Dell G16 7630 alacaklara altın tavsiyeler

Hocam THH başvurumu sağladım.
Sanırım siz de aynı dertlere sahipsiniz.
DC kullanmıyorum.

Arkadaşlar DELL yerinde destek hizmeti ile görüştüm.
Yaklaşık 1 saat süren bir inceleme telefon trafiği adımlar vs.
En son olarak ;
Cihazı Win 11 yükseltmem ile alakalı olduğunu beyan ettiler.
Fabrikasyon DELL ürünleri çıkartırken veya tasarlarken tamamen UBUNTU olarak tasarladıklarını ve bu şekilde de problemim devam ederse BDH Bilişim Desteklerine bizzat götürmemi veya DELL Türkiye yerinde eve hizmet seçeneği ile gelerek DOA Refund raporu düzenlenebileceğini beyan ettiler.

Şu an UBUNTU ' yu indiriyorum.
Sorun çözülürse ne hoş, çözülmezse eğer DOA Raporu için bu hafta BDH ' a gideceğim.
BDH firması ile de gerekli görüşmeyi sağladım, yardımcı olacaklarını söylediler.

Gelişmeler oldukça haber vereceğim, bu arada THH tarafındaki dosyam hala açık geri çekmedim.

Takipte kalınız G16 kullanıcıları ve süreci merak edenler.

@BurakAtan @Bruz

@ProfTech

İso dosyasını oluşturuyorum UBUNTU için

1721643646731.png

Son düzenleme:
Hocam THH başvurumu sağladım.
Sanırım siz de aynı dertlere sahipsiniz.
DC kullanmıyorum.

Arkadaşlar DELL yerinde destek hizmeti ile görüştüm.
Yaklaşık 1 saat süren bir inceleme telefon trafiği adımlar vs.
En son olarak ;
Cihazı Win 11 yükseltmem ile alakalı olduğunu beyan ettiler.
Fabrikasyon DELL ürünleri çıkartırken veya tasarlarken tamamen UBUNTU olarak tasarladıklarını ve bu şekilde de problemim devam ederse BDH Bilişim Desteklerine bizzat götürmemi veya DELL Türkiye yerinde eve hizmet seçeneği ile gelerek DOA Refund raporu düzenlenebileceğini beyan ettiler.

Şu an UBUNTU ' yu indiriyorum.
Sorun çözülürse ne hoş, çözülmezse eğer DOA Raporu için bu hafta BDH ' a gideceğim.
BDH firması ile de gerekli görüşmeyi sağladım, yardımcı olacaklarını söylediler.

Gelişmeler oldukça haber vereceğim, bu arada THH tarafındaki dosyam hala açık geri çekmedim.

Takipte kalınız G16 kullanıcıları ve süreci merak edenler.

@BurakAtan @Bruz

@ProfTech

İso dosyasını oluşturuyorum UBUNTU için

Eki Görüntüle 2260330
Hocam Ubuntu ne alaka? Ubuntu kullanan mı kaldı? Win10'da sıkıntısız çalışsa bu sefer performans kaybı oluyor. Zaten sürücüleri Win11 için çıkartmışlar. Bence hiç uğraşmayın. Eğer Win11 için çözüm sunamadılarsa iade etmeye çalışın. Benim şahsi fikrim bu laptopa BIOS güncellemesi gelip bu limiti kaldırmadıkları sürece bu sorun çözülmez.

Hocam Ubuntu ne alaka? Ubuntu kullanan mı kaldı? Win10'da sıkıntısız çalışsa bu sefer performans kaybı oluyor. Zaten sürücüleri Win11 için çıkartmışlar. Bence hiç uğraşmayın. Eğer Win11 için çözüm sunamadılarsa direkt iade edin.

Hocam DOA raporu için fabrikasyon çıkış neyse o şekilde kontrol edeceklerini ve sadece bunu baz aldıklarını ilettiler.

Cihaz zaten UBUNTU ile gelmişti pek bir kaybım olmayacak her şey taşınabilir m2' de zaten.
Gitse gitse 1-2 saatim gidecek gün sonunda işim çözülsün yeter bana.

Şu an iso'yu ayıklıyorum flash'a.
Yükler denerim yazarım sonuçları buraya, olmazsa hafta içi BDH gideceğim.

Adamlar bana keskin bir dil ile ;

Ubuntu harici bir işletim sürümünü kabul etmiyoruz bu cihaz tamamen alt yapıyı UBUNTU'ya göre tasarlandı dediler :)

Fabrikasyon garantili cihaza farklı bir işletim sistemi yüklemeniz doğru bulunmuyor dedi ( Saçma biliyorum, ubuntu kullanan mı var neyse )

Şu cihazı iade edeyim de başka bir şey istemiyorum, UBUNTU MUBUNTU neyse ona da bakacağım.

Eğer bu şekilde arıza devam ederse konuyu okuyanlara bir yol haritası olur,

Olurda sorun çözülürse UBUNTU' da takılırım dert değil.

Ubuntu ne alaka ya çok saçma resmen geçiştirmekten başka birşey değil , ubuntu ile geldi diye ben windows 11 kullanamayacakmıyım ubuntu ücretsiz diye yükleyip gönderiyorlar zaten.

Hocam DOA raporu için fabrikasyon çıkış neyse o şekilde kontrol edeceklerini ve sadece bunu baz aldıklarını ilettiler.

Cihaz zaten UBUNTU ile gelmişti pek bir kaybım olmayacak her şey taşınabilir m2' de zaten.

Ubuntu harici bir işletim sürümünü kabul etmiyoruz bu cihaz tamamen alt yapıyı UBUNTU'ya göre tasarlandı dediler :)

Fabrikasyon garantili cihaza farklı bir işletim sistemi yüklemeniz doğru bulunmuyor dedi ( Saçma biliyorum, ubuntu kullanan mı var neyse )

Şu cihazı iade edeyim de başka bir şey istemiyorum, UBUNTU MUBUNTU neyse ona da bakacağım.

Ubuntu seni uzmeyeceksa takıl kendini yazilim alaninda gelistereceksen iyi olur. Fakat oyun falan icin windowsta tam performansi vermemsi buyuk bir sorun. Ayrica Dell cakallik yapiyor bence resmen windowsa destegimiz yok demis. xD Saka gibi.

Hocam Ubuntu ile kullanılır mı o PC gözünüzü seveyim. Servis resmen saçmalamış. İade almamak için bahane üretmiş. Verin THH'ye kurtulun gitsin. Diğer yandan servisten DOA raporu da almaya çalışın isterseniz. Zaten THH'den davayı kazanan biri vardı sanırım. Emsal karar olarak onu gösterirseniz kazanırsınız. Süreç biraz uzun olur ama sonunda iade edersiniz.

Arkadaşlar UBUNTU'yu yükledim kanser her şey.
Exe çalıştırması ayrı.
Sürekli bir komut ile işimiz var.
Driverları ancak yükledim.
Epic Games yüklemeye çalışıyorum kurmuyor.
Ciddi anlamda kanser şeyler.
İstediğim bazı oyunlar zaten UBUNTU' da desteği yok.
Özetle yap dediler yaptım ayağına yatarım.
Yarın haberdar ederim tekrardan.

DELL ALMAYIN, ALDIRMAYIN.

Ubuntu ne alaka ya çok saçma resmen geçiştirmekten başka birşey değil , ubuntu ile geldi diye ben windows 11 kullanamayacakmıyım ubuntu ücretsiz diye yükleyip gönderiyorlar zaten.
Aynen öyle kardeşim, baştan sona saçmalık her şey.

Hocam Ubuntu ile kullanılır mı o PC gözünüzü seveyim. Servis resmen saçmalamış. İade almamak için bahane üretmiş. Verin THH'ye kurtulun gitsin. Diğer yandan servisten DOA raporu da almaya çalışın isterseniz. Zaten THH'den davayı kazanan biri vardı sanırım. Emsal karar olarak onu gösterirseniz kazanırsınız. Süreç biraz uzun olur ama sonunda iade edersiniz.
Yok yok kullanılır gibi değil bir çok oynadığım oyunun desteği yok.
Yarın DOA raporu için gideceğim

Ubuntu seni uzmeyeceksa takıl kendini yazilim alaninda gelistereceksen iyi olur. Fakat oyun falan icin windowsta tam performansi vermemsi buyuk bir sorun. Ayrica Dell cakallik yapiyor bence resmen windowsa destegimiz yok demis. xD Saka gibi.
İstediği kadar çakallık yapsın hocam THH tarafında da devam ediyorum.
Dediğim gibi yarın ola hayrola bakalım :)

Dell Yerinde servis hizmetide boş iş demek ki anlamış olduk. Bu PC'yi o zaman buzdolabında kullanmak lazım ısınmasınki Watt düşmesin diye

Dell Yerinde servis hizmetide boş iş demek ki anlamış olduk. Bu PC'yi o zaman buzdolabında kullanmak lazım ısınmasınki Watt düşmesin diye
Neyden kaynaklanıyor kesin değil ki. Normalde anormal bir sıcaklık da görmüyor fanlar doğru çalıştığı takdirde. İşlemci ısınıyor desek niye GPU'yu limitliyor?

Evet sadece bir makale takibi, rutin BIOS yazılım kontrolleri vs.
Hayır sıcaklıkla alakalı olsa anlayacağım ama evimde klimalı ortamdayım, cihaz her odada aynı şeyi yapıyor.
Elemanlar bana herkeste 30W olmuyor, bazıları kameralarını kullanamıyor, bazılarında fan çalışmıyor diyor beni ikna etmeye çalışıyor yahu sanki derdim bunlar.
Öyle bir makina yapmışlar ki iyi olan şeylerinden ziyade kronik sıkıntılardan bahseder olmuşlar.

Neyden kaynaklanıyor kesin değil ki. Normalde anormal bir sıcaklık da görmüyor fanlar doğru çalıştığı takdirde. İşlemci ısınıyor desek niye GPU'yu limitliyor?
Hocam rutin tek bir şey diyorlar kaçış cümlesi ;

Cihaz kendini korumaya alıyor.
Açıyorum youtube'dan sayısız W tüketen aynı 4060'lı laptopları neden diyorum bunlar böyle sizin cihazlarınız böyle, bunlar neden korumaya almıyorlar ?

Derin sessizlik, saçma sapan cevaplar.

Ya kafayı yersin.
Yarın BDH' a gideceğim.
Gün içerisinde satıcı ile de görüştüm DOA raporunu al direkt iade yapacağız dediler.

Çözerim inşallah.
Diğer türlü THH sonucunu bekleyeceğiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı