Dell G16 7630 klavye sadece mavi yanıyor

NorwayTurk34

Hectopat
Yer
Istanbul & Oslo
Selam,

Konu başlığındaki cihazı aldım fakat bir türlü klavye renk değişimi yapamıyorum. Mavi yanıyor sadece başka renk yok, açılırken renk cümbüşü var, sistem açılıyor tekrar mavi. :) ne yapabilirim?

Detaylar:

FN+ tuşlarla olmuyor.
BIOS güncel.
BIOS klavye ayarları, FN tuşları, backlight kısım ayarları olması gerektiği gibi.
Windows 11 Pro kullanıyorum ( Windows güncel )
Alienware Command Center yüklü.

Sağlıklı bilgiler verenlere şimdiden bolca teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Konu başlığındaki cihazı aldım fakat bir türlü klavye renk değişimi yapamıyorum. Mavi yanıyor sadece başka renk yok, açılırken renk cümbüşü var, sistem açılıyor tekrar mavi. :) ne yapabilirim?

Detaylar:

FN+ tuşlarla olmuyor.
BIOS güncel.
BIOS klavye ayarları, FN tuşları, backlight kısım ayarları olması gerektiği gibi.
Windows 11 Pro kullanıyorum ( Windows güncel )
Alienware Command Center yüklü.

Sağlıklı bilgiler verenlere şimdiden bolca teşekkürler.
Bilen eden yok mudur ?

Arkadaşlar aynı sorunla uğraşırken çözümü şöyle buldum, bulduğum çözümü paylaşmak için üye oldum hatta. Dell sayfasına gidip G16 7630'un uygun BIOS'unu indirip önce BIOS güncellemesi yaptım. Sonra yine aynı ekrana gidip modeli kutucuğa girip güncel sürücüleri denetle dedim ve orada kritik önerilen gibi seçeneklerde birçok sürücü güncellemesi geldi ekrana. O ekranda alta doğru indim ve klavye bellenim güncelleme yardımcı programı gibi aslında klavye ile ilgili gördüğüm iki üç güncellemeyi yaptım, bunun üzerine yine aynı listede Alienwire'ın nette olmayan sürümü vardı onu da oradan indirdim, Laptop'ı yeniden başlattım önce komple beni terk etmiş olan (mavi de yanmıyordu) klavye ışığım geldi, sonra günlerdir bana cevap vermeyen alienwire açıldı ve klavye renk modu aktif halde ekrana geldi, binbir çeşit renk aldı klavyem, yapar yapmazda buraya geldim yapamayan dostlara yol göstermesi için. Günlerdir bende bu satırlarda geziyordum çünkü. Umarım sizde de olur. Bu aşamaya gelene kadar günlerdir kesinlikle ne FN kombinasyonları ne BIOS hiçbir işe yaramamıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı