Dell laptop Windows 7 kurulumunda "operating System not found" hatası

Salih Karagoz

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım eski dizüstü bilgisayarım açılırken mavi ekran verip kapanıyordu. Bir sürü şey denememe rağmen sorunu çözemedim ve bilgisayarı kenara attım. Birkaç ay sonra (yani şu an) sorunu çözmek için izlediğim bir videodaki adamı yaptığı şeyi yapmaya karar verdim ve başka bir bilgisayardan söktüğüm hard diski bozulan dizüstü bilgisayarıma taktım. (2 tane hard diskim vardı ikisini de denedim.) ve bu hatayı aldım. "operating System not found" bu hatayı gayet normal karşıladım ve bilgisayara sistem yüklemek için bir USB hazırladım ve sistem yüklemeye çalışırken hala bu hatayı alıyorum. Ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz? Bilgisayarımın markası Dell ve bilgisayara yüklemek istediğim Windows sürümü Windows 7.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım eski dizüstü bilgisayarım açılırken mavi ekran verip kapanıyordu. Bir sürü şey denememe rağmen sorunu çözemedim ve bilgisayarı kenara attım. Birkaç ay sonra (yani şu an) sorunu çözmek için izlediğim bir videodaki adamı yaptığı şeyi yapmaya karar verdim ve başka bir bilgisayardan söktüğüm hard diski bozulan dizüstü bilgisayarıma taktım. (2 tane hard diskim vardı ikisini de denedim.) ve bu hatayı aldım. "operating System not found" bu hatayı gayet normal karşıladım ve bilgisayara sistem yüklemek için bir USB hazırladım ve sistem yüklemeye çalışırken hala bu hatayı alıyorum. Ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz? Bilgisayarımın markası Dell ve bilgisayara yüklemek istediğim Windows sürümü Windows 7.
Hocam BIOS'tan açılış sırasını değiştirmeniz gerek. Laptopunuzun modelini belirtirseniz nasıl yapacağınız hakkında yardımcı olabiliriz.

Dosya Ekleri

• IMG_20230107_210242_066.jpg
    IMG_20230107_210242_066.jpg
    185,2 KB · Görüntüleme: 40
Hocam şimdi kontroller yön tuşlarıyla sağlanıyor, 3 kere sağ ok tuşuna basın Boot sekmesi açılacak. Orada da yukarı/aşağı tuşlarıyla USB yazılı olanın üzerine gelin.

Üzerine gelince genelde beyaz oluyor zaten belli olur sonra üzerine gelince F5 tuşunu deneyin, eğer yukarı çıkmıyorsa aksine aşağı iniyorsa F6 tuşunu kullanın. Bu sayede orada yazılan şeylerin en üstüne USB yazılı aygıtı getirin. Eğer sorun yaşarsanız numpaddeki + ve - tuşlarını da deneyebilirsiniz. Ardından F10 tuşuna basıp ardından Enter'a basın.

Tabi ki bunu yaparken USB'niz takılı olsun :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı