Demokrasi iyi bir yönetim biçimi değil

Nereden biliyorsun siyasal islamcıların yönetimi ele geçiremeyeceğini. Şu an X bir Parti'de bile doğru düzgün değişim göremezken. Ülkede değişim göremezken. Demokrasi dışında halkın sözünün azaldığı durumlarda nasıl bu güçlü grubu yenebileceksin?

Diyeceksin ki şunu okumuş insanlar. Oy versin. Yüksek lisans okumuş insanlar oy versin. Güzel kardeşim FETÖ dediğimiz topluluk eğitimden çıkmış zaten. Adamlar eğitimi fonlasa kim engel olabilir onların iktidarına?

1 parti ile seçim yapmak çok demokratik bir yol

Atatürk %100 demokratik bir insan değildi zaten. Gelecek nesilde toplumun düzelmesini istedi. Arap seviciliği bırakmayan bazı gruplara karşı ne yapabilirdi?

İslamiyet adı altında gözleri kör edilmiş bir halk vardı. Ülke parçalanıyordu. Cumhuriyet kuruldu ilk fırsatta bu araplar tekrar isyan çıkarmadı mı?

Ki Atatürk sonrasında kaç sol parti ve kaç sağ partinin iktidara geldiğini inceleyebilirsin zaten. Bu ülkenin din ve milliyetçilik duyguları sömürülüyor.

1 parti ile seçim yapmak çok demokratik bir yol
Ciddi ciddi bu mesajı mı yazıyorsun? Adam keyfinden mi böyle yapıyor?

Senin için demokratiklik birden fazla partiyse e süper. Demokrasi güven verme meselesidir. Şu günler ile o günler arasında o günler daha güven vericidir.

Yok arkadaş ben öleceğim de Trabzonlu birisinden Atatürk dönemi lehine mesaj göreceğim.

Demokrasideki olay kişiler değil; sistemdir. ABD bu konuda güzel bir örnek. Deli biri başkan oluyor ve mekanizma her türlü eylemi gerçekleştirmesini engelliyor. Bu sistem devletlerde zaman geçtikçe oturan şeylerdir. İmrenek baktığımız toplumlar hiç ykktan 600 yıldır Meşrutiyet ile yönetiliyor keza bizde bu daha çok yeni. Demokrasi de kusursux değil ve önümüzdeki 50 yıl için bile en iyisi olacağını savunamayız keza herhangi bir değişim veya gelişim ile farklı bir sistem en ideali olabilir.

Diğer konudaki dediğine katılıyorum. Bu tür insanları da tam bir hukuki eşitlik ile yargılamamız gerekiyor. Sonra bu oluyor. Grand Chamber judgment concerning Türkiye Bu kesin bir karar maalesef.

Bu mekanizmayı halkın sağlaması gerekiyor. Yolsuzluk iddiaları veya ekonomi bakanı dolarla mı maaş alıyorsunuz dediğinde halk tepki göstermiyorsa sistemsel bir şey yoktur. Twitter vb sanal alemler yüzünden belki bu kadar sönük bir ülke olduk bilemiyorum.

Çünkü yazdıklarımız o insanları etkilemiyor. Ettiğimiz hakaretler onları etkilemiyor. Yüzsüzler belki.

Bu söylediğiniz şey de hukuk ile sağlanıyor. Keza bizde pek bulunmuyor. En azından Uluslararası mahkemelere göre. Daha bunun acısını yeni yeni yaşayacağız tazminatlarla. Ülkenin birkaç cesur insana ihtiyacı var sadece. Sağmış,solmuş ya da Siyasal islamcıymış fark etmez. Mekanizmayı adil şekilde kurabilecek bir cesura.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…