Dell Inspıron 6400 Windows 10 kaldırır mı?

Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde yaklaşık 10 senelik, tarihi eser niteliğinde bir makine var. Dell Inspiron 6400 model. 2007 yılında mı ne almıştım. Kasa olarak, yapısal olarak, donanımsal olarak 10 numara bir cihaz olduğu için atmıyorum, evde bir kenarda nostalji olarak duruyor. Özellikleri şu şekilde:
  • Intel Core Duo T2400 1.83 GHz İşlemci
  • 120 GB 5400 RPM SATA Hard Disk
  • 512 MB DDR2 533 MHz RAM
  • 256 MB ATI Mobility Radeon X1400 Ekran Kartı
Şu an üzerinde 512 MB RAM olduğu için Windows XP yüklü. Maksimum 2 GB RAM desteği mevcut. Acaba 1+1 şeklinde 2 GB RAM taksam ve Windows 10 kursam stabil çalışır mı? Sürücü desteği yönünden bir sıkıntı olur mu? Ayrıca 120 GB SSD'de takabilirim.

RAM 2 GB olursa windows 10 yüklenebilir. Sürücü konusunda sorun olursa, windows 7 sürücülerini yönetici olarak kurar/çalıştırırsanız yükleyebilirsiniz. Toplamda 2 GB RAM yinede az olacaktır.
Teşekkürler hocam zaten pek kullanmıyorum bu bilgisayarı. Asıl bilgisayarım Monster Abra A5 V13.4. Ama Dell Inspıron 6400 en sevdiğim bilgisayarlardan birisi olduğu için ona biraz hayat vermek istedim sadece.

Dell Inspıron 6400 en sevdiğim bilgisayarlardan birisi olduğu için ona biraz hayat vermek istedim sadece.
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim evimde sadece film izlemek için kullandığım 10 yıllık HP DV7 laptopum bulunmakta. SSD takviyesi yaparak günümüzün 1800 TL'lik laptoplarını ezer hale getirdim. RAM belleği 2GB'a çıkartıp, 32 bir Windows 10 kurduğunuzda sorunsuz kullanırsınız. 🙂

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim evimde sadece film izlemek için kullandığım 10 yıllık HP DV7 laptopum bulunmakta. SSD takviyesi yaparak günümüzün 1800 TL'lik laptoplarını ezer hale getirdim. RAM belleği 2GB'a çıkartıp, 32 bir Windows 10 kurduğunuzda sorunsuz kullanırsınız. 🙂
Bu tarz eski dizüstü bilgisayarların en büyük avantajı ekran kartının değiştirilebilir tipten olmasıydı. Tıpkı masaüstü bilgisayardaki gibi ekran kartı soket şeklindeydi. Şimdiki makinelerde ekran kartı çipi anakarta gömülü olduğu için sadece teknik servis değiştirebiliyor ama o da en az 200 lira masraf.

Arkadaşlar elimde yaklaşık 10 senelik, tarihi eser niteliğinde bir makine var. Dell Inspiron 6400 model. 2007 yılında mı ne almıştım. Kasa olarak, yapısal olarak, donanımsal olarak 10 numara bir cihaz olduğu için atmıyorum, evde bir kenarda nostalji olarak duruyor. Özellikleri şu şekilde:
Şu an üzerinde 512 MB RAM olduğu için Windows XP yüklü. Maksimum 2 GB RAM desteği mevcut. Acaba 1+1 şeklinde 2 GB RAM taksam ve Windows 10 kursam stabil çalışır mı? Sürücü desteği yönünden bir sıkıntı olur mu? Ayrıca 120 GB SSD'de takabilirim.

Windows 10 home kursan bile akıcı çalışmaz. Rami 2 gb yaptın diyelim yine aynı şey olacak. Sadece disk üzerinden işlem yaparsın. (film izleme vs.) en azından 2 gb ram yapıp, windows 7 32 bit home sürümü ile biraz performans alırsın. SSD masrafına değer mi? diye sorarsan, atmayıp kullanacaksan değer, yoksa değmez.

Arkadaşlar be yükledim. Performans gayet güzel ama bir sıkıntı meydana geldi. Kablolu internet bağlantısı görünmüyor. Driver yükle kaldır birçok işlem yaptım ama bir türlü eski haline döndüremedim yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam bazı yerlerde 4 GB desteklediğide yazıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı