Demon’s Souls ve Ghost Of Tsushima'nın PC’ye geleceği iddiası

Büyük ihtimalle öyledir.
PS3 versiyonunu port etmek yerine ölmeyi tercih ederler muhtemelen. PS3 herkesin nefret ettiği ve port işlerini zorlaştıran bir mimariye sahip. Öte yandan Last of Us PC için oyunu 2022'de tekrar çıkardılar.

Sony hükümetin yap(a)madığı katkıyı veriyor Türkiye oyun sektörüne vallahi helali hoş olsun

Haber sahte ya da değil orası bilinmez ama Sony elindeki en ünlü markaları PC'ye getirdi zaten bundan sonra hangi oyun gelirse şaşırmam. Tek şaşıracağım oyun Shadow of The Colossus remake olur sebebi de kimsenin beklemediği bir oyun olduğu için Sony uğraşmaz gibi. PS2'de bitirmiştim şahane oyundu remake halini oynamak isterdim PC'de.

Olay aslında oyun motoru değil. Oyun motorunun Windows API’lerine uzaklığı. PS3 mimari olarak şu an kullandığımız hem konsol hem PC teknolojisine oldukça uzak olması.

Last of Us Remake ise remake değil de daha çok çok yönlü bir elden geçirme. Zaten remake bile olsa o kadar hızlı yapılamaz bir oyun. Bu sebeple hem remastered, animasyon vs. edit kısımları tahmin edilenden daha kolay fakat port inanılmaz zorlu geçti. En azından benim analizim bu.

Buradan Sony’nin konu hakkında aceleci davrandığını düşünüyorum. Oyunun portunu da aslında sorunlu bir firmaya vermediler, bu firmanın tek portu Arkham Knight ve LoU değil. Arkham Knight da motor sorunu vardı ki UE4 oyunları da şu an sorunlu çalışıyor mesela.

Last of Us’da genel olarak bir Shader problemi var, bu sebepten CPU kullanımı tavan yapmasıyla meşhur. E bu da motor ve Windows uyumsuzluğu demek aslına bakarsan. Güya DX12 buna çözüm olacaktı fakat çözümden çok, sorunun kendisi olma yolunda ilerliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…