Deneme sınavından korkmak

• Konuyu başlatan vmrt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 1.094
Daha 7. sınıfsın kendini bu kadar kasmana gerek yok bence.
Benden büyükler genelde böyle tavsiyeler veriyor bende kasmamam gerektiğini biliyorum ama geçen hafta veli toplantısı vardı ve bu cuma da deneme.Üst üste geldi ve benim lise hedefim LGS puanı değil,ortalama ile gireceğim.Hedefim olan lise geçen sene 92 puan ile almış,benim 6. sınıf ortalamam 97 idi.Ama düşer diye korkuyorun.

Benden büyükler genelde böyle tavsiyeler veriyor bende kasmamam gerektiğini biliyorum ama geçen hafta veli toplantısı vardı ve bu cuma da deneme. Üst üste geldi ve benim lise hedefim LGS puanı değil, ortalama ile gireceğim. Hedefim olan lise geçen sene 92 puan ile almış, benim 6. sınıf ortalamam 97 idi. Ama düşer diye korkuyorun.

Anladım, eğer hedefin OBP'yle girmekse işin daha da kolay. Dersi derste dinler ve günlük tekrar yaparsan o ortalamaya erişebileceğini düşünüyorum.

Benden büyükler genelde böyle tavsiyeler veriyor bende kasmamam gerektiğini biliyorum ama geçen hafta veli toplantısı vardı ve bu cuma da deneme. Üst üste geldi ve benim lise hedefim LGS puanı değil, ortalama ile gireceğim. Hedefim olan lise geçen sene 92 puan ile almış, benim 6. sınıf ortalamam 97 idi. Ama düşer diye korkuyorun.

OBP ile gireceksen hiç kasma kendini, günü kurtarıyorsun yetiyor.

Benim de yarın denemem var bak kardeşim korkma korkarsan olmaz ama çok da rahat olma o zaman da olmaz tam ortada olsun kaygın. Eğer o kaygıyla girersen elin titrer, miden bulanır vs. ve bunlar senin denemeni de etkiler ve bu yüzden bildiklerini unutur heyecan yapar ve yanlışın çok çıkar. Zaten deneme sınavları kendi eksiklerini görmek için bakacaksın atıyorum rasyonel sayılarla çarpmada eksiğin var bununla ilgili çalışacaksın ve soru çözüp öğretmenlerine soracaksın. Umarım cuma günkü deneme sınavın güzel geçer. İyi akşamlar dilerim.

Benim de yarın denemem var bak kardeşim korkma korkarsan olmaz ama çok da rahat olma o zaman da olmaz tam ortada olsun kaygın. Eğer o kaygıyla girersen elin titrer, miden bulanır vs. ve bunlar senin denemeni de etkiler ve bu yüzden bildiklerini unutur heyecan yapar ve yanlışın çok çıkar. Zaten deneme sınavları kendi eksiklerini görmek için bakacaksın atıyorum rasyonel sayılarla çarpmada eksiğin var bununla ilgili çalışacaksın ve soru çözüp öğretmenlerine soracaksın. Umarım cuma günkü deneme sınavın güzel geçer. İyi akşamlar dilerim.
Eyvallah hocam inşallah senin de güzel geçer,sana da iyi akşamlar.

Hocam neden OBP ile girmek istiyorsunuz? Önünüzde 2 yıl var ve şuandan çalışmaya başladığınızda çok güzel bir liseye çok rahat girebilirsiniz. Ulaşımdan yana bir sıkıntınız varsa bilemiyorum.

Hocam neden OBP ile girmek istiyorsunuz? Önünüzde 2 yıl var ve şuandan çalışmaya başladığınızda çok güzel bir liseye çok rahat girebilirsiniz. Ulaşımdan yana bir sıkıntınız varsa bilemiyorum.
Puan ile girilen güzel denilebilecek 2 lise var ulaşımımın olduğu.Biri fen lisesi biri de şehrin en iyi düz lisesi denebilir.Fen 425,o lise de 390 ile alıyor.İkidi de Google Maps'e göre sırasıyla 4,5 ve 7 kilometre.Babam kazanırsan servis elektirikli bisiklet vs. ayarlarım dedi ama kış koşullarında şehrin de konumu ile o soğukta yol çekmek istemiyorum.O yüzden OBP ile girmeyi seçtim.Bana yakın olan 3 lise var.Birisi girmek istediğim lise,birisi 86 ortalama ile alan kötü bir lise,birisi ise 330 puanla alan Sosyal Bilimler lisesi.O yüzden o liseyi seçtim.

Puan ile girilen güzel denilebilecek 2 lise var ulaşımımın olduğu. Biri fen lisesi biri de şehrin en iyi düz lisesi denebilir. Fen 425, o lise de 390 ile alıyor. İkidi de Google Maps'e göre sırasıyla 4,5 ve 7 kilometre. Babam kazanırsan servis elektrikli bisiklet vs. ayarlarım dedi ama kış koşullarında şehrin de konumu ile o soğukta yol çekmek istemiyorum. O yüzden OBP ile girmeyi seçtim. Bana yakın olan 3 lise var. Birisi girmek istediğim lise, birisi 86 ortalama ile alan kötü bir lise, birisi ise 330 puanla alan sosyal bilimler lisesi. O yüzden o liseyi seçtim.

Hocam hangi şehirdesiniz? Bence o kilometrelerde sorun olmaz pek. Çetrefilli kışı olan bir şehirde yaşamıyorsanız, ben olsam fen lisesini seçerdim burada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı