Dell Inspiron 7577 FPS Drop Sorunu ve GPU Kullanımı

Berthabob

Centipat
Öncelikle merhaba, sizlere uzun zamandır oyun oynarken yaşadığım ve hala bir çözüme kavuşturamadığım anlık (10 saniye kadar süren) FPS drop sorunumdan bahsedeceğim. Yaklaşık bir yıl önce Dell 7577 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 128GB SSD GTX1050Ti satın aldım ve bazı oyunlarda grafik ayarları ultra da olsa düşük de olsa aşırı fps düşüşleri yaşıyorum ve bazen 10 fps'e kadar bile düşebiliyor. Bu durumda oyun sesleri bile cızırtılanmaya ve garip bir hal almaya başlıyor. Örnek olarak F1 2018 oynarken MSI Afterburner ile normal durumdaki değerleri ve drop anındaki değerleri kaydettim. Drop anında GPU1 kullanım yüzdesinin aşırı ölçüde düştüğünü görüyorum, bunun önüne nasıl geçebileceğimi bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 2.1.png
    2.1.png
    24,1 KB · Görüntüleme: 132
  • 2.2.png
    2.2.png
    12,1 KB · Görüntüleme: 143
Merhaba aynı problemi ben de yaşıyorum aynı laptopta ben de sahibim.Bendeki 8 gb ramli olan versiyonu artık internette sorunu o kadar arıyorum ki kafayı yiyeceğim.Belki şu atacağım linkteki senin sorununu çözebilir incele istersen.Eğer çözüm bulursan ve buraya yazarsan çok iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodakileri uygulayıp işe yarayıp yaramadığını söylerseniz sevinirim.Takıldığınız bir yer olursa bana mesaj atın ben hepsini uyguladım ve bende daha iyi performans sağladı.Belki sizde sorun tamamen çözülür.Ben de ona göre bi ram upgrade'i yaparım

Son düzenleme:
Aynı problemi bende yaşıyorum. Hangi oyun olursa olsun dediğiniz gibi FPS düşmesiları yaşadım. Heleki geçenlerde Warzone'da 0 FPS'i bile görmüşlüğüm oldu oyundan çıkmak zorunda kaldım çünkü oynayamıyorum. Sadece Warzone değil PUBG Lite'da bile 10 FPS'lere düştüm. İnternetten araştır araştır gına geldi hiçbir somut bilgiye ulaşamadım. Madem gamebook üretiyorlar adam gibi üretsinler. Aldığıma çok pişmanım parasını haketmiyor daha geçen hafta fan temizlendi termal macun yenilendi gene bir sonuç yok.Dediğiniz videoyu 3-4 gün önce harfiyen uyguladım hiçbir faydasını göremedim. YouTube'den Warzone 1050 Ti ile benim laptopda oynanışında hiçbir FPS düşmesi yok adamlar 60 FPS'den düşmüyor gayet akıcı oynayabiliyor demek bir bildikleri var. Oyun oynayamayacaksam neden aldım ben bu laptopu? Bileni olan varsa lütfen yazsın hocam.

Açıkçası bu problemlerin 8 GB RAM'den dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü Warzone'dayken oyunun RAM kullanımı 7 GB üstüne bile çıkıyor tamamen yiyor yani bu yüzden yakında bir RAM upgrade yapacağın sanırsam sorun bu şekilde çözülecek. Fakat bu videodaki ThrottleStop ve MSI Afterburner ayarlarını yaparsanız sıcaklık ve performansınıza ciddi bir şekilde etki edecek. Ben uyguladım ve bayağı işe yaradı.
Ayrıyetten PC'mi 2 yıldır hiç temizlemiyordum. Geçen alt kapağını çıkardım elektrik süpürgesiyle aldım içi minik tüy ve tozlarla dolmuştu. Temizlikten sonra da epey bir düzelme gördüm fakat tam düzelme için RAM'leri 16 GB upgrade etmek gerekiyor bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende farkettim onu oyun 7 gb nin üzerinde ram kullanıyor Warzone'da.Ancak Dota 2 Ultrada veya PUBG Lite Ultra ayarlarda ram 5 gb nin altında.Ram i 16 gb ye yükseltirsek sorununun düzeleceğine eminsek yarın HyperX 3200 mhz DDR4 söyleyebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda da diğer bileşenler aynı sadece RAMler farklı ve fark ortada.Yakın zamanda ben de alacağım.Acaba anakart 3200 mhz destekliyo mu onu bilmiyorum ama.Şu an üzerindeki 2400 mhz 2x4 RAMler.

Destekler mi bilmiyorum ama sorun çözüldü sanırım.Ram yetersiz kalıyor herkes dile getirmiş.Şimdiki sıkıntı eğer 12 gb ye yükseltsek bile kasma yaşayabiliriz çünkü 12 gb ye kadar çıkıyor ram kullanımı.2 tane slot oldugu için 4*4 ramlerin ikisini satıp 2x8 almak veya 1x16 mecburi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı