Deneme sınavında matematik nasıl yapılır?

Daha fazla  
Merhaba ben 8. sınıf öğrencisiyim. Geçen gün özdebir sınavına girmiştim ve çok ümitli değildim (yorumlara bakmıştım) ve sınavda sadece 12 tane matematikten yapabildim. Ancak ben matematikten 8 tane kaynak kitabı Full bitirmiştim. (en baba en zor yayınlar) hiçbir denememde böyle olmadı. Evde en zor denemelerden çözdüm onda da 17 doğrudan aşağı çıkmıyordu. Sizce yapamama nedenim ne olabilir? Ben soru çözme eksikliğinden olduğunu düşünmüyorum ancak sizlere danışmak istedim. Bu arada bayramınızı kutlarım iyi bayramlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben 8. sınıf öğrencisiyim. Geçen gün özdebir sınavına girmiştim ve çok ümitli değildim (yorumlara bakmıştım) ve sınavda sadece 12 tane matematikten yapabildim. Ancak ben matematikten 8 tane kaynak kitabı Full bitirmiştim. (en baba en zor yayınlar) hiçbir denememde böyle olmadı. Evde en zor denemelerden çözdüm onda da 17 doğrudan aşağı çıkmıyordu. Sizce yapamama nedenim ne olabilir? Ben soru çözme eksikliğinden olduğunu düşünmüyorum ancak sizlere danışmak istedim. Bu arada bayramınızı kutlarım iyi bayramlar.
Stres olabilir.

Öncelikle merhaba bende 8.sınıf öğrencisiyim ve sana özdebirden bahsedeyim. Simdi normal denemelerde matematik diğer derslerden daha zor olur ancak fen daha basit olduğu için matematiğe zaman kalır ancak özdebirde tüm dersler zor, bu yüzden feni normalde 30 dk da bitiren birisi özdebirde 40 dakika bitirecektir ve matematikten zaman kaybı yaşayacaktır. Ama sana bir önerim var: LGS özdebirden çok daha basit özdebir yapabileceğin en kötü sonucu gösterir bu yüzden sakın endişelenme bende normalde matematikte 18 yaparım hep ancak özdebirde 12 doğruya kadar düşebildim. Kendine iyi bak rakibim iyi günler diliyorum.

Öncelikle merhaba bende 8.sınıf öğrencisiyim ve sana özdebirden bahsedeyim. Simdi normal denemelerde matematik diğer derslerden daha zor olur ancak fen daha basit olduğu için matematiğe zaman kalır ancak özdebirde tüm dersler zor, bu yüzden feni normalde 30 dk da bitiren birisi özdebirde 40 dakika bitirecektir ve matematikten zaman kaybı yaşayacaktır. Ama sana bir önerim var: LGS özdebirden çok daha basit özdebir yapabileceğin en kötü sonucu gösterir bu yüzden sakın endişelenme bende normalde matematikte 18 yaparım hep ancak özdebirde 12 doğruya kadar düşebildim. Kendine iyi bak rakibim iyi günler diliyorum.

Öyle denk gelmiş olabilir. Zamanında benim de çok iyi giderken 7-8 yanlışlara çıktığı oluyordu.

Öyle denk gelmiş olabilir. Zamanında benim de çok iyi giderken 7-8 yanlışlara çıktığı oluyordu.

Öncelikle sağ olun ancak ben gerçekten soru sayımın eksik olduğunu düşünmüyorum büyük ihtimal stres yaptım çünkü eve gelince tak tak 18 soru yaptım ancak sınavda uzun soru görünce bir de dedim kendime yapamayacağım annemler kızıcak falan demiştim büyük ihtimal kastım çok teşekkürler kendinize iyi bakın.

8 tane kaynak kitap bitirmek yerine 3 tane adamakıllı kaynak bitirip onun yerine ful deneme çözseydin daha iyi otururdu zaten. Sınav yanlış hatırlamıyorsam 5 Haziran'daydı. Senin o zamana kadar yapman gereken Matematik için olabildiğince fazla soru tipi görmendir. Matematik çöze çöze ve soru tipi görerek olur, başka bir yolu yok.

8 tane kaynak kitap bitirmek yerine 3 tane adamakıllı kaynak bitirip onun yerine ful deneme çözseydin daha iyi otururdu zaten. Sınav yanlış hatırlamıyorsam 5 Haziran'daydı. Senin o zamana kadar yapman gereken matematik için olabildiğince fazla soru tipi görmendir. Matematik çöze çöze ve soru tipi görerek olur, başka bir yolu yok.

Zaten 8 tanesi en baba kitaplar adamakıllı kitaplardan çözdüm. Ayrıca 2-3 farklı yayınevinin denemesini de bitirdim bir eksiğim olduğunu sanmıyorum.

@otantikçocuk32 anlıyorum. Sizin sınava kadar yapmanız gereken daha fazla soru çeşidi görmek olsun.

Özdebir geçen yıl epey zorlamıştı bu yıl da muhtemelen zordur. Moralinizi bozmayın, çalışmaya elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı