Dell G15 5511 mevcut piyasada alınır mı?

Bütçe
18000

Lonis

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Gaming Laptop
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba. Arkadaşlar Dell G15 5511 G1555112400U Intel Core i5 11400H 15.6...
Kendi laptopumu satıp RTX 3050 ve üstü bir modele geçme kararı aldım, çok araştırdım yalnız fiyatlar çok acayip. Acer Nitro 5'in yeni kasası güzel ama kronik anakart sorunlu siyah ekran sorunu yaşayan çok kişi var ve elektronik şansım çok kötü hep bozuk olan bana gelir. Lenovo IdeaPad 3 de öneriliyor diye biliyorum.

Amazon.com.tr
Mesela bu bilgisayar çok iyi diye biliyorum ama bu fiyata çıkmam zorlaşıyor çünkü RAM + M.2 SSD yükseltmesi ile iki bilgisayara da 1500 TL masraf yapacağım hangisini alırsam alayım.

Dell G15 5511 sorunlu deniliyordu, herkes Dell'e mail vs attı, arkadaşlar mevcut durum nedir? Dell bu bilgisayarın mevcut sorunlarını biraz azalttı mı? Sizce alınır mı? Alsam en kötü hangi sorunları yaşayabilirim? Neden alınmamalı konusuna baktım onu atmayın. Lenovo ile arasında 5000 TL fark olduğu için bu bilgisayarın basit sorunları kaldıysa tolere edilebilir mi diye bir şüpheye düştüm. Bir de bu bilgisayarla ilgili 2 sorum var, ekranı kaç nit? Ve de güç tasarrufuna alıp film vs izlerken veya internette takılırken 3 4 saati görür mü pili en azından?
Biraz karmaşık ve fazla sorulu oldu, teşekkürler.
Dipnot: Arkadaşlar bana Acer Aspire ve HP Victus linki atmayın. 1500 TL'ye ikinci elden sattığım bilgisayarın tipi daha iyiydi.

Kendi laptopumu satıp RTX 3050 ve üstü bir modele geçme kararı aldım, çok araştırdım yalnız fiyatlar çok acayip. Acer Nitro 5'in yeni kasası güzel ama kronik anakart sorunlu siyah ekran sorunu yaşayan çok kişi var ve elektronik şansım çok kötü hep bozuk olan bana gelir. Lenovo IdeaPad 3 de öneriliyor diye biliyorum.

Amazon.com.tr
Mesela bu bilgisayar çok iyi diye biliyorum ama bu fiyata çıkmam zorlaşıyor çünkü RAM + M.2 SSD yükseltmesi ile iki bilgisayara da 1500 TL masraf yapacağım hangisini alırsam alayım.

Dell G15 5511 sorunlu deniliyordu, herkes Dell'e mail vs attı, arkadaşlar mevcut durum nedir? Dell bu bilgisayarın mevcut sorunlarını biraz azalttı mı? Sizce alınır mı? Alsam en kötü hangi sorunları yaşayabilirim? Neden alınmamalı konusuna baktım onu atmayın. Lenovo ile arasında 5000 TL fark olduğu için bu bilgisayarın basit sorunları kaldıysa tolere edilebilir mi diye bir şüpheye düştüm. Bir de bu bilgisayarla ilgili 2 sorum var, ekranı kaç nit? Ve de güç tasarrufuna alıp film vs izlerken veya internette takılırken 3 4 saati görür mü pili en azından?
Dipnot: Arkadaşlar bana Acer Aspire ve HP Victus linki atmayın. 1500 TL'ye ikinci elden sattığım bilgisayarın tipi daha iyiydi.

Hocam ilk başta belirtmiştim, bu bilgisayar çok güzel duruyor lakin hem bu forumda hem de Reddit'te bir sürü kişi anakartının kronik arızalı olduğundan ve siyah ekran sorunlarıyla karşılaştığından bahsetmiş.

Amazon.com.tr

Dell alınmaz yazılım desteği g serilerinde 0.Alienware olmadığı sürece alınmaz Dell zaten İnternette videolar mevcut. Ama 4050 bir sistem alsanız çok daha iyi olur en azından 3060.

Kronik sorunlu değil.

Dell alınmaz yazılım desteği g serilerinde 0.Alienware olmadığı sürece alınmaz Dell zaten İnternette videolar mevcut. Ama 4050 bir sistem alsanız çok daha iyi olur en azından 3060.
hocam bütçem belli,normal bütçem 18000.Bunun üstüne çıktığım her kuruş zorlama.rtx 3060 lı en ucuz bilgisayar hp victus 22500 tl ,tasarımı berbat bana göre,üstüne daha 1500 tl masraf yapılacak alınan bilgisayara.3060 ikinci el almadığım sürece zor.Kendi laptopumu bayramdan önce satabilirsem 0 alacağım,bayram sonrası fiyatlar uçacak tahminen.

acer ve dell olmazsa bunu düşünüyorum.

Kronik sorunlu değil.
hocam attığım konuya baktınız mı ?

Son düzenleme:
hocam attığım konuya baktınız mı ?
Kronik sorun dediğimiz şey, %50 ve daha fazla kişi de yaşanan sorunlar. Bunlar onlara denk gelen sorunlar ve değişim ile çözülen sorunlar. Mesela kronik sorundan örnek vereyim; GigaByte G5 modeli ile cihazı zorlayan bir oyun aç, bir süre sonra ciddi performans kaybı yaşar ısınmadan dolayı. Değiştirsen de bi süre sonra yeni cihazda da olur bu olay, çünkü bu bir kronik sorun. Fakat Acer Nitro'da ki kronik sorun değil.

Kronik sorun dediğimiz şey, %50 ve daha fazla kişi de yaşanan sorunlar. Bunlar onlara denk gelen sorunlar ve değişim ile çözülen sorunlar. Mesela kronik sorundan örnek vereyim; GigaByte G5 modeli ile cihazı zorlayan bir oyun aç, bir süre sonra ciddi performans kaybı yaşar ısınmadan dolayı. Değiştirsen de bi süre sonra yeni cihazda da olur bu olay, çünkü bu bir kronik sorun. Fakat Acer Nitro'da ki kronik sorun değil.
hocam yine de cihazda sıkıntı yaşayan herkesin aynı şeyi yaşamış olması ve de sıkıntısız diyebileceğimiz bir cihaza oranla bu cihazda bu sıkıntının fazla yaşanması muhtemelen üretim sürecindeki bir hatadan dolayı diye düşünüyorum.
Bu lenovo nun fiyatı artmadan kendi bilgisayarımı satabilrisem bunu alacağım,yoksa acer'i yine de düşünürüm.Bu arada Dell hakkında sizin yorumunuz nedir ?

hocam yine de cihazda sıkıntı yaşayan herkesin aynı şeyi yaşamış olması ve de sıkıntısız diyebileceğimiz bir cihaza oranla bu cihazda bu sıkıntının fazla yaşanması muhtemelen üretim sürecindeki bir hatadan dolayı diye düşünüyorum.
Bu lenovo nun fiyatı artmadan kendi bilgisayarımı satabilrisem bunu alacağım,yoksa acer'i yine de düşünürüm.Bu arada Dell hakkında sizin yorumunuz nedir ?
lenovoya karar vermemde 2 etken var,1 ben elektronik konusunda şanssız insanım istisnasız olarak bozuk bilgisayar bana gelir.En sorunsuz modellerden birini aldım daha önce ve yine bozuk gelmişti....
2. olarak fotoğraf ile vs uğraşıyorum ,acerin paneli leş,lenovo ise düşük ms değeri + 165 hz +%100 srgb
Teşekkür ederim .

Kronik sorun olması için sorunun çözümsüz olması lazım. Ancak anakart değiştirilebilir olduğu için servise verirseniz hallederler zaten.

Hocam yine de cihazda sıkıntı yaşayan herkesin aynı şeyi yaşamış olması ve de sıkıntısız diyebileceğimiz bir cihaza oranla bu cihazda bu sıkıntının fazla yaşanması muhtemelen üretim sürecindeki bir hatadan dolayı diye düşünüyorum.
Bu Lenovo'nun fiyatı artmadan kendi bilgisayarımı satabilrisem bunu alacağım, yoksa Acer'i yine de düşünürüm. Bu arada Dell hakkında sizin yorumunuz nedir?

Lenovo'ya karar vermemde 2 etken var, 1 ben elektronik konusunda şanssız insanım istisnasız olarak bozuk bilgisayar bana gelir. En sorunsuz modellerden birini aldım daha önce ve yine bozuk gelmişti...
2. olarak fotoğraf ile vs uğraşıyorum, Acer'in paneli leş, Lenovo ise düşük ms değeri + 165 Hz +%100 sRGB.
Teşekkür ederim.

Hocam iyi ki Dell almamışsınız leş gibi bir ekranı var ve evet kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı