Elimde bulunan eski bir laptopa tamamen fantezi için Hackintosh yapmaya karar verdim ve meraklı biri olduğum için hemen araştırmalara başladım ancak pek çok konuda kafam allak bullak oldu. Hiçbir şey araştırmayıp direkt donanım özelliklerini paylaşıp hazır cevap bekleyenlerden nefret ederim ve umarım onlardan olduğum zannedilmez ancak Catalina mı Mojave mi hangisini kurmalıyım hiçbir fikrim yok. El Capitan diye bir şeye denk geldim birkaç yerde onunda ne olduğu hakkında bir fikrim yok. Laptopa hangisi kurmalıyım sizce? Elimde ki laptopun özellikleri şu şekilde:
Dell Inspiron 5559
İşlemci: i5-6200U
Ekran kartı: Intel HD Graphics 520 & AMD Radeon R5 M335
RAM: 8 GB 1600 MHz
SSD: Crucial BX500 CT240BX500SSD1 240GB
Wi-Fi modülü: AC3160 (Bildiğim kadarı ile bir tür patch ile çalıştırabiliyorum)
Aklımda ki sorular şu şekilde:
1-) Wi-Fi modülü için kısa bir araştırma sonucu birkaç patch buldum bunları çalıştırabilir miyim? Eğer Wi-Fi kullanamayacaksam denemeyeceğim. bahsettiğim patch.
2-) Windows ile Dual-Boot nasıl yaparım?
3-) Recep Baltaş tarafından yapılan videoda ki Clover önyükleyicisi direk olarak benim sistemimde çalışır mı?
Kafamda ki bu tarz sorulara yardımcı olursanız sevinirim. Dediğim gibi araştırdıkça kafam daha da allak bullak oldu.
Dell Inspiron 5559
İşlemci: i5-6200U
Ekran kartı: Intel HD Graphics 520 & AMD Radeon R5 M335
RAM: 8 GB 1600 MHz
SSD: Crucial BX500 CT240BX500SSD1 240GB
Wi-Fi modülü: AC3160 (Bildiğim kadarı ile bir tür patch ile çalıştırabiliyorum)
Aklımda ki sorular şu şekilde:
1-) Wi-Fi modülü için kısa bir araştırma sonucu birkaç patch buldum bunları çalıştırabilir miyim? Eğer Wi-Fi kullanamayacaksam denemeyeceğim. bahsettiğim patch.
2-) Windows ile Dual-Boot nasıl yaparım?
3-) Recep Baltaş tarafından yapılan videoda ki Clover önyükleyicisi direk olarak benim sistemimde çalışır mı?
Kafamda ki bu tarz sorulara yardımcı olursanız sevinirim. Dediğim gibi araştırdıkça kafam daha da allak bullak oldu.
Son düzenleme: