Dell S2721HGF - 27" 144 Hz 1 Ms monitör İncelemesi

Ben de sipariş verdim. Hayırlısı diyorum. İncehesap ucuz oldugu için orayı tercih ettim ve İncehesap sitesine ve daha çok Dell markasına güveniyorum. Sizin bahsettiginiz Flickering degil göz kırpması oluyor. Ekran kartından kaynaklı. Benim bahsettigim Flickering video'da görebileceginiz üzere, tüm ekranda arkadan beyaz ışık patlamaları oluyor. Bahsettigim sorun panel ile alakalı. Dell markasına güveniyorum umarım FreeSync açınca sorun yaşamam. VA panellerin çogunda bu sorun var. Keşke daha iyi yardımcı olabilseniz. Aslında G-SYNC açınca da aynı şey olması lazım panelde sorun varsa. Ama olsaydı söylerdiniz diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun şimdiden, iyi günlerde kullanın.

Piyasada belirtilen çoğu monitör 1 ms diye yazılıyor ama bu 1 ms ibaresi genelde MPRT oluyor. Bu fiyat bandında gerçek 1 ms monitör yok denecek kadar az. Ben response time meselesine Rtings üzerinden baktım ve diğer monitörlerle net şekilde karşılaştıramasam da Rtings puanlamalarına göre rakiplerinden öndeydi, bu da tercih sebeplerim arasında. Piyasada 1 ms MPRT yazıp da 10 ms GTG veren monitörler gibi değil yani.

Piksel sayma olayını aslında konuda açıklamıştım. Yok böyle bir şey, kim çıkardı kim uzatıp bu noktalara getirdi bilmiyorum. Arada sırada grafik analizleri yaparken yakından bakıyorum, internette gezerken yakın kullanıyorum, oyun oynarken uzaklaştırıyorum vesaire ama hiçbir zaman piksel saymadım. Bu (deneyimlediğim için diyebilirim ki) bence hurafe, yok böyle bir şey yahu.

Dell markasına güvenebilirsin ama isim vermeden konuşayım () bazı siteler iade aldıkları ürünü paketleyip tekrar satıyor, bilgine.

Mesela incehesap iade konumda bahsettiğim gibi, ölü piksel sebebiyle iade ettiğim Asus monitörü "eğer satılmasına engel olacak bir durum yoksa iade alabileceklerini" söylemişlerdi. Üç adet koca koca ölü piksel vardı, biri yayılmıştı bile.

Umarım problemsiz bir şekilde alır kullanırsın.

Bu arada belirteyim; Dell, tek parlak ölü pikselde dahi garanti kapsamına sokuyor monitörleri. Ben bunu konuya da not edeyim.

Ölü piksel garantisi iyi oldu hocam, ben nette böyle bir bilgiye denk gelmemiştim açıkçası. Ben incehesaptan yaptım alışverişi umarım orda geçerlidir.

Ölü piksel garantisi iyi oldu hocam, ben nette böyle bir bilgiye denk gelmemiştim açıkçası. Ben incehesaptan yaptım alışverişi umarım orda geçerlidir.

Dell bunu kendi garantisiyle hallediyor ama yeni aldığınız üründe ölü piksel çıkarsa direkt iade edin. İade sebebini ölü piksel olarak değil memnuniyetsizlik olarak belirtin yoksa çok uğraştırırlar.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    40 KB · Görüntüleme: 86
Benim monitör geldi. Görüntüsü, Ergonomisi çok iyi. Işık sızması var demişlerdi ama siyah sahneler harika. Tek eksi yanı ghosting. Va panel yapısı geregi çok yavaş. İade etmeyi düşünüyorum ben ghosting sebebiyle begenmedim. Aşırı belirgin ghosting yok ama düşük ms kullanmış birisi olarak beni çok rahatsız etti.

Hocam ürünüm geldi kurulumunu yaptım şuan için hiçbir ayar yapmadım, internet üzerinden ölü piksel testi yaptım çok şükür bir problem çıkmadı. Fakat sanki sağ sol köşelerde iç taraflara nazaran hafif koyuluk var gibi ya da bana öyle geliyor bilemedim

VA panellerin sorunu bu. İnternette araştırırsanız (en azından Türkiye şartlarında ortalama fiyat bandındaki) VA panellerin hemen hemen hepsine ghosting sorunu mevcut. Ben de daha önce 144 Hz 1ms TN panel kullandım ama açıkçası beni pek rahatsız etmedi. Ghosting sizin için problemse TN panel bakın bence.

Hayırlı olsun. Ben bahsettiğiniz gibi kenarlarda bir koyuluk sezemedim eğer sorun oluşturacak şekildeyse yeni almışken iadesini yapın bence.

Bence bu fiyatlarda piyasada alınacak tek VA panel ama ghosting'den mi bilmiyorum gözlerim çok acayip şekilde yoruldu. Ben kullanırken Belki kavise alışma sürecindeydim. İade etmek zorunda kaldım. 2 gün sonra paketleyip iade ettim. Belki biraz daha test etsem alışırdım, bilmiyorum. Bir yanım hala satın al tekrar bir bak desede ben iade vermek zorunda kaldım. Şunu söyleyeyim bu monitör en az ghosting olan VA modellerden birisi. Ama düşük FPS'lerde performansı kötüleşmeye başlıyor

Ben herhangi bir göz yorması veya baş ağrısı sorunu yaşamadım. Oyunlarda da pek ghosting sorunu yaşadığım söylenemez yaşıyorsam da ben anlayamıyorum artık.

Ama not olarak şunu ekleyeyim: her zaman oyun harici kullanımlarda (tüm monitörlerimde) mavi ışığı kapatıp parlaklığı azaltırım; hem göz sağlığı hem de uzun kullanım için öneririm.

Uzun süre okuma, internette gezme veya çok fazla beyaz ışığa maruz kalma durumunda bu Dell monitörde ayarlardan ComfortView seçeneğini açıp parlaklığı kısarsanız problem yaşamazsınız diye düşünüyorum, en azından ben yaşamıyorum. Bunu sadece bu monitöre özel olarak değil tüm monitörler için söylüyorum. Sonradan okuyacakların bilgisine

Şöyle garip bir sorunum var arkadaşlar. Monitörün güç kablosu monitöre giriş yaptığı yerde temassızlık yapıyor. Böyle çok hafif sağa sola oynasa cızırtı oluyor. Bir şekilde gücü algıladığı bir açıya getirip sarsmadan bırakınca ekran normal çalışıyor ancak ufak bir oynama olunca görüntü gidiyor. Onun dışında hiç sıkıntım yok. Kablo ile mi alakalı yoksa monitörle mi alakalı bilmiyorum gerçi ama çok basit bir şey ve çok can sıkıcı. Ne yapmamı önerirsiniz ? Bir de şunu sormak istiyorum güç kablosuna çok da nazik davranmadım aslında ama iyice sert mi sokmam gerekiyor kabloyu? Şimdi daha da sert davranıp monitöre zarar çekiniyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…