Dell G317 GTX 1060M "En iyi performans" kasmalar

WestSheriff

Centipat
Katılım
14 Nisan 2020
Mesajlar
6
Dell G317 marka 3779 model bir Notebook'um var içerisinde;

Intel i7-8750H
GTX 1060M
16 GB RAM
256 GB SSD
2TB HDD

Donanımlarına sahiptir. "En iyi performans" moduna aldığım zaman oynadığım oyunlarda droplanmalar oldu. Şu sıralar Apex Legends oynuyorum ve oyunda 30 - 40 FPS'yi gördüğümü söyleyebilirim "Dengeli" profiline aldığım zaman hiçbir sıkıntı olmuyor CPU GHz'i biraz daha düşükte çalışmış oluyor sadece ama ben daha çok FPS alabilmek için o GHz'i artırmam gerek artırınca da GHz 3.8 - 3.9'dan birden 1.7'ye düşüyordu.

NOT: Bilgisayar 1 yılını şubat'ta doldurdu. Bilgisayarı yeni aldıktan 2 - 3 ay sonra GTA 5 "En iyi performans" ayarında 95 derece olmasına rağmen Ultra'da 90 - 100 FPS'i dropsuz verebiliyordu. Şimdi Apex'i en düşükte Frame Limiter olmadan oynuyorum tahminim 83 - 87 derece arasıdır ki neden kastığını anlamıyorum.
 
Msi Afterburner ile oyun içi bileşenlerin ısınma seviyesi ne durumda? Kontrol etmediyseniz bakın derim son duruma ne var ne yok. Aşırı ısınmaya bağlı olarak thermal throttle eşik bandını aşarak auto-downclock meydana geliyor olabilir. Bunun da droplara etkisi fazla. PC'ye son zamanlarda crackli 3.parti yazılım, program vs gibi şeyler kurduysanız trojan veya virüs girmiş de olabilir sisteme, bu da özellikle ilk olarak gereksiz ve fazla işlemci kullanımına neden olur genelde. Ayrıca sistem sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
 
Sistem sürücülerim güncel ve Crackli herhangi bir uygulama veya 3.parti yazılım kullanılmamakta. MSI Afterburner görüntülerini oyuna birazdan girer atarım ve McAfee'nin 1 Yıllık versiyonu yeni bitti bundan 1 - 2 ay öncesinde de aynı sorun mevcuttu virüs ve trojan ile ilgili hiçbir sıkıntı meydana gelmedi. Thermal Throttle ile alakalı beni biraz bilgi sahibi de yaparsanız sevinirim 🙂
En iyi performans modu.png


"En iyi performans" modunda elde ettiğim FPS ve Sıcaklık değeri.

Dengeli.png


"Dengeli / Daha iyi performans" modunda elde ettiğim FPS ve Sıcaklık değeri.

Bu arada bu sıcaklık kısmı biraz sapıtıyor bunu belirtmek isterim şimdi ne demek istediğimi daha açık bir şekilde dillendireyim. Yaklaşık 10 dakikadır "Dengeli" modda oynadım ve 70 - 79 derece ile gidip geliyordu ama "En iyi performans" moduna aldıktan saniyeler sonra 93 - 100 - 84 olarak stabilizesiz bir sıcaklık değeri gördüm ve bunun nedeni nedir cidden bilmiyorum. Termal macun değiştirmemin şart olduğuna kanaat getirdim ama başka bir sorun daha olabilir mi bunu bir de sizden duymak isterim.
 
Son düzenleme:
Sistem sürücülerim güncel ve crackli herhangi bir uygulama veya 3.parti yazılım kullanılmamakta. MSI Afterburner görüntülerini oyuna birazdan girer atarım ve McAfee'nin 1 yıllık versiyonu yeni bitti bundan 1 - 2 ay öncesinde de aynı sorun mevcuttu virüs ve trojan ile ilgili hiçbir sıkıntı meydana gelmedi. Thermal throttle ile alakalı beni biraz bilgi sahibi de yaparsanız sevinirim 🙂
Eki Görüntüle 535605

"En iyi performans" modunda elde ettiğim FPS ve sıcaklık değeri.

Eki Görüntüle 535607

"Dengeli / daha iyi performans" modunda elde ettiğim FPS ve sıcaklık değeri.

Bu arada bu sıcaklık kısmı biraz sapıtıyor bunu belirtmek isterim şimdi ne demek istediğimi daha açık bir şekilde dillendireyim. Yaklaşık 10 dakikadır "dengeli" modda oynadım ve 70 - 79 derece ile gidip geliyordu ama "en iyi performans" moduna aldıktan saniyeler sonra 93 - 100 - 84 olarak stabilizesiz bir sıcaklık değeri gördüm ve bunun nedeni nedir cidden bilmiyorum. Termal macun değiştirmemin şart olduğuna kanaat getirdim ama başka bir sorun daha olabilir mi bunu bir de sizden duymak isterim.

FurMark çalıştırıp ekran kartını test et.
 
1. resimde ekran kartın sıkıntılı görünüyor.

Yanlış bakmışım kusura bakma. İlk fotoğraftaki "En iyi performans" ikinci fotoğraftaki ise "Dengeli" sıraları karıştırmışım üzgünüm.
Bu MHz değerleri neden birbirlerine zıt ? Tam tersi olarak "En iyi performans" modunda 1600+ almam gerekirken 600 - 500 MHz, "Dengeli" modunda ise 1000 - 1200 arası... Bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum fikri olan varsa duymak isterim.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı