Dell 27"S2721HGF 144 Hz ile PS4 oynanır mı?

swezyyy

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar, elimde PS4 Slim var. Bir de PC için kullandığım monitör, bu monitör bana 144Hz görüntü sağlıyor. Fakat PS4 oynarken sanki televizyonda oynamaktan farklı olarak çok yavaş hissettiriyor. Acaba gözlerimi 30 FPS'e nasıl alıştırabilirim ya da monitörün Hz ayarını düşürmek mümkün mü? Elimdeki monitör markası:

Dell 27"S2721HGF 1ms 144 Hz Full HD.​

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, elimde PS4 Slim var. Bir de PC için kullandığım monitör, bu monitör bana 144Hz görüntü sağlıyor. Fakat PS4 oynarken sanki televizyonda oynamaktan farklı olarak çok yavaş hissettiriyor. Acaba gözlerimi 30 FPS'e nasıl alıştırabilirim ya da monitörün HZ ayarını düşürmek mümkün mü? Elimdeki monitör markası:

Dell 27"S2721HGF 1ms 144 HZ Full HD.​

Yardımlarınızı bekliyorum.

Makine kaçta çalışmak isterse onda çalışır monitörde ona göre yayın yapar.
30 kare yayın yapan bir makineyi 144 kare olarak göstermiyor monitör.
Televizyondan daha yavaş çalışmıyor aksine ekran boyutu daraldığı için görüntü daha iyi oluyor. O monitörü bilgisayarında da kullandığın için görüntü ondan yavaş geliyor. Zamanla alışırsın.

Makine kaçta çalışmak isterse onda çalışır monitörde ona göre yayın yapar.
30 kare yayın yapan bir makineyi 144 kare olarak göstermiyor monitör.
Televizyondan daha yavaş çalışmıyor aksine ekran boyutu daraldığı için görüntü daha iyi oluyor. O monitörü bilgisayarında da kullandığın için görüntü ondan yavaş geliyor. Zamanla alışırsın.
Emin değilim ama Freesync ve G-Sync gibi özellikler yoksa 30 kareyi 144 kareye dağıtarak gösterir diye biliyorum. Yırtılmalar da bundan kaynaklanıyor.

Yanlış anladın. 1 saniyede monitör yine 144 kare gösteriyor ama 144 / 30 şeklinde 1 kare monitörde 4,8 karede gösteriliyor. Yani monitördeki 4,8 kare birbiriyle tamamen aynı oluyor.
Pratikte ben 144lük monitöre konsolu bağlayıp OSD ekranını açtığımda 144hz göstermiyor artık hocam, daha aşağıya sabitliyor kendini.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı