Dell Alienware AW2723DF 27 vs ASUS 27" TUF Gaming vs ASUS 27" XG27AQMR

Sheta83

Picopat
Daha fazla  
  • Dell Alienware AW2723DF 27 inç 280Hz 1ms 2K.
  • ASUS 27" TUF Gaming VG27AQML1a 1ms 260Hz 2K.
  • ASUS 27" XG27AQMR 1ms 300Hz 2K.

Hangisini tercih etmeliyim fiyat olarak bakmayın 4070 Ti Super ile kullanacağım en güzel görüntü ve performansı hangisinden alırım veya sizin önereceğiniz başka monitör var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
TUF Gaming dışındaki VG27AQML1a dışındaki diğer ikisini öneririm. Diğer ikisinde HDR 600 var, bende de Dell Alienware 180 HZ 2K HDR 600 monitör var. HDR destekli oyunlarda görüntü kalitesi bayağı artıyor. Önceki HDR 400 destekli monitörde böyle değildi. Araştırmalarım sonucunda HDR 500 ve üzeri sertifikalı monitörlerde oyun HDR sertifikasını görüp renk paletini 16 milyondan 1 milyara çıkarıyor. Ayrıca bölgesel aydınlatma ile sanki oyunda ekstra ışık gölge ayarını açmışsın gibi oluyor. Tüm bunlara ek olarak Nvidia oyun kayıtların da HDR oluyor ve bu kaydı YouTube HDR yayınlıyor. Örnek kaydım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle oled ekranlı Iphone 13'te YouTube kayıtlarıma baktım, kayıt monitörümde gördüğümden daha iyi idi.
Bu arada benim kartım da RTX 4070 TI SUPER, R7 7700 işlemci ile darboğaz vs. olmadan kullanıyorum.
Dell Alienware AW2723DF ve ASUS 27" XG27AQMR arasında yorumlarına bakın. Satın almasanız da Hepsiburada ve Amazon yorumları daha fazla olduğundan oradaki yorumlara bakın. Ben Dell alma sebebim servisi idi ama öncelik daha az sorunsuz ürün almak.

Tuf gaming olanı önermeme sebebiniz nedir
TUF GAMİNG HDR 400 sertifikalı. Oyunlarda ve içeriklerde HDR açarsanız görüntü daha kötü oluyor ve normal görüntüdeki 16 milyon renk paleti devrede olacak HDR 400 monitörde HDR oyunda. Sebep görüntünün diğerlerine göre bariz daha kalitesiz olmasıdır. Özellikle oyunlarda HDR açıksa ki öneririm. Şöyle söyleyeyim önceki sistemimde ekran kartım RTX 2070 idi. BF 2042, BF1, BF5 ve Division 2'de HDR 600 ile oyunların grafikleri daha kaliteli oldu. Özellikle BF 2042'de ayarlar low iken sadece HDR 600 monitör ile doku ayarları high yapmışım gibi arttı. Aynı şekilde HDR 600 bölgesel aydınlatma ile ışık ve gölge ayarları da low ayardan high ayara almışım gibi gelişti. Her oyunda bu kadar fark olmuyor. En az değişimi BF5'te gördüm mesela.

Benim monitör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı