Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
- Cinsiyet
- Erkek
- Meslek
- Öğrenci
Spider- Man'in de ilk çıktığı zaman çökme, DLSS ve FSR problemi vardı hocam.Bence en iyi port Nixxes işlerindeydi. GoW'u ilk çıktığı zaman oynamıştım, sanal RAM ile diskimi yemişti resmen. Ayrıca Iron Galaxy'nin bir sürü başka port işi var. Arkham Knight kariyerlerindeki bir leke. O zamanki şartları bilmediğim için bir şey söyleyemem. Ama TLoU'nun böyle bir çıkışı olacağı en başından belliydi porttan bağımsız olarak.
Naughty Dog'un kullandığı motor PS3 döneminden beri aynı diye hatırlıyorum hocam. Sadece hep güncelleme getiriyorlar. Ha tabii PS3 mimarisinin çok sıkıntılı olması sebebiyle o motorda problem çıkaran bir motor. Naughty Dog bile Last of Us'ı PS3'ten 4'e Remastered ederken çok zorlanmış. Bu da @Mirza Kaplan hocamın bana söylediği bir bilgi. Öte yandan bu motor şu an PS4 ve 5'e uygun olması gerek ve bu iki konsolda PC mimarisine yakınlar. Ha bu arada RDR2'yi saymazsak Last of Us gerçekten PS4 gibi bir cihazda çalışmak için çok büyük bir oyun. Birde belki GoW.Naughty Dog artık nasıl bir in-house engine kullanıyorsa diğerlerininki kadar kolay değil port edilmesi. Ki yanlışım yoksa harbi harbi PS oyunu denilecek oyunları en iyi Naughty Dog yaptı.
Last of Us PC'ye duyurulduğu zaman Iron Galaxy'nin adı geçmiyordu hocam. Hep Naughty Dog'u görüyorduk. Hatta bir süre kendileri port ediyor diye biliyorduk. Sonradan Iron Galaxy gözükmeye başladı. Hatta Last of Us ilk ertelendiğinde görmeye başladık Iron Galaxy'i. Ben "Naughty Dog PC konusunda tecrübesiz. Muhtemelen tek başlarına beceremediler ve Iron Galaxy işin içine dahil oldu." demiştim.Naughty Dog, oyunları portlanırken işin içinde olmalıydı.
Çünkü Uncharted PC'ye gelmeden önce 35 kere ertelendi. Fakat bu söylenmedi. Eğer SteamDB'de oyunun çıkış tarihleri ve ertelenmeler sızmasaydı kimse bilmeyecekti. Uncharted, God of War'dan bile önce PC'ye geleceği bilinen ve sızan bir oyundu. Steam sızıntılarına göre İlkbahar sonunda çıkacaktı. Hatta 15 Temmuz gibi direkt olarak Steam'den sızdırılmış bir tarih bile vardı. Sonradan 15 Temmuz tarihi silindi ve onun yerine 19 Ekim tarihi eklendi Steam veritabanına. Hatta ben "Uncharted PC'ye 15 Temmuz'da gelebilir.", "Uncharted PC'ye 19 Ekim'de gelebilir." gibi sızıntılara dair konu açtım diye hatırlıyorum. Uncharted 1- 2 kez(Bunlar bir kaç ay olacak şekilde büyük) ertelenmenin ardından yine problemli çıkış yaptı. Last of Us ise sadece 20 küsür gün ertelendi ve öyle bozuk çıktı. Şu anki oyunun hâli PC'ye çıksa çokta dert edilmeyecek durumda olan hâli.Ayrıca konuyla ufaktan bağlantısı olduğu için bu konu içinde cevaplayabileceğiniz bir sorum daha var. Uncharted neden daha az sorunlu çıktı?