O konu hakkında net bir şey söyleyemeyeceğim. Ama forumda AW2724DM alıp ışık sızmasından yakınanlar vardı. Fiyatı da G2724D'nin 1.5 katı. Rtrings'te bu iki monitörü kıyasladıklarında gecikme ve ghosting değerleri birbirlerine yakın çıkmıştı. Aw olanın kasa kalitesi çok daha iyi. Parlaklığı 200 nit daha fazla. Hz olarak 180(doğal değil, aşırtmalı ve bu aşırtma sıcaklık olarak geri döner) 240 Hz olsa aradaki farka değer derim ama 180 Hz sonuçta öyle 5.000 liraya değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum.
Ben genel olarak OLED dışında bir IPS panele 240 Hz olmadığı müddetçe günümüz itibarıyla 11-12 bin liradan fazla para verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. OLED'ler yaygınlaşana kadar idareten ortalama bir IPS monitör alınıp kullanılmalı.
Hocam kararsızdım bu yorumunuzdan sonra gittim Dell siparişini verdim, geldi şu an çok memnunum akşamda bir IPS glow durumu nasıl ona bakacağım. Teşekkürler.
Hocam kararsızdım bu yorumunuzdan sonra gittim Dell siparişini verdim, geldi şu an çok memnunum akşamda bir IPS glow durumu nasıl ona bakacağım. Teşekkürler.
IPS Glow dedigimiz olay "panel lottery"e giriyor, yani sansa bagli. Kimisinde cok iyi IPS Glow olur, kimisinde cok kotu olur. 10 tane G2724D al, 10'unun da IPS Glow miktari farkli olur. Veya 10 tane G274QPF-QD al, 10'unun da IPS Glow miktari farkli olur.
IPS Glow dedigimiz olay "panel lottery"e giriyor, yani sansa bagli. Kimisinde cok iyi IPS Glow olur, kimisinde cok kotu olur. 10 tane G2724D al, 10'unun da IPS Glow miktari farkli olur. Veya 10 tane G274QPF-QD al, 10'unun da IPS Glow miktari farkli olur.
Amazon 30 gün iade hakkı veriyor hocam. Bu açıdan çok iyi. Bazı firmalar 1 ölü pikseli kabul etmiyor mesela. Dell konusunda da aklımı o konu kurcaladı aslında. Amazon, Dell monitörü satmadığından MSI daha çok cezbediyor.
Hocam arkadaşların da dediği gibi her IPS panelde bir miktar oluyor bu durum. Benim panelde de sağ altta biraz var ama bana bir rahatsızlık oluşturmadı fazla değil. Tavsiye ederim.