Windows 11 için:Eyvallah hocam bu profili indirdim ama tam çözemedim, yükleme yaptıktan sonra eski monitörüme geçersek nasıl kaldıracağız, şu an yüklü profil varsa onu nereden görebilirim?
Windows 11 için:
Önce renk yönetimine girip, Tüm profiller sekmesinden Ekle diyerek profili ekliyoruz.
Daha sonra Gelişmiş sekmesinden Aygıt profili kısmından eklediğimiz profili seçiyoruz.
Daha sonra Aygıtlar (ilk sekme)'a dönüp seçili monitörün altında Bu aygıt için benim ayarlarımı kullan'ı işaretliyoruz.
Altta tekrar Ekle çıkıyor, oradan bu eklediğimiz profili seçiyoruz. Daha sonra Varsayılan profil olarak Ayarla deyip alttaki "Profiller" e tıklıyoruz. Oradan Ayarlarımı sistem varsayılanları ile birleştir diyoruz.
ICC profilleri monitöre özeldir. Aslında aynı modelde bile ufak tefek farklılık gösterebiliyor aynı profil. O nedenle eski monitörüne geçtiğinde Bu profili kaldır veya varsayılan olarak Windows default profilini seç.
Geri alınamama gibi bir durum yok. ICC profilleri kısaca söylemek gerekirse cihazın input ve output renk niteliklerini tutan dosyadır. Silmen yada Default' u değiştirmen kafi. Bu arada ICC profili yükleme anlatımında bir ekleme yaptım, oraya dikkat et.Windows 10 var hocam bende bir şekilde kurarırm da geri alınabiliyor mu bazı yerlerde alınamıyor gibi duydum da
@evolvo AW2724DM 14K indirimli fiyati sanirim, cunku daha 2-3 gun once 17-18K falandi.
TN panellerde eğer iyi bir marka ise, BFI genellikle var. Bu yüzden çok düşük G2G olduğundan Motion clarity çok iyi durumda bu panellerde. Ayrıca yüksek hz olan monitörler, düşük hz de çalıştığında (senkrondan ötürü), motion clarity kalitesini düşüyor. Sen VRR vs (v-Sync, G-Sync, FreeSync, Adaptive Sync) çalıştırıyorsan onsuz bir deneyip farkı görebilirsin.Monitörü bayağı denedim çok hoşuma gitti sadece düşük FPS'lerde 60 80 arası mesela, benim 24" 1080p modüllü G-SYNC TN panel monitörüme göre daha az akıcı gibi bu normal mi sizce, yada bana öyle geliyor mu acaba
@Melfinno @Saint Lucia
Monitörü bayağı denedim çok hoşuma gitti sadece düşük FPS'lerde 60 80 arası mesela, benim 24" 1080p modüllü G-Sync TN panel monitörüme göre daha az akıcı gibi bu normal mi sizce, ya da bana öyle geliyor mu acaba?
@Melfinno @Saint Lucia
Evet biliyorum sabit 85 frame de oynarım oyunları, monitör hz inide 85 e alıyorum, bundada öyle denedim birazdaha gözüme yavaş geldi, gsync açıyorum iki monitördede tabi modüllü olan daha etkili olabilir bu konuda yapacak bişey yok sanırımEski monitörün ile bu monitörü kıyaslamaktan vazgeçmelisin. Her panelin her monitörün verdiği performans farklıdır. Ayrıca G-Sync modüllü TN panel monitörü MiniLed VA panel ile kıyaslıyorsun. Aynı akıcılığı alamaman normal. AOC'un renk kalitesi, renk derinliği eski monitöründe var mı? Olmaması normal mi? Bu soruya benziyor soru tarzın.
Hz ile FPS eşit olduğunda akıcılık tam olur. Zaten biliyorsun. Burada ki akıcılık bozulması monitörün panelinin performansına bağlıdır. Yanlış bilmiyorsam 70 FPS ve altı 144Hz'de akıcılığı kaybettiriyordu. Sync açarak bu korunmaya çalışılır. Gerisine alışmaya çalış.
TN panellerde eğer iyi bir marka ise, BFI genellikle var. Bu yüzden çok düşük G2G olduğundan Motion clarity çok iyi durumda bu panellerde. Ayrıca yüksek Hz olan monitörler, düşük Hz de çalıştığında (senkrondan ötürü), Motion clarity kalitesini düşüyor. Sen VRR vs (V-Sync, G-Sync, FreeSync, Adaptive Sync) çalıştırıyorsan onsuz bir deneyip farkı görebilirsin.
Eski monitörün ile bu monitörü kıyaslamaktan vazgeçmelisin. Her panelin her monitörün verdiği performans farklıdır. Ayrıca G-Sync modüllü TN panel monitörü MiniLed VA panel ile kıyaslıyorsun. Aynı akıcılığı alamaman normal. AOC'un renk kalitesi, renk derinliği eski monitöründe var mı? Olmaması normal mi? Bu soruya benziyor soru tarzın.
Hz ile FPS eşit olduğunda akıcılık tam olur. Zaten biliyorsun. Burada ki akıcılık bozulması monitörün panelinin performansına bağlıdır. Yanlış bilmiyorsam 70 FPS ve altı 144Hz'de akıcılığı kaybettiriyordu. Sync açarak bu korunmaya çalışılır. Gerisine alışmaya çalış.
Ancak benim 8 senelik modüllü G-Sync TN panel monitöre göre daha yavaş geldi, oyunlarda hareketlerde hafifte olsa bulanıklaşma oluyordu, bu fiyata değmeyeceğini düşündüm, G-Sync desteğide tam yok, bu sene G-Sync Pulsar geliyor onlara bakacağım olmadı G-Sync modüllü şu Acer monitör yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum
https://store.acer.com/en-us/27-predator-xb3-gaming-monitor-xb273u-fbmiiprzx
Ya da G-Sync Ultimate olan bu mini LED monitörü kovalayavağım
AOC AG274QGM
Siz bilirsiniz. Ben mantıklı bulmadığımı söylemek istiyorum. Kusursuzu arıyorsunuz ve alışkanlığınızı değiştiremiyorsunuz. Kişisel bir konu. Bu yüzden çok da uzatmak istemiyorum. Hayırlısı diyelim.
Acer ve Agon için yorumum ise güzel monitörler. Özellikle Agon serisini aşırı beğeniyorum. Acer ise o parayı hak etmediğini düşünüyorum. Güzel oyun performansı sunuyor yalan yok ama Agon daha iyi. Bir de MSI Agon'a benzer bir model çıkartıyor. O da düşünebilir. Fakat bunlar yüksek bütçeli monitörler olacak.
Bahsettiğin monitör hdr600. Üstelik IPS. HDR VA monitörlerde her zaman daha iyi performans veriyor. IPS’lerin düşük contrastlarından ötürü. Şimdi bu HDR, film ve genellikle hikayeli single oyunlarda cyberpunk witcher tombraider hatta Diablo gibi oyunlarda seyir şöleni sunuyor. Tercih fps tarzı ise daha çok o zaman alienware yönelinebilir. Hem IPS hem 180-240hz modelleri var.Evet biliyorum sabit 85 frame de oynarım oyunları, monitör hz inide 85 e alıyorum, bundada öyle denedim birazdaha gözüme yavaş geldi, gsync açıyorum iki monitördede tabi modüllü olan daha etkili olabilir bu konuda yapacak bişey yok sanırım
Evet Motion clarity sanırım eski monitörümde daha yüksek, bir daha deneyeceğim ama her oyunda fark edilmiyor, vallahi elimdeki monitör 2K olsa hiç değişmezdim açıkçası, gerçek 2K oynamak bayağı avantajlı oluyor, G-SYNC demosunu denedim, 40 60 FPS arası olunca takılma yırtılma hissediliyor yeni monitörde eskisinde denemedim hiç
Ben iade ettim, monitör görüntü kalite çok iyi, mini LED'i harika kullanmış HDR hakkını veriyor, siyahlar derin ve sıfır ışık sızması var...
Ancak benim 8 senelik modüllü G-Sync TN panel monitöre göre daha yavaş geldi, oyunlarda hareketlerde hafifte olsa bulanıklaşma oluyordu, bu fiyata değmeyeceğini düşündüm, G-Sync desteğide tam yok, bu sene G-Sync Pulsar geliyor onlara bakacağım olmadı G-Sync modüllü şu Acer monitör yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum
Ya da G-SYNC Ultimate olan bu mini LED monitörü kovalayavağım
AOC AG274QGM