Dell G2724D vs MSI G274QPF-QD

Bütçe
10.000
Neyin kanıtı adamlar sertifika ve modül kullanıyor, bir çok yorumda incelemede artifactlar olduğunuda okuyabilirsin senin aksi kanıtın ne ben onu anlayamadım

Hocam çok açıklayacak bir şey yok, G-SYNC teknolojisi monitör Hz ile FPS'yi bir tutar yani değişken FPS ile oynarsan monitör Hz de ona göre değişir, ama bu teknolojiler olmaz ise kare atlama stutter yaşarsın, değişken FPS'lerde yumuşak bir oynanış alamazsın, bununda gerçekten kavraman için iyi bir vrr teknolojisi olan monitörde uyumlu ekran kartı ile veya yine modüllü monitörde debeyip farkı görmen lazım
Bir aralar V-sync + VRR en iyi görüntü+ hızi dunuyor diyorlardı sonradan değişti falan. O olayları biliyor musunuz?

Bak burdada açıkca belirtmiş gsync takılma ve yırtılmayı düzeltirken, freesync sadece azaltabiliyor
Hocam yanlış anlamayın bildiğimden demiyorum ama sitenin pek güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Ufo ya da HWUnboxed tarzı kanallar varsa ondan bakmak lazım.

Peki input lag etkileniyor mu? Ve rekabetçide mantıklı mı?

Bak dostum, saçmalıyorsun ve bazi seyleri karistiriyorsun. Ben sana FreeSync vs G-SYNC demedim. Laflarimi carpitiyorsun. Ben sana dedim ki, bir monitorde G-SYNC Certified yazmasiyla yazmamasi arasinda fark olmadigini soyluyorum. Yani bir monitorde G-SYNC Certified olmasa da G-SYNC calisabilir. G-SYNC sertifikasi yok diye bu o monitorde G-SYNC'in olmayacagi veya stabil calismayacagi anlamina gelmez. 3. kez soylemeyecegim, anlayacak kapasiten vardir diye umuyorum.

Ayrica attigin makale, G-SYNC moduluyle FreeSync'i kiyasliyor, G-SYNC Compatible ile FreeSync'i degil. Dogru okumalisin argumanlarini.

Son düzenleme:
@evolvo Her monitor konusuna boyle cok biliyormus gibi yaziyorsun ama hicbir sey bilmiyorsun, surekli senin yanlislarini duzeltmekle mi ugrasacagiz forumda.

Dell ile Acer arasındaki fiyat farkını hak ediyor mu sizce Dell?
Fiyat farki coksa Acer'i alabilirsin.

Dell ile Acer arasındaki fiyat farkını hak ediyor mu sizce Dell ?
2500TL var.

+++ Dell'in kontrast açık ara daha iyi = daha iyi siyahlar. Malum IPS'in zayıf yönü siyahlar olduğu için önemli. Tabii sadece kontrast değil siyah tekdüzelik de siyah performansında çok önemli ve Dell ile Acer o konuda eşit puan aldıği için doğrudan kontrast karşılaştırdım.
Nötr- Dell'de local dimming var. Ama çok basit düzeyde. Siyah tekdüzeliğe de pek bir katkısi yok. Ayrıca yalnizca HDR ile açılıyor.
-- Dell'in hem color gamut hem de volume daha düşük. DCI-P3 90'ın altında. Ayrıca ölçume parlaklığin da dahil edildiği Volume'da düşüş fazla. Her ikisinin de benzer renk doğruluğuna sahip olduğunu da göz önüne alırsak Acer daha fazla renk gösterebiliyor yani daha canli.
+ Her ikisi de hem 165Hz'de hem 120Hz'de aşırı hızlı. Ancak Dell 60Hz'de bariz daha iyi performans sergilemiş. VRR + düşuk FPS senaryosunda Dell daha iyi performans sergiler.
- Dell'de BFI yok. Ancak Acer'deki de çoğunlukla kullanmayacağinız kadar kötü.
+ Dell'in stant nasıl bilmiyorjm ama Acer'den iyidir herhalde. Acer çok sallanıyor.

NOT: Eşit oldukları herhangi bir alanı yazmadım.

Sonuç olarak Dell'in Acer'e kıyasla tek eksisi renk gamut ve volume'un fiyatına nazaranla fazla az olması. Ama fiyat farkına değecek tek artısı da kontrastı. 2.5k'ya değer mi... Paranız varsa kontrast için düşünülebilir.

Bak dostum, saçmalıyorsun ve bazi seyleri karistiriyorsun. Ben sana FreeSync vs G-Sync demedim. Laflarimi carpitiyorsun. Ben sana dedim ki, bir monitorde G-Sync Certified yazmasiyla yazmamasi arasinda fark olmadigini soyluyorum. Yani bir monitorde G-Sync Certified olmasa da G-Sync calisabilir. G-Sync sertifikasi yok diye bu o monitorde G-Sync'in olmayacagi veya stabil calismayacagi anlamina gelmez. 3. kez soylemeyecegim, anlayacak kapasiten vardir diye umuyorum.

Ayrica attigin makale, G-Sync moduluyle FreeSync'i kiyasliyor, G-Sync Compatible ile FreeSync'i degil. Dogru okumalisin argumanlarini.

Ben sana çalışamıyor demedim hatalı çalışabiliyor gerektiği gibi iyi performs veremiyor dedim sen saçmalıyorsun bence

Ben sana çalışamıyor demedim hatalı çalışabiliyor gerektiği gibi iyi performans veremiyor dedim sen saçmalıyorsun bence.
Uc kez tekrar ettigim seyi anlamayan bir insana dorduncu kez tekrar etmeyecegim. Dogru sandigin yanlis bilgiyi benimsemeye devam edebilirsin. Iyi forumlar.

Uc kez tekrar ettigim seyi anlamayan bir insana dorduncu kez tekrar etmeyecegim. Dogru sandigin yanlis bilgiyi benimsemeye devam edebilirsin. Iyi forumlar.
Evet bende yazmıyorum artık belgeleri ve direk deneyimlerle anlattım sen de bildiğin gibi devam edebilirsin tabi iyi forumlar

@evolvo Her monitor konusuna boyle cok biliyormus gibi yaziyorsun ama hiçbir şey bilmiyorsun, surekli senin yanlislarini duzeltmekle mi ugrasacagiz forumda.

Fiyat farki coksa Acer'i alabilirsin.

Ne yanlışımı gördün NVIDIA kartı olanlar G-SYNC resmi destekli monitör veya modüllü G-SYNC monitör almasını tavsiye ederim dedim, gayet de yerinde bir tavsiye boş boş iddalaşıp duruyorsun, kendini kanaat önderi ilan etmişsin

Son düzenleme:
Bir aralar V-Sync + VRR en iyi görüntü+ hızi dunuyor diyorlardı sonradan değişti falan. O olayları biliyor musunuz?

Hocam yanlış anlamayın bildiğimden demiyorum ama sitenin pek güvenilir olduğunu düşünmüyorum. UFO'ya da HWUnboxed tarzı kanallar varsa ondan bakmak lazım.

Peki input lag etkileniyor mu? Ve rekabetçide mantıklı mı?

Hocam dediğim gibi NVIDIA kartınız varsa ve uzun zaman NVIDIA kullanırım diyorsanız G-SYNC resmi desteği hatta mümkünse modülü iyi bir seçim daha etkili hatasız kullanım sunar vrr için, bu etki rekabetci oyundan çok prüssüz, stutter olmayan bir oynanış için işinizi görür

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı