Dell G16 alınır mı?

Bütçe
50K

alioski

Femtopat
Daha fazla  
Selamunaleykum, Dell G16 7630 almayı düşünüyorum. Bu watt sorunu devam ediyor mu? Ediyorsa çözümü var mı? Fiyatına göre güzel makine ya da başka önerebileceginiz var mı? Bütçe maksimum 50k.

Konuda konuşulan hiçbir model asla alınmaz.
Isı problemi olan seri bu. B&O sisteme sahip olan modelde çözülmüş sadece ısı sorunu, bunlar diz yakan seriden. Ayrıca fan yazılımı sevilmiyor, fhd ekranda düşük srgb de can sıkıcı. Bunlar haricinde güzel cihaz. Victus 16 mı Nitro 16 mı ikileminde genellikle nitroya yöneliyorlar ama f/p olarak Victus16 da tercih edilebilir tabi.

Isı problemi olan seri bu. B&O sisteme sahip olan modelde çözülmüş sadece ısınma sorunu, bunlar diz yakan seriden. Ayrıca fan yazılımı sevilmiyor, FHD ekranda düşük sRGB de can sıkıcı. Bunlar haricinde güzel cihaz. Victus 16 mı Nitro 16 mı ikileminde genellikle Nitro'ya yöneliyorlar ama F/P olarak Victus16 da tercih edilebilir tabii.

Isı problemi çok yok sadece işlemci fazla watt çektiği için ısınabiliyor bununda çözümü çok basit işlemciye kısıtlama koymak.

Isı problemi çok yok sadece işlemci fazla watt çektiği için ısınabiliyor bununda çözümü çok basit işlemciye kısıtlama koymak.
Onu yaparsan daha çok ısınmasına neden olursun. Watt düştükçe parça başına düşen iş artar. Ha performans da düşsün sorun değil ısınmasın yeter diyorsan o zaman niye o cihaza o parayı veriyorum?

Onu yaparsan daha çok ısınmasına neden olursun. Watt düştükçe parça başına düşen iş artar. Ha performans da düşsün sorun değil ısınmasın yeter diyorsan o zaman niye o cihaza o parayı veriyorum?
Yanlış biliyorsunuz. Kısıtlama ile performansı neredeyse hiç düşürmeden sıcaklıkları düşürebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlış biliyorsunuz. Kısıtlama ile performansı neredeyse hiç düşürmeden sıcaklıkları düşürebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GPU odaklı oyunlarda isterse 15W'a indirsin. Oyun CPU odaklı mı GPU odaklı mı sürekli buna karar verip her oyuna göre farklı ayar yapmak... Ben bunlarla uğraşamam açıkçası. Sıfır üst segment bir oyun bilgisayarı alacağım, 50K para vereceğim ve oyuna göre işlemci kısıtlayacağım. Hiç mantıklı değil. Ha ben Victus 16'yı beğenmiyor ya da kötülüyor değilim. Sadece olanı söylüyorum. Alınmaz mı alınır, kullanılır ilk 1 yıl da hiç soru çıkarmaz zaten. Ancak bir cihazın eksikliğini sürekli yol yöntem araya araya ayar değiştire değiştire kapatamazsınız.
Konu sahibi arkadaş Dell G16'ya bu yüzden mesafeli davranıyor. Yoksa canavar gibi makine. QHD 165Hz ekranı srgb yüksek, işlemci oldukça yeterli, grafik kartı güncel. Fiyatı da uygundu. Ancak 30W limit gelince ayarlamalar yapması gerek. Güncelleme takip etmesi gerek. 50K verdiğin makinede bir şeyler yapmak zorunda kalmak çok anlamsız.

Artı -1 Eksi
GPU odaklı oyunlarda isterse 15W'a indirsin. Oyun CPU odaklı mı GPU odaklı mı sürekli buna karar verip her oyuna göre farklı ayar yapmak... Ben bunlarla uğraşamam açıkçası. Sıfır üst segment bir oyun bilgisayarı alacağım, 50K para vereceğim ve oyuna göre işlemci kısıtlayacağım. Hiç mantıklı değil. Ha ben Victus 16'yı beğenmiyor ya da kötülüyor değilim. Sadece olanı söylüyorum. Alınmaz mı alınır, kullanılır ilk 1 yıl da hiç soru çıkarmaz zaten. Ancak bir cihazın eksikliğini sürekli yol yöntem araya araya ayar değiştire değiştire kapatamazsınız.
Konu sahibi arkadaş Dell G16'ya bu yüzden mesafeli davranıyor. Yoksa canavar gibi makine. QHD 165Hz ekranı sRGB yüksek, işlemci oldukça yeterli, grafik kartı güncel. Fiyatı da uygundu. Ancak 30W limit gelince ayarlamalar yapması gerek. Güncelleme takip etmesi gerek. 50K verdiğin makinede bir şeyler yapmak zorunda kalmak çok anlamsız.

Dell G16 ve G15 modellerin sayamayacağım kadar tonla sorunları var bunların en başında çözülemeyen GPU 30W kısıtlanma sorunu, yazılımsal sorunlar ve işlemcinin oyunlarda 95-100 dereceye sabitlenmesi gibi birçok sorun varken gidip de kronik sorunlarından geçilemeyen Dell laptopa canavar gibi demeniz çok komik. Kullanıp incelemediğiniz modellerden hakkında bu kadar kesin ve net konuşmayın. Şu an bu bütçede o Victus modelden performans anlşamında daha iyi bir model yok bütçe artarsa şu model alınabilir.

Dell G16 ve G15 modellerin sayamayacağım kadar tonla sorunları var bunların en başında çözülemeyen GPU 30W kısıtlanma sorunu, yazılımsal sorunlar ve işlemcinin oyunlarda 95-100 dereceye sabitlenmesi gibi birçok sorun varken gidip de kronik sorunlarından geçilemeyen Dell laptopa canavar gibi demeniz çok komik. Kullanıp incelemediğiniz modellerden hakkında bu kadar kesin ve net konuşmayın. Şu an bu bütçede o Victus modelden performans anlşamında daha iyi bir model yok bütçe artarsa şu model alınabilir.
Satıcı utopya biraz sıkıntı kasımı bekliyecegim fiyatları aşırı artırmışlar 🫤

Technopat Haberler

Geri
Yukarı