Demokrasi iyi bir yönetim biçimi değil

2. nokta ise Atatürk zaten birleştirici bir liderdi. Bir noktada Arap severlerin düşmanlığını kazandı ancak şunu da unutmamanız lazım, Türklerin dostu Arap olamaz din kardeşliği zırvalığını bırakın artık.
Hocam ben Arapları savunmadım. Yukarıdaki diyor ki Suriyeliler iç savaş çıkartacak felan... Kendi ülkesinden sırf ölmemek için kaçan bir topluluk neden başka ülkede savaş çıkarsın ? Bu arada ben çerkez laz türk Kürt Zaza Süryani vs Türkiye'nin kuruluşundan beri içinde olan ırklardan bahsettim. Ar*plar erm*ni r*mlar kapsam dışı. Bu arada dediğinize katılıyorum.

Hocam ben Arapları savunmadım. Yukarıdaki diyor ki Suriyeliler iç savaş çıkartacak falan... Kendi ülkesinden sırf ölmemek için kaçan bir topluluk neden başka ülkede savaş çıkarsın? Bu arada ben çerkez laz Türk Kürt Zaza Süryani vs Türkiye'nin kuruluşundan beri içinde olan ırklardan bahsettim. Ar*plar erm*ni r*mlar kapsam dışı. Bu arada dediğinize katılıyorum.

Arkadaş haklı, bu Arap kökenli gelen göç insanlarının yararını görmedik. Eğitim seviyeleri düşük. Kaçak giriş yapıyorlar. Gereksiz bir vatandaşlık dağıtımı var. Ek olarak bu gelen topluluğun içinde teröristinin olmadığı ne malum?

Bu gelen adamlar Türk kadınlarının fotoğraflarını çekerek yaymadı mı? Etek giyen kadın görüp, saçı açık kadın görüp demedi mi? Burası şeriat ülkesi aklınızı başınıza alın diye.

Bu adamlar savaştan kaçtı, bu adamlar şeriatten kaçtılar. Geldikleri ülkede ise şeriat gelsin diye eylem yapıyorlar. Sen ülke olarak bu hakkı onlara veremezsin. Bu ülkeyi içten fethetmedir. Demokraside oy çoğunluğu olan kazanır. Bu adamlar kedi yavrusu gibi ürüyor. Hakaret etmeden konuşmak istiyorum ama bu topluluktan insan olmaz...

Adamlar geldiler dükkan açtılar. Arapça tabale astılar ülkeyi araplaştırıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Sen gittiğin yere ayak uydurursun.

Bu siyasi işlerinde herkes 2 gram bilgisiyle konuşuyor. Normal şartlarda okumak için girdim bilmişliğimden değil fakat saçma sapan bir şekilde adamın o dönemin şartında getirebileceği en iyi yönetimi getirmiş milleti özgürleştirmiş ve gelmişsin kötü yönetim biçimi diyorsun.

Tahminen ne zaman dönemine göre eleştiri yaparsın?

Dediğiniz gibi çerkez, laz, Türk Kürt, zaza süryani dinli veya dinli dinsiz. Atatürk bu konuda ırkçılığa iten bir adım atmadı. Birleştirici oldu. Söylemlerinde ki Türk kelimesi için bir tanımı mevcut.

Atatürkçü görüşe göre Türk milleti 1924 anayasasında tanımlıdır. Bu tanımda ırk ve din reddedilir. Bu tanımda "Türkiye ahalisine, din ve ırk farkı gözetilmeksizin vatandaşlık itibarıyla Türk denilir" denmektedir.

Bunun dışında "Kürt sorunu" olayı Osmanlı'ya dayanan ve laçkalaşmış bir konudur. Bunu daha detaylı tartışabiliriz. Bununla ilgili söyleyebileceğim tek cümle, Türkiye çok büyük bir ırk çeşitliliğine sahip ülke
HDP vb Kürt'lerin hakkını savunduğunu savunan gruplar ve terör örgütlerinin Kürt'lerin yararına hiçbir şey yapmadılar.

Çoğunluk her zaman doğru olacak diye bir kaide yok.

Bu siyasi işlerinde herkes 2 gram bilgisiyle konuşuyor. Normal şartlarda okumak için girdim bilmişliğimden değil fakat saçma sapan bir şekilde adamın o dönemin şartında getirebileceği en iyi yönetimi getirmiş milleti özgürleştirmiş ve gelmişsin kötü yönetim biçimi diyorsun.

Kötü yönetim biçimi çünkü. Türkiye gibi çoğunluğu cahil olan bir ülkeye demokratik bir sistem yerine pragmatik bir sistem getirilseydi. 100 yıl içinde vasıfsız, siyasal İslamcılar yerine işinin ehli kişiler gelirdi.

Atatürk çok okumuş bir insan, Sokrates'in savunması. Devlet vb birçok kitap okumuştur. Bu konular MÖ'den beri zaten gündemde olan konular. Yani Atatürk'ün bu konuda bilgisiz olma ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. Ama bence zaten doğru bir karar verdi. Bunun dışında vereceği herhangi bir yönetim şeklinde çok ağır bir diktatörlük yolunda giderdik.

Dediğiniz gibi çerkez, laz, Türk Kürt, zaza süryani dinli veya dinli dinsiz. Atatürk bu konuda ırkçılığa iten bir adım atmadı. Birleştirici oldu. Söylemlerinde ki Türk kelimesi için bir tanımı mevcut.

Atatürkçü görüşe göre Türk milleti 1924 anayasasında tanımlıdır. Bu tanımda ırk ve din reddedilir. Bu tanımda "Türkiye ahalisine, din ve ırk farkı gözetilmeksizin vatandaşlık itibarıyla Türk denilir" denmektedir.

Bunun dışında "Kürt sorunu" olayı Osmanlı'ya dayanan ve laçkalaşmış bir konudur. Bunu daha detaylı tartışabiliriz. Bununla ilgili söyleyebileceğim tek cümle, Türkiye çok büyük bir ırk çeşitliliğine sahip ülke
HDP vb Kürt'lerin hakkını savunduğunu savunan gruplar ve terör örgütlerinin Kürt'lerin yararına hiçbir şey yapmadılar.
Atatürklük bir sorun yok aslında ben Atatürk'ün pragmatik bir sistem getirmesini, gelecekteki kişilerin aydın diye geçinen kitlenin liyakatsiz yapmasını, ırkçı, bölücü, kibirli bir tavır takınmasının önüne geçmek için böyle bir sistem getirmeliydi görüşünü savunuyorum yoksa Atatürk 15 yıllık iktidarını fevkalade iyi yönetmiştir.

Atatürk çok okumuş bir insan, Sokrates'in savunması. Devlet vb birçok kitap okumuştur. Bu konular mö'den beri zaten gündemde olan konular. Yani Atatürk'ün bu konuda bilgisiz olma ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. Ama bence zaten doğru bir karar verdi. Bunun dışında vereceği herhangi bir yönetim şeklinde çok ağır bir diktatörlük yolunda giderdik.

1 parti ile seçim yapmak çok demokratik bir yol 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı