Dell G2724D vs ASUS VG27AQL3a

enesbhc00

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 7 7800X3D - PALİT RTX 4070 Tİ S Jetstream 16 GB - ASUS PRİME X670P CSM - LEXAR ARES RGB 6000 MHZ CL30 - SAMSUNG 990 PRO 7450/6900 M2 SSD - FSP CMT 591M - FSP HYDRO K PRO 750 W 80+ BRONZE - SEAGATE BARRACUDA 7200 RPM 1 TB HDD
Meslek
E-Ticaret
Arkadaşlar sizce hangisi daha iyi? Genellikle Dell'i öneriyorlar ASUS çok göz yoruyormuş diye. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Dell, ASUS'a göre daha ucuz. Normalde ASUS alacaktım fakat Dell'i gördükten sonra kararsız kaldım.

Merhaba,

Kısa bir süre önce monitör almak için araştırma yaptım, az çok bir şeyler tavsiye edildi ve öne çıkanlardan listenize ek iki monitör önermek isterim.

Şu an vatan Dell serisini elden çıkarmak için indirime gitmiş, yeni serilere bakmak daha faydalı.

Merhaba,

Kısa bir süre önce monitör almak için araştırma yaptım, az çok bir şeyler tavsiye edildi ve öne çıkanlardan listenize ek iki monitör önermek isterim.

Şu an vatan Dell serisini elden çıkarmak için indirime gitmiş, yeni serilere bakmak daha faydalı.

Hocam ben galiba yanlış görüyorum ya da iyi değilim. İlk defa ROG STRIX serisinden uygun fiyata bir ürün gördüm şaka gibi 😄. Aklımda şu an LG UltraGear 27GR83Q-B 240 Hz IPS monitörü var 12700 TL fiyata. Sizce nasıl? Yoksa ROG STRIX mi tercih etmeliyim.

Hocam ben galiba yanlış görüyorum ya da iyi değilim. İlk defa ROG STRIX serisinden uygun fiyata bir ürün gördüm şaka gibi 😄. Aklımda şu an LG UltraGear 27GR83Q-B 240 Hz IPS monitörü var 12700 TL fiyata. Sizce nasıl? Yoksa ROG STRIX mi tercih etmeliyim.

Önerilerde karşılaştığım bir model değil ama incelemelere göre LG ve MSI'ın performansı yakın.
MSI ve ROG'un renk kapsamı daha iyi. LG bu konuda kağıt üstünde iyi olmasa da övülmüş. LG'nin artısı konsol bağlantısı için HDMI 2.1'i kullanabilmeniz olacak.
MSI'ın öne çıkan yönü konsantras oranı daha iyi. ROG içlerinde F/P kalan bir monitör.

MSI biraz daha önde, LG pişman etmez. ROG alternatif olarak değerlendirilebilir.

Önerilerde karşılaştığım bir model değil ama incelemelere göre LG ve MSI'ın performansı yakın.
MSI ve ROG'un renk kapsamı daha iyi. LG bu konuda kağıt üstünde iyi olmasa da övülmüş. LG'nin artısı konsol bağlantısı için HDMI 2.1'i kullanabilmeniz olacak.
MSI'ın öne çıkan yönü konsantras oranı daha iyi. ROG içlerinde F/P kalan bir monitör.

MSI biraz daha önde, LG pişman etmez. ROG alternatif olarak değerlendirilebilir.
Hocam rog'u bence bi kenara koyalım. Çünkü 1.5-2 k daha verip 240 hz alayım. Sizce lg mi msi mı?

MSI iyi bir tercih olur.

Hocam MSI marka monitör alınır mı? Ki hiç MSI parçası kullanmadım. Sizce alınır mı? Açıkçası MSI'dan korkuyorum çünkü ürettikleri sıvı soğutmalar kötü, ekran kartlarında ki Ventus serileri kötü. Monitör olarak iyi iş yapıyorlar mıdır acaba? ASUS sizce nasıldır MSI'la aynı neredeyse bir bakabilir misiniz özelliklerine acaba size zahmet? ASUS VG27AQML1A modelini düşünüyorum yoksa MSI mı sizce?

MSI markasına bende mesafeliydim ama yaptığım araştırmalarda boş bir ön yargı olduğunu gördüm. Bazı sitelerde iki monitörü karşılaştırmışlar, MSI renk doygunluğu ile öne çıkmış, ASUS ise gecikme süresi olarak daha iyi.

FPS oyunları tercih ediyorsanız ASUS. AAA oyunlar, film ve benzeri aktiviteler için MSI daha önde.
Aralarındaki fiyat farkını düşününce yine MSI diyoruz. 15.000 ₺ verdikten sonra 16-18 aralığına çıkıp başka monitörlere bakarız. Bunun sonu yok.

MSI markasına bende mesafeliydim ama yaptığım araştırmalarda boş bir ön yargı olduğunu gördüm. Bazı sitelerde iki monitörü karşılaştırmışlar, MSI renk doygunluğu ile öne çıkmış, ASUS ise gecikme süresi olarak daha iyi.

FPS oyunları tercih ediyorsanız ASUS. AAA oyunlar, film ve benzeri aktiviteler için MSI daha önde.
Aralarındaki fiyat farkını düşününce yine MSI diyoruz. 15.000 ₺ verdikten sonra 16-18 aralığına çıkıp başka monitörlere bakarız. Bunun sonu yok.

Hocam ASUS'un renk derinliği 10 bit MSI ise 10 (8bit) bir şeydi. Ben hem FPS hem de hikayeli oyunlar oynayacağım yani 100 üzerinden puan verirsek %70 hikayeli oyunlar %30 FPS oyunları oynayacağım Valorant ve CS sadece FPS oyunlarım. Ama baktığım zaman sanki MSI renk olarak daha öndeydi. ASUS ise 260 Hz değilmiş. 240 Hz yenileme hızı var, 260 Hz sadece overclock yapınca öyle oluyormuş. Yani yenileme hızları aynı sizce MSI mı alayım ilk defa MSI kullanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı