantıyla sağlamladım, demirciden menteşe bile yaptırdım. (Donanımla ilgili bilgim nerdeyse sıfırdı). Herneyse hiç ümidim yokken ortaya modifiyeli, göze çok hoş gelen bir laptop çıktı ve dahada tuhafı çalıştı.

Fakat yazılımsal bir sorunu halledemedim. Sorun gt 540m marka ekran kartımı kullanarak bir uygulama, video hatta Nvidia denetim masasına bile girmeye kalktıgımda mavi ekran almamla başladı. Oysa ki aygıt yöneticisinde "bu donanım düzgün çalışıyor" yazıyordu. Sürücüyü kaldırdım, sildim, yükledim, İnteli ekran kartımı sildim tekrar denedim, bios güncellemesi yaptım. Orjinal driver cdlerinden tutun, en güncellerini yükledim sonuç aynı. Mavi ekran. (İşletim sistemi win 7 ultimate)
Sonra Recep abinin videolarına baktım ve belki win 8.1 kurarsam düzelebilir diye düşündüm ve yükledim. Şuanda başıma gelenleri sırasıyla yazıyorum,

1- Win 7'de denediğim video açma yada benzeri uygulamarı Win 8 ile gt 540'la denediğimde, üzgün bir ifade yanında da üzgünüz bir hata oluştu pc yeniden başlayacak vs diye bir hata aldım.
(daha sonra)
2- Aygıt yöneticisinde gt 540 ın yanında sarı ünlem çıktı
(daha sonra)
3- "(Kod 31) Başlatılmaya çalışılan sürücü POSTed görüntü bağdaştırıcısı sürücüsüyle aynı değil." hatası aldım
(çok daha sonra)
4- Aygıt yöneticisinde sadece İntel Ekran kartı kaldı.

Umarım verdiğim bilgiler doğrultusunda bana yardımcı olabilirsiniz. Sanki yazılımsal değilde donanımsal gibi geliyor, fakat bence donanımsal değil. Öyle olsaydı sanıyorum "bu aygıt düzgün çalışıyor" demezdi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopun icin elinden geleni yapmissin, tebrik ederim. Muhtesem bir azmin var. Laptopunun omru doluyor diyebilirim maalesef ki. Ekran karti duzgun calisamiyor, buyuk ihtimalle driver sorunudur.

1- Windows 8'in mavi ekran hatasi o yazilardir, ardindan onarim icin islem baslar.
2- Ekran karti suruculerinde hata var, ekran karti dogru calisamiyor.
3- Yanlis driver yuklemissin, o yuzden o hatayi almissin.

1- Windows 8'in mavi ekran hatasi o yazilardir, ardindan onarim icin islem baslar.
2- Ekran karti suruculerinde hata var, ekran karti dogru calisamiyor.
3- Yanlis driver yuklemissin, o yuzden o hatayi almissin.

Oğulcan Bey asus supporttan denedim, Nvidia'nın sitesinden analiz yapıp denedim, pc'nin orjinal cd'sinden kurdum ki daha önceleri çalışıyordu bu driverla fakat hiç birşekilde olmadı. Bana bir yol gösterebilir misin acaba nasıl doğru driverı bulabilirim.

Bilgisayarın donnaımsal son halini ve Harici ekran kartı bölmesinde sorun olmadığını görmemiz gerekir. Bundan sonra eğer sorun yoksa yazılımsal denilir. Ayrıca aldığın mavi ekranların Minidumplarını vermemişsin.
C:\Windows\minidump

Bilgisayarın donnaımsal son halini ve Harici ekran kartı bölmesinde sorun olmadığını görmemiz gerekir. Bundan sonra eğer sorun yoksa yazılımsal denilir. Ayrıca aldığın mavi ekranların Minidumplarını vermemişsin.
C:\Windows\minidump
Merhaba, Windows 8.1'de minidump yok. Daha önceden aldığım Windows 7'deki dump dosyaları Win 8'e geçince gitti. Nasıl bir yol izleyebilirim ?

DriverIdentifier deneyebilirsin.
Denedim fakat olmadı, nasıl olmadığını da belirteyim. Ekran kartım Aygıt Yöneticisinde şuan "Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı " diye görünüyor ve buna uygun driverı bulamıyor. laptopvideo2go'dan modifiyeli .inf dosyaları ve sürücülerde denedim. Çözüme ulaşamadım.

Aynı sorun bende de var. İlk başta bilgisayar açıkken görüntü filan kayıyordu, sonra tamamen gitti. Bir gün sonra açmayı deneyince ekran simsiyahtı. Şimdi bilgisayarı açarken fan çıkışlarını bantlayıp, çarşafla sarıyorum. 15-20 dk. sonra baya bir ısınıyor. Kapatıp, açınca düzeliyor. Çok ısınınca kartımı da görüyor ama seninki gibi yanında sarı ünlem var.

Driver kurunca mavi ekran hatası veriyor. Bilgisayarı açamıyorum, sistem geri yükleme yapıyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı