Deneme sürümünü formatla tekrar tekrar kullanmak mümkün mü?

Hellothere

Centipat
Belli bir süre orijinal Windows 10 Pro alamayacağım. Crackli ya da ne zaman ne sorun çıkaracağı belirsiz sözde "güvenli" sitelerden OEM Key almak da istemiyorum. Bu yüzden belli bir süre Windows 10 Pro deneme sürümü ile idare etmek en güvenli ve mantıklı yol olacaktır ancak deneme süresi bitiminde tekrar deneme sürümünü kurmak için format atabilir miyim? Bilmiyorum eğer atabilir isem kullandığım bazı programlarda geliştirdiğim projeler ve çalışmalarımı formattan sonra programları yeniden kurduktan sonra bir şekilde kaldığım yerden devam edebilmek istiyorum. Yani format atmadan önce gerekli verileri, dosyaları flash belleğimde yedekleyip formattan sonra kurduğum programlarda belli klasörler içine taşıyarak kaldığım yerden devam edebilir miyim Blender ve birkaç program için? Ya da bana iyi bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Şimdiden teşekkür eder ve iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla bu dediğiniz mümkün, fakat çok uğraştırıcı olmaz mı bu şekilde?

Lisansız windowsda sağ altta "Activate Windows" yazısı ve kişiseleştirme ayarlarını kısıtıyor diye biliyorum.
Her ay format atmaya gerek yok.
Bazı programlar işletim sisteminin içerisine ek paket ve dosyalar yükleyebiliyor. Bu yüzden bazı programların çalışabilmesi için tekrar kurulması şart oluyor. Blender'dan emin değilim ama bkz. SolidWorks formattan sonra kesinlikle tekrar kurulmak istiyor.

Belli bir süre kullanacaksanız biraz saçma ancak Windows Insider programına katılarak güncellemeleri önceden denemek şartıyla ücretsiz olarak kullanabilirisiz. (Insiderdan normal sürüme formatsız geri dönülemiyor aklınıza bulunsun.)

Bildiğim kadarıyla bu dediğiniz mümkün, fakat çok uğraştırıcı olmaz mı bu şekilde?
Evet sanırım bayağı uğraştırıcı ama başka bir yöntem gelmedi aklıma.
Linux kullanabilirsiniz. Blender 3D'in Linux performansi daha yuksek.
Ben de ilk bunu düşündüm ama ne yazık ki oyun da oynuyorum bu yüzden Linux'u eledim.
Lisansız windowsda sağ altta "Activate Windows" yazısı ve kişiseleştirme ayarlarını kısıtıyor diye biliyorum.
Her ay format atmaya gerek yok.
Bazı programlar işletim sisteminin içerisine ek paket ve dosyalar yükleyebiliyor. Bu yüzden bazı programların çalışabilmesi için tekrar kurulması şart oluyor. Blender'dan emin değilim ama bkz. SolidWorks formattan sonra kesinlikle tekrar kurulmak istiyor.

Belli bir süre kullanacaksanız biraz saçma ancak Windows Insider programına katılarak güncellemeleri önceden denemek şartıyla ücretsiz olarak kullanabilirisiz. (Insiderdan normal sürüme formatsız geri dönülemiyor aklınıza bulunsun.)
Teşekkür ederim bunu aklımda bulunduracağım biraz daha araştırıp bir çözüm bulabilirim belki.
Uğraştığına değmez, key al gitsin. Zaten günde 1 TL biriktirsen bile ay sonu format atana kadar key paran çıkmış olacaktır.
Şua nda key alabilirim ama dediğim gibi güvenilir değil, ne zaman sorun çıkaracağı belli değil ki sorun çıkan bir çok örnek mevcut, şansa bırakamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet'te bir sürü key var. 5 TL'den aldığım W10 key'imi 2 senedir sıkıntısız kullanıyorum. CMD den baktığımda bu makine sonsuza dek etkinleştirilmiştir tarzı bir şey yazıyor. Yani düşünme key konusunda güvenilir bir yerden al gitsin. O aldığın patlarsa başka alırsın. Korsan programlarla virüs sokmaktan iyidir:D.

Deneme sürümü bittiğinde sadece sağ alt köşede windows'u etkinleştirin yazar ve bazı kişiselleştirmeler kapanır. Normal kullanıma devam edebilirsiniz format atmanıza gerek yok.
Anladım, pek bir sorun yok gibi aslında. Teşekkürler.
OEM key kullanıyorum, 1.5 yılı geçti bir sorun yaşamadım.
Biraz da şans işi, iyi bir satıcı bulmam gerek o zaman.
İnternet'te bir sürü key var. 5 TL'den aldığım W10 key'imi 2 senedir sıkıntısız kullanıyorum. CMD den baktığımda bu makine sonsuza dek etkinleştirilmiştir tarzı bir şey yazıyor. Yani düşünme key konusunda güvenilir bir yerden al gitsin. O aldığın patlarsa başka alırsın. Korsan programlarla virüs sokmaktan iyidir:D.
Evet 3,4 ay keyle idare edebilirim sanırım. Artık çalışmalarımıda yedeklerim düzenli olarak, key patlarsa diye. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı