Farklı kaynaklardan şarj ederken oluşabilecek gerilim ve akım kaynaklı değişimlerden pilin etkilenip ömrünün kısalmaması için yapılmış bir hareket olabilir bu.Maalesef aynı ürün bende de var. Bu durumu daha önce bilseydim kesinlikle almazdım. Dell marka Type-C desteklemeyen modeller ve linki aşağıda listelenmiştir.
- Dell G15 5530
- Dell G16 7630
- Dell G16 5520
- Dell G16 5521
Teknik destek ile yazışmamda da desteklemediğini belirttiler.
140W'lık bir powerbank ile denedim şarj etmedi maalesef.
Kendime yöntemler arıyorum şimdi.7.4 mm jak şarj Type-C dönüştürücü yurt dışından buldum. Onu alıp powerbank üzerinden jak ile şarj edeceğim. Umarım işe yarar. Güç istasyonu almak istemiyorum açıkçası.
Hocam açıkçası ben o konulari bilmiyorum. Hiç bakmadimda. Alalı 3 ay olmadı daha.Hocam merhaba bende aynı bilgisayara sahibim konu dışı ama watt sıkıntılarıyla alakalı sende önceden muzdarip olmuşsun o konu hakkında bir sorum olacaktı. Fan bakımı ve macun işleminden sonra 70 Watt'a sabitledi kendini ve dar boğazlar çözüldü ama 100'ün üstüne çıkarmak için açık ara neyi yapmam doğru olur? Sen kaç watt değerlerini görüyorsun şu an merak ediyorum. Stant alsam 30 watt a kadar artış yaşanır mı? Bana pek mümkün gözükmüyor.
Evet ürünler geldi. Denedim ama maalesef olmadı. Tek çare güç istasyonu almaktan geçiyor.Hocam bizdeki model için bu pek mümkün görünmüyor değişken gerilim ve akım aralığını desteklemesi gerekiyor normalde ama bende sabit gerilim ve akım değeri var bilgisayarın altından ınput output kısmından görebilirsin moralini bozmak gibi olmasın ama büyük ihtimal olmayacak o dediğin şey 330 wattlık Type-C adaptör bulmadıkça.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.