Dell G2724D vs MSI G274QPF-QD

Bütçe
10.000
Yok hocam yine 165 Hz. İncelemelerde de 180 Hz yazıyor kutuda ama kimse değinmemiş :)
180 Hz olduguna deginen sadece 1 kaynak gordum ama o da adam gibi deginmemis, overclock 180 Hz yazip gecmis.

Teşekkürler deneyeceğim. Yani beni de ara ara rahatsız etti. Işık sızması da var gibi ama pek rahatsız etmiyor, belki normaldir. Ekliyorum. Tabii kamerada göründüğü gibi görünmüyor ama bariz şekilde sağ alt fazla. UFO Test'te yukarı mesajlarda yaşadığım sorunu gördünüz mü siz de böyle bir hata alıyor musunuz? Muhtemelen monitörden değil PC ile alakalı.

Eki Görüntüle 2037721
bende bunla aw modeli arasında kaldım, şuan memnunmusunuz, ışık sızması ve siyah bütünlüğü konusunda rtrings de baktım baya iyi çıkmış, sizi oyunlarda rahatsız ettimi, birde renk bütünlüğü nasıl, bazı yorumlardada yan kenarların grimsi göründüğünü okudum

Bende bununla aw modeli arasında kaldım. Şu an memnun musunuz, ışık sızması ve siyah bütünlüğü konusunda rtrings de baktım bayağı iyi çıkmış, sizi oyunlarda rahatsız ettimi, bir de renk bütünlüğü nasıl, bazı yorumlardada yan kenarların grimsi göründüğünü okudum

Evet sağ solda var dediğiniz, üstlerde fotoğraf atmıştım.

Rtings ICC profilini yükledim. Custom color RGB 98-100-98 ayarladım. Fena değil gibi.

Eki Görüntüle 2037627

Köşelerde benim de kararma var.

HDR400 ben bir fark göremedim, kullanmıyorum. HDR400'den bir şey beklememek lazım. Işık sızması değil arkadaşın belirttiği gibi IPS glow var ama rahatsız etmiyor. Renk olarak ben monitörden çok memnunum. Küçük bir sarımtıraklık var. Kullandığım Notebook markası da Dell onda da var bu, o yüzden de garip gelmemiş olabilir bana. Renkler oyunlarda gerçekten tatmin ediyor. Parlaklık da yeterli. RDR2 oynamamışım ben :) Şu an cihazım güçlü olmadığından 1080p kullanmama rağmen memnunum. Ergonomisi de iyi. Sağ sol, yukarı aşağı kolay. Sallanma da yok. OSD ayarları kolay. Monitörün benim için iki eksisi var. Birisi USB hub olmayışı. Oyuncu monitörlerde pek olmuyor zaten. İkincisi de küçük de olsa hoparlör olabilirdi ama sorun değil, alınabilir. Bunlar da eksi değil kişisel beklentiler diyelim.

Alienware modelini ise bilmiyorum. Fiyat farkına değer mi derseniz panel aynı panel sanırım. Renk olarak yakın bir performans vereceği kanısındayım. Malzeme kalitesi olarak ise daha iyidir. Ama kullandığım monitörün malzemesinden de memnunum.

Evet sağ solda var dediğiniz, üstlerde fotoğraf atmıştım.

HDR400 ben bir fark göremedim, kullanmıyorum. HDR400'den bir şey beklememek lazım. Işık sızması değil arkadaşın belirttiği gibi IPS glow var ama rahatsız etmiyor. Renk olarak ben monitörden çok memnunum. Küçük bir sarımtıraklık var. Kullandığım Notebook markası da Dell onda da var bu, o yüzden de garip gelmemiş olabilir bana. Renkler oyunlarda gerçekten tatmin ediyor. Parlaklık da yeterli. RDR2 oynamamışım ben :) Şu an cihazım güçlü olmadığından 1080p kullanmama rağmen memnunum. Ergonomisi de iyi. Sağ sol, yukarı aşağı kolay. Sallanma da yok. OSD ayarları kolay. Monitörün benim için iki eksisi var. Birisi USB hub olmayışı. Oyuncu monitörlerde pek olmuyor zaten. İkincisi de küçük de olsa hoparlör olabilirdi ama sorun değil, alınabilir. Bunlar da eksi değil kişisel beklentiler diyelim.

Alienware modelini ise bilmiyorum. Fiyat farkına değer mi derseniz panel aynı panel sanırım. Renk olarak yakın bir performans vereceği kanısındayım. Malzeme kalitesi olarak ise daha iyidir. Ama kullandığım monitörün malzemesinden de memnunum.
Bu köşe kararması ilginçmiş, yani oyunlarda falanda yan kenarların daha karanlık görünmesini sağlayabilir, vigente efekti falanmı açık acaba

Şehir dışındayım, pazartesi günü kutuya bakıp paylaşırım hocam.

Tamam hocam, teşekkürler.

Bu köşe kararması ilginçmiş, yani oyunlarda falanda yan kenarların daha karanlık görünmesini sağlayabilir, vigente efekti falan mı açık acaba

Değil aslında. Açıkçası öyle bir ayarı yok. Bu göze pek batmıyor siz sorana kadar aklıma tekrar gelmedi.

Dell G2724D için konuşuyorum. Alacak araştırma yapacak arkadaşlara fikir versin. Monitör belli başlı ayarları yapınca yanlardaki kararma olayı çok azalıyor. Biraz uğraşmak gerekiyor. Normal kullanımda parlaklığı yeterli. HDR açınca HDR ayarlarından parlaklığı arttırın. 80 seviyesi gayet iyi. Windows'un HDR Calibration uygulamasından da ayarlamaları yapın. Ben DisplayHDR modunda kullanıyorum. Masaüstünde bana yeterli geliyor. Oyun konusunda ise çok beklentiye girmeyin. Hatta açmayın. HDR konusunda iyi optimize edilmiş Doom Eternal, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda ise HDR normal kullanımdan daha iyi performans gösteriyor. Bunlar istisna. Ama HDR desteği olmayan ve ya çok üstüne durulmamış oyunlarda kapatmak daha iyi.

Dell G2724D için konuşuyorum. Alacak araştırma yapacak arkadaşlara fikir versin. Monitör belli başlı ayarları yapınca yanlardaki kararma olayı çok azalıyor. Biraz uğraşmak gerekiyor. Normal kullanımda parlaklığı yeterli. HDR açınca HDR ayarlarından parlaklığı arttırın. 80 seviyesi gayet iyi. Windows'un HDR Calibration uygulamasından da ayarlamaları yapın. Ben DisplayHDR modunda kullanıyorum. Masaüstünde bana yeterli geliyor. Oyun konusunda ise çok beklentiye girmeyin. Hatta açmayın. HDR konusunda iyi optimize edilmiş Doom Eternal, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda ise HDR normal kullanımdan daha iyi performans gösteriyor. Bunlar istisna. Ama HDR desteği olmayan veya çok üstüne durulmamış oyunlarda kapatmak daha iyi.

Hocam ayrıca Game 1 kısmına yaptığınızı söylemiştiniz renk ayarlarını. O kısımdaki ayarlarla Custom Color ayarlarını aynı yapsanız dahi renkler aynı olmuyor. Sebebini bilmiyorum. Custom Color kısmı benim gözüme daha hoş geldi. Belki de ICC yüklediğim içindir, Game 1 kısmında aktif olmuyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı