Selamünaleyküm.
Arkadaşlar hangisini önerirsiniz hangisini almalıyım?
Alienware ile TUF serisini mi kıyaslıyorsunuz? Pardon ama rakip bile olamazlar. Bütçe varsa Alienware alınır ama çok pahalı. Emin misiniz?
Tabii ki eminim. TUF serisi o kadar kalitesizleşti mi ya.
Ben 2 gün önce Dell Alienware AW2723DF aldım, dün geldi açtım ancak bayağı sorunlu geldi.
Ekranda 4 adet ölü piksel bulunmakta ve sanırım ekranı 240 Hz olarak ayarladığımda olması lazım, ekranın tam ortasında bir çizgi gelip gidiyor.
Bu tarz şansa bağlı teknoloji işlemlerinde genelde sonuç benim için bir süre yorucu geçiyorTUF serisi orta sekmente ürün üreten ve satan bir seri. Renk ve görüntü kalitesi aman aman başarılı değil. Hep aynı çizgede isim değiştire değiştire model çıkartıyorlar. Alınır ama çok vaov beklentiniz olmasın.
Alienware, Dell'in üst segment monitörleri. ASUS ROG, AOC-Agon gibi.
Bu ölü piksel ve çizgi sorunlu gelmesi ağır şansızlık olmuş. Teknoloji maalesef böyle. Ne kadar kaliteli veya ne kadar pahalı olduğu önem arz etmiyor. Dell fakat bu konularda çok sağlam firma. Yokuşa sürmeden değişim yapıyorlar. 2K/240Hz OC ile 280Hz monitör üretmek kolay değildir. Bu tür sorunları ben bir nebze normal buluyorum. Umarım olumlu sonuçlar alırsınız.![]()
Farklı önerileriniz varsa onlara da açığım doğrusu.
Ekranı kullanım amacım ise hem iş hem oyun amaçlı. Daha çok hikayeli oyunlar oynamayı seviyorum ama FPS oyunlarında da arkadaşlarıma eşlik ediyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.