Deneme sınavlarında netlerim düşük

RedBull Rb9

Hectopat
Abilerim ablalarım öncelikle herkese merhaba. Artık 12. sınıfım ve sayısal öğrencisiyim. İstediğim bölüm otomotiv mühendisliği fakat gelgelelim TYT denemelerinde istediğim sonucu alamıyorum. Netlerim 40-50 civarına oynayıp duruyor. Türkçeyi 40 dakika içerisinde çözüp genellikle 21 23 net civarı yapıyorum. Matematikte ise durum hiç iç açıcı değil. Onda ise 9-10 hadi bilemedin 12 net çıkıyor. Kimi sorulara bakamıyorum bile. Fakat sınavdan sonra matematik sorularına tekrar baktığımda çözüm yöntemini uygulayıp sonuca ulaşabiliyorum anlayacağınız istediğim bölüme göre netlerim berbat. Arkadaşlarıma netlerini sorup aldığım cevaplar ile kendi netlerimi kıyaslayınca çok kötü hissediyorum. Özellikle matematik ve Türkçe netlerimi arttırmak için önerdiği biz güçlü bir çözüm önerisi varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Aynı durumu yaşıyorum maalesef ama kendi tekniklerim ile bi gelişme olduğunu fark edebiliyorum. Ben Barış Ayhan Yayınlarından Kaf serisine başladım matematikte ve ÖSYM'nin sormuş olduğu soruları gruplayıp pdf hazırlıyorum kendime.

Dostum türkçe için paragraf sorusu çözüp haftanın her günü en az 25 30 sayfa kitap okuman istedigin kadar turkce bilgin olsun paragraf cozme aliskanligin yada kitap okuma aliskanligin yoksa yapamazsin sure konusunda da kendini ayarla surekli test et matematige gelince basit dusun eksiklerini belirle yanlislarini yaptiklarini yapamadiklarini once mantigini anlamaya calis sonra soru cozumu bol bol hem turkce hem matematik turkceni halledersen sure konusunda matematik netlerine daha cok zaman ayirip daha cok net yapma firsatin olucak

Hocalarım konu dışı ama dil sınıfı okuyan birisi için matematikten 5-10 arası net kafi midir? Yoksa AYT için mi geçerli o

Dostum Türkçe için paragraf sorusu çözüp haftanın her günü en az 25 30 sayfa kitap okuman istedigin kadar Türkçe bilgin olsun paragraf cozme aliskanligin ya da kitap okuma aliskanligin yoksa yapamazsin sure konusunda da kendini ayarla surekli test et matematige gelince basit dusun eksiklerini belirle yanlislarini yaptiklarini yapamadiklarini once mantigini anlamaya calis sonra soru çözümü bol bol hem Türkçe hem matematik turkceni halledersen sure konusunda matematik netlerine daha cok zaman ayirip daha cok net yapma firsatin olacak.

Peki kitap okuma kısmında geç kalmış sayılır mıyım şu anda?

Peki kitap okuma kısmında geç kalmış sayılır mıyım şu anda?

Tabii ki hayır dostum günlük 30 sayfa kitap her gün 30 paragraf çözersen farkı kendin anlarsın zaten aksatmamak devamlılık önemli.

Hocam tek kitap mıdır ki acaba ya böyle yoğun paragraflar makaleler, oyunlarda ki yoğun yazıları, erotik renpy oyunları falan da etki etmez mi bu konulara.

Makaleler gazete vb. şeyler kitapla beraber daha çok etki eder.

Tabii ki hayır dostum günlük 30 sayfa kitap her gün 30 paragraf çözersen farkı kendin anlarsın zaten aksatmamak devamlılık önemli.

Önerileriniz için çok teşekkürler hocam dediklerinizi uygulayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı