Dell 7577 uygun SSD ve HDD önerisi

Katılım
22 Nisan 2019
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Cümleten kolay gelsin, ben Dell Inspiron 7577 model laptop kullanıyorum. SSD olarak bunu ''Samsung 1 TB 860 EVO MZ-N6E1T0BW M.2 SATA 3.0 SSD'' almayı düşünüyorum ama uyumlu olur mu bilmiyorum. Bir de mümkünse 2 TB HDD önerisi istiyorum önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aklımda birde şu var Samsung 970 Evo Plus 250GB M.2 NVMe aslında 1 TB biraz gereksiz olucaktır. Kaliteli kullanabiliceğim bir HDD önerebilirseniz ama çok iyi olur depolama sorunu yaşıyorum çok fazla, harici HDD kullanıyorum ama yetmiyor. Önerebiliceğiniz neler var beyler.

Hocam benim bilgisayarımla senin bilgisayarının işlemcisi RAM'i grafik işlemcisi birebir aynı. Ben 128 GB M.2 SSD, 480 GB SATA3 SSD kullanıyorum. Bana da yetmiyor. Onun dışında 3X1TB taşınabilir HDD'ler kullanıyorum. Dizüstü bilgisayarda bunun kesin bir çözümü yok. 128 GB'a Windows, Windows yedeklemesi, sanal bellek falan var. Başka da bir şey yok. 480 GB'lık SSD'i de ise sık oynadığım oyunlar, programlar, internetten bir şeyler indirirsem onlar için kullanıyorum. Kırk yılın başı oynadığım oyunları HDD'e koyuyorum. Zaten oyun oynarken masa da oynadığım için HDD'yi bağlamak sıkıntı olmuyor.

Bu tarz bir bilgisayara bu kadar iyi SSD'i takacaksan gerçekten SSD'inin hızına ihtiyaç duyacağın işler yapman lazım. Onun dışında 500 MB/s-1GB/s hızla çalışan bir SSD'i ile bu SSD arasında elle tutulur bir fark olmayacak. Oyunlar birkaç saniye erken yüklenecek. Windows 1-2 saniye erken açılacak. AutoCAD birkaç saniye önce projeleri yükleyecek falan. Onun dışında bir artısını görmeyeceksin. Eğer ki, ne olsa 10 sene sonra başka bir bilgisayar alsam ona da takarım diyorsan al yoksa saçma olur.

@ardadnz4141 Niye üretilmiyor, çok mu fazla ya :D
Dizüstü bilgisayarlar hareket halinde olduğu için ufak tefek sarsıntılarda bu kadar hızlı dönen HDD'ler çok kolay hasar görebiliyor. Belki garantide arızalar ile baş edemedikleri için olabilir.Çünkü eskiden üretilirdi. Hatta dizüstü bilgisayarlar bu HDD'ler ile satıldı. Ama artık eskisi gibi kullanılmıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı