Dell Alienware AW2723DF vs ASUS TUF Gaming VG27AQML1a

Ben 2 gün önce Dell Alienware AW2723DF aldım, dün geldi açtım ancak bayağı sorunlu geldi.
Ekranda 4 adet ölü piksel bulunmakta ve sanırım ekranı 240 Hz olarak ayarladığımda olması lazım, ekranın tam ortasında bir çizgi gelip gidiyor.

Ürünü sıkıntıları olmadan değerlendirmek istedim, en kötü değiştiririm diyorum o yüzden ekranı denedim ama seçilebilir modları ve Hz ayarları pek iyi gibi gelmedi oysa çok da fazlaca övülen bir ekrandı. Yani tüm bunları göz önünde bulundurun derim.

Bu arada konuyu çok dağıtmak istemem ama ben de 2K IPS ekran bakıyorum bayağıdır, şimdi bunun için konu açacaktım aslında. Mevcut konuları yaklaşık bir haftadır inceliyorum, @Saint Lucia hocam her tarafa yetişmiş doğrusu 😄

Tabii ki eminim. TUF serisi o kadar kalitesizleşti mi ya.

TUF serisi orta sekmente ürün üreten ve satan bir seri. Renk ve görüntü kalitesi aman aman başarılı değil. Hep aynı çizgede isim değiştire değiştire model çıkartıyorlar. Alınır ama çok vaov beklentiniz olmasın.

Ben 2 gün önce Dell Alienware AW2723DF aldım, dün geldi açtım ancak bayağı sorunlu geldi.
Ekranda 4 adet ölü piksel bulunmakta ve sanırım ekranı 240 Hz olarak ayarladığımda olması lazım, ekranın tam ortasında bir çizgi gelip gidiyor.

Alienware, Dell'in üst segment monitörleri. ASUS ROG, AOC-Agon gibi.
Bu ölü piksel ve çizgi sorunlu gelmesi ağır şansızlık olmuş. Teknoloji maalesef böyle. Ne kadar kaliteli veya ne kadar pahalı olduğu önem arz etmiyor. Dell fakat bu konularda çok sağlam firma. Yokuşa sürmeden değişim yapıyorlar. 2K/240Hz OC ile 280Hz monitör üretmek kolay değildir. Bu tür sorunları ben bir nebze normal buluyorum. Umarım olumlu sonuçlar alırsınız. 👍

TUF serisi orta sekmente ürün üreten ve satan bir seri. Renk ve görüntü kalitesi aman aman başarılı değil. Hep aynı çizgede isim değiştire değiştire model çıkartıyorlar. Alınır ama çok vaov beklentiniz olmasın.

Alienware, Dell'in üst segment monitörleri. ASUS ROG, AOC-Agon gibi.
Bu ölü piksel ve çizgi sorunlu gelmesi ağır şansızlık olmuş. Teknoloji maalesef böyle. Ne kadar kaliteli veya ne kadar pahalı olduğu önem arz etmiyor. Dell fakat bu konularda çok sağlam firma. Yokuşa sürmeden değişim yapıyorlar. 2K/240Hz OC ile 280Hz monitör üretmek kolay değildir. Bu tür sorunları ben bir nebze normal buluyorum. Umarım olumlu sonuçlar alırsınız. 👍
Bu tarz şansa bağlı teknoloji işlemlerinde genelde sonuç benim için bir süre yorucu geçiyor 😅

Evet, cihazın teknik özellikleri kağıt üzerinde gayet güzel ama gerçekte de böyle mi bunu biraz ölçmeye çalışacağım bugün. Artık biraz monitörün kendi ayarlarını mı kurcalarım, internetten mi araştırırım bu kısmı çok bilemiyorum 😂

Uzun zamandır laptop kullanıyorum, geçen hafta 4070'li bir sisteme geçtim. Bunun neticesinde bir de ekran bakmaya başladım hâliyle. Şu an için kullandığım bir ekran olmadığı için kasayı da kullanamıyorum.

Aklımda 2K 27" IPS bir ekran almak vardı, geçen hafta Amazon üzerinden (hem satıcı hem gönderici amazon.com.tr) MSI G274QPF-QD almıştım. Çok güzel bir ekrandı doğrusu ancak tam ortada mavi bir ölü piksel vardı. Değişim yapmak istedim, muhtemelen stok az olduğu için, değişim yapamadıklarını belirttiler ve ekranı iade ettim. Bu arada merak eden arkadaşlar için, ürünü "kusurlu ürün" olarak bildirip iade ettim (diğer konularda fazlasıyla merak eden arkadaşlar olmuş bu durumu). Aynı ürünü tekrar alacaktım, amazon'un kendi sattığı ürün kısmının stoğu tükenmişti, ayrıca @Saint Lucia sizin bulunduğunuz diğer konularda olması lazım, bu ekrandaki renklerin olması gerektiğinden çok parlak mı olduğu konuşuluyordu böyle bir konu geçmişti eğer yanlışım varsa doğrusu paylaşılsın isterim. Böyle bir konuyu da görünce aynı ekranı almadım, ayrıca diğer satıcılar MSI iade koşulları gereği 5 ölü piksel vs. konularını uyguluyorlarmış bayağı sıkıntı yaşayan insan olduğu için de tercih etmedim.

Dell Alienware AW2723DF için de, bir üstteki mesajımdaki gibi bir tatsızlık oldu, şu an için iadeden çok değişim yapma düşüncem var. Gaming Gen üzerinden almıştım, almadan önce bu konuyu önden sormuştum bir sorun olmayacağı söylenmişti, durumu göreceğiz.

Farklı önerileriniz varsa onlara da açığım doğrusu.
Ekranı kullanım amacım ise hem iş hem oyun amaçlı. Daha çok hikayeli oyunlar oynamayı seviyorum ama FPS oyunlarında da arkadaşlarıma eşlik ediyorum.

Tek mesajda tüm detayları açıkladım, mesajın uzunluğu için kusuruma bakmayın 😅

Farklı önerileriniz varsa onlara da açığım doğrusu.
Ekranı kullanım amacım ise hem iş hem oyun amaçlı. Daha çok hikayeli oyunlar oynamayı seviyorum ama FPS oyunlarında da arkadaşlarıma eşlik ediyorum.

Ben baştan sona okudum ve samimi bir yorum yapmak istiyorum.
Yüksek çözünürlüğün tatmin edici görüntüsünü anlıyorum. Fakat 240Hz seviyesine çıkmasanız da olur diye düşünüyorum. Aynı serinin Dell Alienware AW2724DM Monitör bu monitörü var. Görüntü kalitesi emin olun aynı.
Yüksek frekansa çıkmana gerek yok. Zaten FPS oyunlarında üst kademelere çıkmak isteyen biri olsan 1080p/360Hz monitöre yönelirdin. Bu anlattığım yorum tabii monitör değişi olmaz para iadesi falan alırsan olacak bir senaryo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı