Çözüldü Dell G3 15 3590 watchdog.sys Mavi Ekran Hatası ve Ekran Kartı Problemi

• Konuyu başlatan WD40
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.925
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
W

WD40

Ziyaretçi
Henüz 2.5 Haftalık Dell G3 15 3590 Cihazım CS:GO oynarken aniden dondu ve kapatmaya çalışınca mavi ekran hatası verdi. watchdog.sys yazıyordu. Yeniden başlattığımda ekran kartını görmediğini fark ettim.

İnternette Araştırdığım ve işe yaramayan çözüm önerileri;
1- Nvidia'nın sitesinden ve dell'in sitesinden driver indirdim, "Grafik sürücüsü uyumlu donanım bulunamadı" hatası aldım.
2- Bilgisayarım-Özellikler ve oraya parametre ile gizli aygıtları göstermeyi denedim. Çalışmıyor.
3- Aygıt Yöneticisinden Gizli aygıtları göster dedim yine olmadı.
4- DDU ile temizlik yaptım ancak yine gözükmüyor ve driverları kurarken aynı hatayı veriyor.
5- Yeni kullanıcı oluşturup denedim yine gözükmüyor.
6- Eski sürüm driver indirip kurmayı denediğimde de sonuç değişmedi.
Ek Olarak: Dell Support Asist ile tarama yaptım donanımsal bir arıza tespit edilmedi.

Bilgisayarı kapattım ve fişe takmadan açınca ekran kartını gördü ve driver'i yükledi. Yine oyuna girdiğimde oyundan attı ve bilgisayarı yeniden başlattığımda yine ekran kartını görmüyordu. Aygıt yöneticisinde saydam renkte gözüküyor. Masaüstündeki nvidia kontrol paneli kayboldu. Driver yükleyemiyorum. DDU ile ekran kartını kaldırıp şarja takmadan açtığımda ekran kartını görüyor ve driver'ı kuruyorum Dell'in stress testlerinden sorunsuz geçiyor ancak oyuna girmeye çalıştığımda atıyor ve ekran kartı devre dışı kalıyor. 10 Senelik bilgisayar kullanıcısıyım ilk defa çaresiz kaldım.

Çözüm
W
Sorun çözüldü. Çözüldü işaretlemeyi unutmuşum, kusura bakmayın.

Cihazın ekran kartında donanımsal arıza varmış. Servise 2 kere gitmesine rağmen tespit edememişlerdi. Dell Global destek sağ olsun uzaktan bağlantıyla sorunu tespit ettiler. Sisteme not düştüler ve Türkiye servisi de iadeyi onayladı.
Olmaz, aslında kart problemli garantiye gitmesi gerekiyor.

Hocam ekran kartını görmüyor, yeniden başlatıyorum yine görmüyor ama bilgisayarı tamamen kapatıp açtığımda görüyor. Şaka gibi gerçekten yarın servise göndereceğim.
Hocam afterburner ile -100'e çektim ancak sorun düzelmedi yine oyun içerisindeyken dondu ve gitti.

Son Durum:
@MayCrasH Hocam bir arkadaşın önerisi üzerine "DirectX End-User Runtime Web Installer" yükledim ve şu anda yaklaşık 30dk dır sorunsuz kullanıyorum. Bununla bir ilgilisi var mıydı acaba? Yoksa şu anda şansa mı denk geliyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten DirectX yükleyince çözüldü mü?

Hocam bilgisayarı kapatmıştım şimdi açtım oyuna girerken yine mavi ekran verdi servis yolu gözüktü. Daha 1 ay önce HP bilgisayarımı iade ettim fabrikasyon sorun nedeniyle Dell'de aynı çıktı, ne şanssız adamım...

Sorun çözüldü. Çözüldü işaretlemeyi unutmuşum, kusura bakmayın.

Cihazın ekran kartında donanımsal arıza varmış. Servise 2 kere gitmesine rağmen tespit edememişlerdi. Dell Global destek sağ olsun uzaktan bağlantıyla sorunu tespit ettiler. Sisteme not düştüler ve Türkiye servisi de iadeyi onayladı.

Çözüm
WD40, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…