Dell Inspiron N5110 OS X 10.9.5 Boot sorunu

Önceki üçlü boot etme yönteminizi söylediğim şekilde değiştirmişsiniz.
Clover veya Chamelon HDD başına Grub veya Burg ise Linux yüklü HDD bölümün başına kurulacak. Siz Burg HDD başına kurulum yapıyordunuz.

Şimdiki boot etme yönteminizi Mavericks yüklüykende yapmışmıydınız ? Çözüm sistem değişiminden yoksa önyükleme şeklinin değişimi ile olduğunu anlamak için.

USB 3.0 için MacPoison, Hacintosh Tools gibi araçlara bakabilirsiniz.

marrick imajımı sildim hocam ondan yapamamda bence sistemden çünkü toucpad de sorunluydu hiç görmüyordu yosemite ile hepsi sıkıntısız çalıştı

Amacım tartışmak değil ama ortada değiştirilen iki durum var: sistem ve önyükleyici. Bense sorunun önyükleme şeklinizden kaynaklandığını düşünüyorum. Mesela bendeki Touchpad'de bazen saçmalıyordu. Çözümü tesadüfi olarak HDD 4. bölümü silip yeniden oluşturunca düzeldi ve olması gerektiği gibi çalışıyor. İlk önyüklemeyi eskisi gibi Burg ile yapar mısınız. 5-10 dakika zamanınızı alır ama böylelikle sorunun sebebini anlarız. Zaten Yosemite kararlı sürüm bir kaç güne yayınlanacak yani zorunlu olarak formatlayacaksınız sistemi.

İleride illaki birileri konuyu okuyup çözüm arayacaktır. Okuyacak arkadaşlara da yardım etmiş oluruz.

hocam burg mbr ye kurulmuyormu benim hdd gpt olduda artık kurarım akşama notebook yanımda değilde

Çünkü burg ile cahemoloun un boot dosyasını gösteterek boot ettiyorduk o gitti şimdi bide

hocam aynı yosemite de kullandığım dsdt ile ssdt yi marrick te kullandım takılıyor sistem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…