Dell G3223D monitörde G-Sync nasıl açılır?

Makaleler
4
Daha fazla  
Ekran kartı: RTX 4070
İşlemci: 7600X

Monitörün kurulumunu yaptım, piksel testlerimi yaptım, ICC profilimi yükledim ancak NVIDIA Control Panel'inde Dell'in sitesinde yazan talimatlara bakarak açmaya çalışacakken monitör teknolojisi= G-SYNC olarak işaretlenecekmiş ancak öyle bir ayar yok. Bunun nedeni ne olabilir nasıl açabilirim? @88602 @550519 @Saint Lucia

1683235405875.png

1683235420001.png

1683235429322.png

G-Sync komplike uyumlu olan her monitörün ilk önce OSD menüsünden herhangi bir Sync ayarını açmanız gerekiyor. Çünkü G-Sync diğer Sync yazılımları ile GPU üzerinden etkilişim kuruyor. Sen aslında bir nevi FreeSync kullanıyorsun.
Sonuç olarak çözmüşsünüz. 👍

G-Sync komplike uyumlu olan her monitörün ilk önce OSD menüsünden herhangi bir Sync ayarını açmanız gerekiyor. Çünkü G-Sync diğer Sync yazılımları ile GPU üzerinden etkilişim kuruyor. Sen aslında bir nevi FreeSync kullanıyorsun.
Sonuç olarak çözmüşsünüz. 👍
Gerçek G Sync ile farkı nedir peki bunun😄

Gerçek G-Sync ile farkı nedir peki bunun😄

Direkt monitöre gömülü olan G-Sync daha etkili ve stabil çalışıyor.
Boşuna G-Sync gömülü monitörler pahalı değil hocam. Ben gömülü diyorum ama çip meselesi doğrusu. Hocam ekledi benden önce sağolsun hiç gecikmez. 😁
Bu haliyle bir dezavantaj yaşatmaz lakin. Bizim gibi orta düzey kullanıcılar için komplike uyum yeterlidir.👍

G-Sync Ultimate yani monitörün içinde G-Sync çipi olmadıktan sonra çok da bir farkı yok.
Eki Görüntüle 1766936
En lazım olan özellik ekran yırtılmasını önlemek o da G-Sync uyumlu monitörlerde de çalışıyor.
Hocam benim monitör adaptive sync o zaman. Ancak monitörün durduğu standda g sync yazınca ben kendinden sandım😄

Bu arada monitör gerçekten harika. İlk masaya koyduğumda büyük gibi durdu ama 27" alsam pişman olurmuşum. Uzaktan bakmadığım halde herhangi bir sıkıntı yaşamadım gezinirken webte veya oyun oynarken. Firmware güncellemesi yaparken type c bağlamak gerekiyormuş. Neyse ki anakartımda type c girişi vardı firmware update yapabildim.😄

Hocam benim monitör Adaptive Sync o zaman. Ancak monitörün durduğu standda G-Sync yazınca ben kendinden sandım😄

Bu arada monitör gerçekten harika. İlk masaya koyduğumda büyük gibi durdu ama 27" alsam pişman olurmuşum. Uzaktan bakmadığım halde herhangi bir sıkıntı yaşamadım gezinirken webte veya oyun oynarken. Firmware güncellemesi yaparken Type-C bağlamak gerekiyormuş. Neyse ki anakartımda Type-C girişi vardı Firmware Update yapabildim.😄

Evet Adaptive Sync üzerinden çalışan bir G-Sync kullanıyorsun. Bende de ASUS ROG ve VP model iki monitör ikisi de Adaptive üzerinden çalışıyor.
Dert edilecek iş değil hocam. NVIDIA komplike uyum koyan monitörlere reklam amaçlı sticker koyduruyor. Şatafatlı dursun diye. 😁

Güncellemesi eve Type-C üzerinden. İlk denediğimde öğrenememiştim bende. Garip bir özellik.
Büyüklük herkesi korkutuyor. Yok alınmaz edilmez, piksel sayarsın ıvır zıvır boş laflar forumda gırla dönüyor.
Gördüğün gibi çok lüks duruyor monitör.👍

Evet Adaptive Sync üzerinden çalışan bir G-Sync kullanıyorsun. Bende de ASUS ROG ve VP model iki monitör ikisi de Adaptive üzerinden çalışıyor.
Dert edilecek iş değil hocam. NVIDIA komplike uyum koyan monitörlere reklam amaçlı sticker koyduruyor. Şatafatlı dursun diye. 😁

Güncellemesi eve Type-C üzerinden. İlk denediğimde öğrenememiştim bende. Garip bir özellik.
Büyüklük herkesi korkutuyor. Yok alınmaz edilmez, piksel sayarsın ıvır zıvır boş laflar forumda gırla dönüyor.
Gördüğün gibi çok lüks duruyor monitör.👍
Gerçekten çok lüks ve malzeme kalitesi inanılmaz. Bir arkadaşımda alienware var 1080p. Görünüm estetiği dışında parça kalitesi, metal olması harika ve benzer buldum. Ghosting neredeyse yok. Tabii dün Ghost Reckon Breakpoint oynadım ancak AMD oyunu olduğu için ve FidelityFX kenar yumuşatma açık olunca fps 60-70 anca. Ancak şunu söyleyebilirim 1440p ile 1080p arasında devasa fark var.

Hocam benim monitör adaptive sync o zaman. Ancak monitörün durduğu standda g sync yazınca ben kendinden sandım😄
Evet hocam o yüzden Adaptive Sync ayarı olması lazım monitörde ama Dell onun yerine FreeSync Premium Pro yazıyor, ilginç. :D
G-Sync olayına gelirsek direkt G-Sync yazmamaları lazım ama hocamın dediği gibi pazarlama stratejileri nedeniyle yazıyorlar. :D
Bu arada monitör gerçekten harika. İlk masaya koyduğumda büyük gibi durdu ama 27" alsam pişman olurmuşum. Uzaktan bakmadığım halde herhangi bir sıkıntı yaşamadım gezinirken webte veya oyun oynarken. Firmware güncellemesi yaparken type c bağlamak gerekiyormuş. Neyse ki anakartımda type c girişi vardı firmware update yapabildim.😄
Yok ya hocam olur mu öyle şey ghosting var sizin monitörünüzde. (!) :D
Type-C USB aygıtınız varsa onunla da yapabilirsiniz hocam. Sıkıntı olmazdı.
Gerçekten çok lüks ve malzeme kalitesi inanılmaz. Bir arkadaşımda alienware var 1080p. Görünüm estetiği dışında parça kalitesi, metal olması harika ve benzer buldum. Ghosting neredeyse yok. Tabii dün Ghost Reckon Breakpoint oynadım ancak AMD oyunu olduğu için ve FidelityFX kenar yumuşatma açık olunca fps 60-70 anca. Ancak şunu söyleyebilirim 1440p ile 1080p arasında devasa fark var.
Bu kadar beğenmenize sevindim hocam. Tabiiki, monitörü öneren ben olduğum için ekstradan seviniyorum. :D Hayırlı olsun, güle güle kullanın. DLDSR teknolojisini de deneyimlemenizi öneririm.
Oysa bunu forumda kaç defa açıkladık...
Hocam ekledi benden önce sağolsun hiç gecikmez. 😁
Hiç gecikir miyim hocam? Aaa siz de ayıp ettiniz. :D

Hocam size o kadar çok soru sordum ki😅 bu teknoloji nedir peki?
Sanal çözünürlük arttırıcı hocam. NVIDIA Denetim Masasından 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmesine geliyorsunuz ve oradan DSR - Çarpanlar kısmına tıklıyorsunuz ve DL destekli çözünürlükleri seçiyorsunuz. 2x var, 2.25x var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı