180 Hz olduguna deginen sadece 1 kaynak gordum ama o da adam gibi deginmemis, overclock 180 Hz yazip gecmis.Yok hocam yine 165 Hz. İncelemelerde de 180 Hz yazıyor kutuda ama kimse değinmemiş
180 Hz olduguna deginen sadece 1 kaynak gordum ama o da adam gibi deginmemis, overclock 180 Hz yazip gecmis.
Evet bendeki kutuda da 180 hz yazıyor. Ama monitör 165 hz. Osd ve ya monitörün ayarlarında overclock vs seçenek yok. Kutu yanlış basılmış.@spikespiegel104 @Dalessandro monitörün 165 Hz olduğunu biliyorum ama kutunun yan tarafında 180 Hz yazıyormuş. Sizde de mi öyle?
bende bunla aw modeli arasında kaldım, şuan memnunmusunuz, ışık sızması ve siyah bütünlüğü konusunda rtrings de baktım baya iyi çıkmış, sizi oyunlarda rahatsız ettimi, birde renk bütünlüğü nasıl, bazı yorumlardada yan kenarların grimsi göründüğünü okudumTeşekkürler deneyeceğim. Yani beni de ara ara rahatsız etti. Işık sızması da var gibi ama pek rahatsız etmiyor, belki normaldir. Ekliyorum. Tabii kamerada göründüğü gibi görünmüyor ama bariz şekilde sağ alt fazla. UFO Test'te yukarı mesajlarda yaşadığım sorunu gördünüz mü siz de böyle bir hata alıyor musunuz? Muhtemelen monitörden değil PC ile alakalı.
Eki Görüntüle 2037721
Bende bununla aw modeli arasında kaldım. Şu an memnun musunuz, ışık sızması ve siyah bütünlüğü konusunda rtrings de baktım bayağı iyi çıkmış, sizi oyunlarda rahatsız ettimi, bir de renk bütünlüğü nasıl, bazı yorumlardada yan kenarların grimsi göründüğünü okudum
Rtings ICC profilini yükledim. Custom color RGB 98-100-98 ayarladım. Fena değil gibi.
Eki Görüntüle 2037627
Köşelerde benim de kararma var.
Şehir dışındayım, pazartesi günü kutuya bakıp paylaşırım hocam.@spikespiegel104 @Dalessandro monitörün 165 Hz olduğunu biliyorum ama kutunun yan tarafında 180 Hz yazıyormuş. Sizde de mi öyle?
Bu köşe kararması ilginçmiş, yani oyunlarda falanda yan kenarların daha karanlık görünmesini sağlayabilir, vigente efekti falanmı açık acabaEvet sağ solda var dediğiniz, üstlerde fotoğraf atmıştım.
HDR400 ben bir fark göremedim, kullanmıyorum. HDR400'den bir şey beklememek lazım. Işık sızması değil arkadaşın belirttiği gibi IPS glow var ama rahatsız etmiyor. Renk olarak ben monitörden çok memnunum. Küçük bir sarımtıraklık var. Kullandığım Notebook markası da Dell onda da var bu, o yüzden de garip gelmemiş olabilir bana. Renkler oyunlarda gerçekten tatmin ediyor. Parlaklık da yeterli. RDR2 oynamamışım benŞu an cihazım güçlü olmadığından 1080p kullanmama rağmen memnunum. Ergonomisi de iyi. Sağ sol, yukarı aşağı kolay. Sallanma da yok. OSD ayarları kolay. Monitörün benim için iki eksisi var. Birisi USB hub olmayışı. Oyuncu monitörlerde pek olmuyor zaten. İkincisi de küçük de olsa hoparlör olabilirdi ama sorun değil, alınabilir. Bunlar da eksi değil kişisel beklentiler diyelim.
Alienware modelini ise bilmiyorum. Fiyat farkına değer mi derseniz panel aynı panel sanırım. Renk olarak yakın bir performans vereceği kanısındayım. Malzeme kalitesi olarak ise daha iyidir. Ama kullandığım monitörün malzemesinden de memnunum.
Şehir dışındayım, pazartesi günü kutuya bakıp paylaşırım hocam.
Bu köşe kararması ilginçmiş, yani oyunlarda falanda yan kenarların daha karanlık görünmesini sağlayabilir, vigente efekti falan mı açık acaba
Dell G2724D için konuşuyorum. Alacak araştırma yapacak arkadaşlara fikir versin. Monitör belli başlı ayarları yapınca yanlardaki kararma olayı çok azalıyor. Biraz uğraşmak gerekiyor. Normal kullanımda parlaklığı yeterli. HDR açınca HDR ayarlarından parlaklığı arttırın. 80 seviyesi gayet iyi. Windows'un HDR Calibration uygulamasından da ayarlamaları yapın. Ben DisplayHDR modunda kullanıyorum. Masaüstünde bana yeterli geliyor. Oyun konusunda ise çok beklentiye girmeyin. Hatta açmayın. HDR konusunda iyi optimize edilmiş Doom Eternal, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda ise HDR normal kullanımdan daha iyi performans gösteriyor. Bunlar istisna. Ama HDR desteği olmayan veya çok üstüne durulmamış oyunlarda kapatmak daha iyi.